Billedserie

Flotte sommerhuse i træ

Fra romantisk og klassisk til helt minimalistisk eller skulpturelt og udfordrende. Træ har utallige arkitektoniske muligheder. Bygger du et sommerhus i træ, er der derfor ingen undskyldning for at lave et, der ligner naboens. Bliv inspireret af 7 fantastiske sommerhus i træ fra arkitekterne her.

Bygget i 30'ernes ånd

Arkitekt Eva Kristine Brørup har tegnet sommerhuset med tilhørende anneks, som er beliggende i Rørvig plantage ved Kattegat. Huset er bygget på fundamenterne af grundens tidligere bebyggelse fra 1930, og selvom det gamle hus er revet ned, så er husets ånd forsøgt videreført. Inspirationen og arkitekturen til det nye byggeri er altså hentet fra det gamle og valget af materialer er af samme grund faldet på håndmalet træ, sæbebehandlede fyrtræsgulve og nordisk granit. Målet med denne arkitektur og indretning har været at man i sommerhuset kan føle sig i tæt på naturen. De store vinduesåbninger med mosfarvede rammer skaber en lys og luftig atmosfære, og de grønne og blå nuancer indendørs er inspireret af den omkringvoksende vegetation. Det stråtækte tag skal lede tankerne hen på marhalm ved kysten. 

Sommerhuset til tre generationer

Dette stråtækte sommerhus i Rørvig er tegnet af Arkitekt Peter Wedell-Wedellsborg til at samle familiens 3 generationer. Sommerhuset ligger på langs af en smal grund i naturskønne omgivelser. Husets bygningskrop slanger sig i græsset, hvor der naturligt skabes opholds- og lænicher i hele husets udstrækning. Hems, siddenicher og masser af indbygget sofaplads gør stedet ideelt til at slappe af og lade op.

Træboks i en træboks

Sommerhuset, der er tegnet afArkitekt Martin Kallesøe, består i princippet kun af ét stort rum og har to store skydeglaspartier i hver ende – en mod øst og en mod vest. Ved begge glaspartier er der støbt betonterrasse som også løber omkring huset mod syd. Husets store åbne rum med loft til kip og rytterlys er kun opdelt af en ”træboks”, som er beklædt med østen finérplader. Boksen rummer både badeværelse og to børneværelser. og oven- på boksen er der en hems, hvor forældrene sover.

180 graders udsigt

Sommerhuset tegnet af Arkitekt Lars Bo Poulsen, er beliggende ved Vesterhavet i Nordjylland. Fra grunden er der en fantastisk 180 graders udsigt over Vesterhavet og langs kysten, som huset drager nytte af ved at være udstyrret med fantastiske panoramavinduer. Huset er beklædt med ThermoAsk og tagfladen er begrønnet med sedum, så det falder fuldstændigt ind i de omkringliggende klitter. En eksisterende bunker er også blevet ombygget og udnyttes til moderne formål, som opbevaring af brænde.

Klassisk sommerhus i klitterne

Familien, som ejer dette sommerhus tegnet af Arkitekt Riko Sprohar Lundqvist, drømte om et klassisk sommerhus med respekt for de omkringliggende klitter og masser af plads. Sommerhuset er derfor i sortmalet træ med hvide, sprossede vinduer, pudset skorsten og træspån på taget. Sommerhuset er placeret midt i strandklitten med udsigt til det brusende Vesterhav. Fra sommerhusets ene side ligner det et étplanshus, men fra den anden side kommer en hel kælderetage gemt i klitterne til syne. Her er der værelser og garage.

Woodhouse

Arkitekt Søren Sarup, står bag arkitekturen i sommerhuset "Woodhouse", der er omgivet af landskabet ved Nordsøen, klitterne, Krik Vig og Thy Nationalpark. Huset er beliggende på en grund, der er omgivet af naturen, skov, træer og buske kun en lille kilometer fra havet. Sommerhuset er baseret på tre hovedelementer, bestående af hovedbygningen, en anneksbygning og en træterrasse, der binder det hele sammen. Indvendigt præsenterer huset et moderne dansk sommerhus  med udsigt hele vejen igennem huset på begge sider, så naturen bliver inviteret helt ind. Både hovedhuset og annekset har direkte adgang til terrassen mellem de to bygninger.

Gemt mellem klitterne

Arkitekt Lars Bo Poulsen har ved Vesterhavets bølgende klitlandskab tegnet et sommerhus, der er er fuldstændig tilpasset til omgivelserne og nærmest bygget ind i klitterne. Huset er placeret, så det skaber læ for den barske vestenvind, men samtidig lukker lyset og naturen ind. Husets facader er beklædt med cedertræ og foldedøre i facaden gør det muligt at lukke helt op for huset og få naturen helt ind i de private omgivelser.