Billedserie

Kig op på 14 flotte lofter

Loftet er en kæmpe flade i hjemmet, der ofte bliver glemt. Men nu begynder flere og flere at hæve blikket, når de skal bygge, og vælger loftmaterialer der giver struktur, farve og mere kærlighed. Se med her, og bliv inspireret til at få et loft, man får øje på.

Lister inde og ude

I en stor lavning i klitterne nord for Blokhus ligger dette træsommerhus, der er bygget som to sammenhængende men forskudte længer. Længen der huser køkkenalrum og stue har loft til kip og en imponerende glasgavl ud mod terrassen og klitterne. Det smukke listeloft er gennemgående og giver en fornemmelse af tunnelhus.  

Vis konstruktionerne frem

Synlige konstruktioner og masser af dagslys gør loftet i dette hus til en særlig arkitektonisk oplevelse. De fine spær i egetræ danner en spændende kontrast til den simple beklædning af hvidmalede, rupløjede brædder. Øverst oppe har arkitekt Peter Kjær bygget et ovenlys, der giver kaskader af skønt daglys i stuen.  

Intimt og beroligende

Mørke lofter er på vej frem. Og gerne rigtig mørke og med struktur som dette Troldtekt-loft over sovehemsen i ombygningen af arkitekt Allan Lorenzen. Den mørkegrå farve gør sammen med den mørkegrå bagvæg det lavloftede rum ekstra intimt og roligt. Og farvens beroligende virkning er bestemt ikke løgn. Undersøgelser viser nemlig, at vi mennesker dæmper vores stemmer og opfører os mere roligt, når der er mørkt. En viden der bliver brugt på hoteller og restauranter i stor stil. Og som også kunne være smart at tage videre med ind på soveværelset, hvor vi nemt skal kunne slappe af.

Et spindelvæv af spær

Er du så heldig at bo i en gammel bygning med mulighed for spær, er det bare om at få dem frem som i lejligheden her, hvor et af målene med ombygningen var at lave højt til loftet. Spær giver et fantastisk blikfang i loftet og kan give ethvert rum lidt ekstra personlighed. De gamle, mørke træbjælker fungerer desuden som en god kontrast til hvide vægge og moderne møblement. Man kan faktisk ikke undgå at spærre øjnene op!

Knageme flotte knaster

Træ med mange knaster bliver ofte valgt fra, når man skal bygge. Men her i dette sommerhus har arkitekt Lotte Elkiær helt bevidst brugt dem som et æstetisk indslag, der fremhæver træets særpræg og naturlighed. De lange fyrretræsplanker går hele vejen rundt: både på gulve, vægge og lofter. De ubrudte flader bidrager med et eksklusivt udtryk, og de store mængder af et naturligt materiale som træ passer fantastisk med sommerhusets enestående placering midt i naturen mellem fyrretræer og lyng.

Imponerende listeloft

Dette listeloft er et fantastisk eksempel på, hvor meget det rigtige loft kan løfte et rum. Linjerne, strukturen og træet giver rummet karakter og fremhæver loftet og rummets facon. Ligesom træet gør det meget store og åbne rum mere intimt. Og loftet er ikke bare smukt, det fungerer også som et akustikloft, hvilket er vigtigt at tænke over i et stort og åbent rum som dette.
Listeloftet er er lavet af boligejerne selv, da det er et forholdsvis dyrt valg. Lofttypen bliver dog forståeligt nok mere og mere populær, og billigere modeller og løsninger er derfor på vej frem.

Charmerende levn fra fortiden

Sikke et hyggeligt loft at kigge op på! Det ældre loft er et levn fra husets originale arkitektur, inden det blev ombygget af arkitekt Per Hartwig. Heldigvis har han og boligejerne valgt at bevare det. Loftets cremede farve mod de kridhvide vægge understreger loftets modne alder og giver hygge og varme til rummet.

Simpelt og råt

I dette rum gik der engang køer rundt. Det var nemlig kostald indtil arkitektparret Kira Snowman og Uffe Topsøe-Jensen ombyggede det til deres nye hjem. Og med tanke på en bondegård og en gammel stald er de lyse Troldtekt-plader og ubehandlede træspær et perfekt både simpelt og råt valg, der passer lige ind i stemningen. Samtidig giver det blikfang i loftet og god akustik, hvilket er vigtigt at tænke på i et stort rum med sparsom møblering og hårdt beton på gulvet.

Lister i rammer

Indram listerne i et felt på loftet for et mere elegant og anderledes listeloft som i tilbygningen her af arkitekt Thomas Hjort. Udover at de er indrammet, er listerne også valgt i en smal og lys model, hvilket gør dem mere diskrete i rummet. Linjerne og strukturen bidrager dog stadig med en interessant loftflade med både stoflighed og god akustik.

Kontrastfulde konstruktioner

De mørkbejdsede originale bjælker i huset her giver en grafisk og dekorativ kontrast til det ellers hvide loft og vægge. Loftet er på den måde en vigtig karaktergiver til hjemmet og bidrager med både hygge og mere spændende arkitektur.

Sæt lys til stukken

Fremhæv stukken og loftet ved at sætte lys over stukkanten som i dette ældre funkishus ombygget af arkitekt Peter Saabye. Det diffuse lys får loftet til at virke nærmest svævende og det fremhæver rummets proportioner.

Kulsort i hjemmebiografen

I en biograf skal der helst være mørk og god lyd. Sort Troldtekt er derfor et smart valg i hjemmebiografen i huset her af arkitekt Morten Dalsgaard.’ Er du modig og med på de mørkere farver, der sniger sig ind i de danske hvide hjem, så viderefør det sorte loft til andre dele af din bolig for en mere hyggelig og intim stemning.

Højt men hyggeligt

Mange meter til loftet er smukt, men ikke altid hyggeskabende. Med et smukt listeloft i egetræ som her i huset tegnet af Jesper Korf og Lars Bo Poulsen fra N+P Arkitektur kommer loftet visuelt tættere på, ligesom træet giver loftet opmærksomhed og bidrager med varme og stoflighed til rummet. Desuden følger der en  fantastisk akustik med et listeloft, hvilket er vigtigt at tænke over i et stort og åbent rum med stor glaspartier og hårde materialer som her i huset.

Hvis det stadig SKAL være hvidt

Er du stadig hverken solgt til træ, Troldtekt eller sorte lofter, men vil stadig have lidt struktur og god lyd, kan du efterabe løsningen fra det nybyggede hus her af arkitekt Per Hartwig. I stedet for de normale små og spredte perforerede gipsplader, er der her valgt to store rillede plader. Felterne giver en grafisk effekt i det hvide loft og en behagelig akustik.

Få vores BYGGEGUIDE gratis

Modtag konkret hjælp til dit byggeprojekt med vores BYGGEGUIDE, som vi sender med, når du tilmelder dig nyhedsbrevet.

Venligst udfyld en valid e-mail

Tak. Du er tilmeldt nyhedsbrevet.