Billedserie

Sådan indretter du et godt køkken, når pladsen er trang

Det kræver lige dét ekstra at indrette et lille køkken. Arbejdsgange og opbevaringsplads er vigtige parametre for at sikre køkkenglæden. Bliv inspireret af de fine eksempler på vellykkede små køkkener her.

1. Flad emhætte og rene linjer

I de sorte vægskabe, der går fra gulv til loft, er der indbygget emhætte. Emhætten er flad og optager derfor ikke unødvendigt plads og opmærksomhed. Desuden går køkkenvasken i ét med bordpladen og lågerne er grebsløse. Dette er parameter, der lader taglejlighedens køkken fremstå afbalanceret og minimalistisk.

2. Det blot 8 m2 køkken fik spisekrog

Trods køkkenets beskedne størrelse, er der alligevel blevet plads til en spisekrog med stol og bordplade i massiv eg. Køkkenet er aflangt og smalt og med spisekrogen i den ene ende, er der adgang til en lille altan i den anden. De synlige vandrør er malet antracitgrå, som passer fint sammen med køkkenelementernes mørke nuance.

3. Alt gemt væk

I det hvide grebsløse køkken er alt gemt væg. Ovnen er gemt væk bag en køkkenlåge og kogepladen er hvid, så den næsten går i et med den elegante bordplade i marmor. Med de "usynlige" hvidevare kan køkkenet gå i et med stuen og fungere som et møbel i stuen.

4. Smalt køkken i åbent køkkenalrum

Før var der en kældertrappe, men efter ombygningen er den smalle plads blevet udnyttet optimalt, og køkkenet har fået en mere prominent plads i hjemmet med åbent køkkenalrum. De høje og dybe køkkenskabe kan indeholde køkkenudstyr en masse.