Billedserie

Arkitekternes bedste ideer til sommerhuset

En hyggelig alkove, et køkken skåret helt i træ eller køjer og hemse til alle sommergæsterne. Det er detaljerne og arkitektens gennemtænkte ideer, der gør hele forskellen. Se med her, og bliv inspireret til din sommerbolig.

Træboks i krydsfinér

Enkelhed er det ord, der bedst beskriver dette sommerhus, som er tegnet af arkitekt Martin Kallesø. Huset består af et stort, åbent rum med loft til kip, rytterlys i taget og en fritliggende træboks i krydsfinér. Bag skydedørene bade- og børneværelser, og oven på træboksen er indrettet en sovehems til forældrene.

Drømmer du også om et stramt og moderne sommerhus med højt til loftet og et fantastisk lysindfald, vil du elske løsningerne i dette hus.       

Alkove - kontor - hems

Kridhvid luksus og geniale indretningsløsninger gør dette sommerhus en ferie værdig. Sommerhuset er fyldt med skræddersyet inventar og alternative løsninger på sovepladser. Huset er tegnet af Marie Ehlers, og har en åben planløsning med en rumdeler i midten, der blandt andet indeholder alkover og en niche med kontorplads. Metalstigen giver adgang til en hems med ekstra sovepladser.

Sofaen er indbygget

Indbyggede møbler giver en bedre udnyttelse af pladsen i et sommerhus og det er samtidig en praktisk løsning, der letter rengøringen. Sommerhuset her er tegnet af arkitekt Lotte Elkiær, der har skabt et fantastisk rum, hvor vægge, gulve og møbler er beklædt med douglastræ - en raffineret løsning, der får fladerne til at smelte sammen. Det pyramideformede loft giver himmelkig og masser af dagslys i stuen.    

 

I sommerboligen skal der være plads til andre rutiner, end dem vi kender fra vores travle hverdag. Også i badeværelset, hvodobbeltbruser gør morgenerne lidt hyggeligere. Det er arkitekt Eva Kristine Brørup, der har stået for designet i dette sommerhus, som er fyldt med lækre farver og detaljer i den klassiske sommerhusstil. 

 

Skabskøkken i asketræ

Træ indenfor og træ udenfor. Dette må være træelskerens ultimative drøm af et sommerhus. Huset er tegnet af arkitekt Marie Ehlers, og har et interiør helt i træ - også køkkenet, hvor både vægge og køkkenelementer er udført i asketræ.

7. Plads til både Ludo og kaffekopper

Kaffekopper og morgenmadsskåle side om side med Ludo, glasvaser og Jussi Adler-Olsens nyeste krimi. Sådan ser dine køkkenhylder sandsynligvis ikke ud derhjemme.

Men i sommerhuset, hvor du lever et mere enkelt liv, er det en genial løsning at kombinere køkkenopbevaring med stuenips og bøger. Samtidig giver det som her i sommerhuset af arkitekt Karina Søgaard en dekorativ effekt og en hyggelig og afslappet stemning, der emmer af personlighed.

Alkove med plads til privatlivet

En alkove giver plads til fordybelse og en smule alenetid, uden at man afskærer sig helt fra fællesskabet i opholdsrummet. I en snæver vending kan alkoven bruges som en ekstra soveplads til overnattende gæster. Alkoven her er en del af en større ombygning og nyindretning af et ældre sommerhus fra 1969 udført af arkitekt Kim Pretzmann Olesen. Arkitekten har lagt vægt på at bruge smukke naturmaterialer samt at skabe en sommerbolig med god kontakt til udearealerne. 

9. Børnenes paradis

Der bliver vist hvisket og fortalt røverhistorier til langt ud på natten i dette hyggelige sommerhusbørneværelse. Både nede og oppe og endnu længere oppe er der redt op til i alt fem sovende børn ved hjælp af køjesenge og en huleagtig hems i rummets kip.

En hyggelige og pladsbesparende måde at lade børnene sove sammen på. Også andre steder i sommerhuset, der er bygget til hele tre generationer, er der tænk hyggelige løsninger i form af små nicher ind i arkitekturen. Her kan der opbevares ting under sædet og læses gode tegneserier.

Arkitekten, som har tegnet sommerhuset er Peter Wedell-Wedellsborg.

10. Direkte overgang mellem ude- og indekøkken

Fra køkkenet i sommerhuset, af arkitekt Lotte Elkiær, træder man ud på terrassen, hvor aftensolen går ned.

Her er indrettet et enkelt, lille udekøkken i direkte forbindelse med køkkenet. Så skal der ikke så meget til, før man tager udendørsarealerne i brug. Der er nemlig ikke langt til køleskabet, og hvis vejret pludselig skulle slå om, så kan man hurtigt rykke køkkengrej og madvarer indenfor igen.

11. Bryd barriererne ned

Alle barrierer er brudt ned i dette sommerhus, så ude og inde flyder fuldstændig sammen. Ved at placere pejsen i den nedbrudte ydervæg af glas, har arkitekt Søren Sarup forsøgt at give væggen en funktion. På den måde bliver sammenhængen mellem uderummet og inderummet bedre, og pejsen står som en skulptur.

Ruderne har han, som en af mange fine detaljer i huset, ladet gå helt ned i gulvet og ind i pejsen, i stedet for at ramme dem ind med normale vinduesrammer. 

12. Blomstrende tag

Dette sommerhus, af arkitekt Anette Mørch, har et sedumtag. Sedum er det latinske navn for stenurt, der er en stor plantefamilie med vækster i mange forskellige farver.

Taget skifter udseende hen over året og blomstrer fx med hvide og rosa blomster midt på sommeren og ellers er det grønt, rødt og gulligt. Taget er derudover CO2-neutralt, da det produceres næsten uden brug af energi.