Projekter fra Danske BoligArkitekter nomineret til Renover Prisen 2018

Hele to ud af seks projekter, der er nomineret til Renover Prisen 2018, er tegnet af arkitekter fra Danske BoligArkitekter. Arkitekterne har formået at bevare boligernes sjæl og kombinere dem med et moderne udtryk, lyder begrundelsen.

Af: Marie Kiersgaard Espersen
Foto: Julie Vöge og Andreas Mikkel Hansen

Med en ombygget bondegård og et moderniseret typehus fra 1960'erne er Danske BoligArkitekter stærkt repræsenteret ved årets udgave af Renover Prisen.

Her er seks projekter nu nomineret til at vinde titlen som Danmarks bedste renovering.

De to nominerede projekter fra Danske BoligArkitekter er af henholdsvis arkitekt Uffe Topsøe-Jensen fra Monomal og arkitekt Jan Christoffersen fra Christoffersen Arkitekter.

Som de eneste af de nominerede er de i kategorien private boliger.

- Det er meget glædeligt, at også private boliger kan kvalificere sig til en nominering i Renover Prisen. Det er samtidig et solidt skulderklap til både arkitekter og boligejere, og den værdi de i fællesskab kan skabe omkring et større renoveringsprojekt, siger Pernille Hjorth, der er sekretariatsleder i Danske BoligArkitekter. 

Projekterne bliver i konkurrencen bedømt ud fra syv parametre: eksempelværdi, samarbejde, økonomi og værdiforøgelse, brugskvalitet, energikrav og bæredygtighed, bidrag til omgivelserne og udførelseskvalitet.

Det ombyggede typehus af Jan Christoffersen bliver især rost for kombinationen af moderne linjer med typehusets klassiske kendetegn som gule mursten og sortmalet træ.

Se mere fra huset her

Imens har Uffe Topsøe-Jensen formået at lave en gammel bondegård om til en moderne familiebolig, uden at miste gårdens historier og karakteristiske konstruktion. Kostalden er i dag stue og køkkenalrum, mens børnene har værelser i den gamle grisestald.

Se mere fra huset her

Siden januar er i alt 182 projekter blevet indstillet til prisen. Hvem af de nu seks udvalgte projekter, der vinder Renover Prisen 2018, bliver afgjort 6. september ved en stor fest. Vinderen får 100.000 kr. og en statuette til evigt minde.

Om Renover Prisen

  • Renover Prisen er stiftet af Realdania og Grundejernes Investeringsfond. Det er sjette år, at prisen bliver uddelt.
  • Prisen har til formål at give renoveringer mere synlighed og anerkendelse samt inspirere til flere renoveringsprojekter i fremtiden.
  • Udvalget, der har udvalgt de nominerede, består af 70 medlemmer fra branchen.
  • De seks nominerede projekter er udvalgt ud fra følgende parametre: Eksempelværdi, energikrav og bæredygtighed, samarbejde, brugskvalitet, bidrag til omgivelserne, økonomi og værdiforøgelse og udførelseskvalitet.

Se også disse historier