10 flotte tilbygninger i træ

En tilbygning i træ er en flot måde at udvide boligen med flere kvadratmeter. Træet bidrager med varme og stoflighed til facaden og er ofte billigere at bygge med end mursten. Bliv inspireret af 10  arkitekttegnede tilbygninger i træ her.

Af: Marie Kiersgaard Espersen
Foto: Christina Kayser Onsgaard og Andreas Mikkel Hansen

1. Perfekt afstemte detaljer

Arkitekt Nanna Berings valg af tilbygningens varme træbeklædning i lærk, passer flot til de gamle, røde mursten og det røde tegltag, mens den brede vinduesramme i zink giver et tilpas moderne modspil til hovedhuset. Og med sine 18 m2 er tilbygningen præcis stor nok til at familien har fået sine ønsker og behov opfyldt, men lille nok til, at den ikke overtager huset.

Se mere fra tilbygningen her


2. Sort tilbygning til hvidt hus

Huset her har fået et helt nyt udtryk mod vejen, hvor arkitekt Jan Christoffersen har udvidet familiens hvidpudsede hus fra 1936 med en stor tilbygning i sortmalet træ og et langt mere moderne og minimalistisk udtryk. Tilbygningen indeholder soveværelser, bad og opholdsrum samt en indbygget carport. 

Se mere fra tilbygningen her


3. Mere lys og plads i statslånshuset

Arkitekt Kim Pretzmann Olesen og hans familie manglede plads, lys og bedre kontakt til haven i deres gamle statslånshus fra 1950’erne. Han tegnede derfor en moderne tilbygning, der har mere en fordoblet boligarealet og med store glaspartier åbner for lyset og havens grønne planter. Valget af smalle trælister på facaden gør tilbygningen enkel og understreger dens stramme firkantede form.

Se mere fra tilbygningen her


4. Tilbygning med sidegevinster

Med den nye tilbygning her, gav arkitekt Allan Lorenzen ikke blot boligejerne et nyt kontor, han har også fået dem til at bruge deres dejlige terrasse igen. Med den rigtige placering skaber tilbygningen nemlig et hyggeligt og intimt uderum i haven og skærmer for kig fra naboerne. I tilbygningen blev der desuden indbygget en dobbeltpejs, så der er hjemlig hygge i kontoret og mulighed for lange sommeraftner på terrassen. Hele huset blev beklædt med samme sortmalede trælister som tilbygningen, for at skabe et samlet mere moderne udtryk.

Se mere fra tilbygningen her


5. Plads til både praktik og nydelse

Arkitekt Rolf David Jensen har givet boligejerne her nogle ekstra nyttige kvadratmeter til deres gamle murermestervilla. I underetagen er der etableret et dejligt praktisk skur til familiens mange cykler, mens de ovenpå kan nyde haven og udsigten til området omkring fra en lys og dejlig udestue samt altan. 

Se mere fra tilbygningen her


6. Tilbygning med glas i begge ender

En tilbygning er en god mulighed for skabe bedre sammenhæng med haven og få mere lys ind. Det tænkte arkitekt Jørgen Dahlgaard også, da en familie ville have bygget til deres murede hus fra 90’erne. Han tilføjede derfor en tilbygning med store glaspartier i begge ender, så lyset og den uudnyttede udsigt i dag strømmer ind. Den sortmalede træfacade markerer tilbygningen, mens de røde teglsten forbinder det med hovedhuset. 

Se mere fra tilbygningen her


7. Murermestervillaen fik tilbygning med spil i

For at tilbygningens meget firkantede og enkle form ikke blev for kompakt og tung i sit udtryk har arkitekt Morten Dalsgaard valgt at beklæde den med lodrette lister i cedertræ, der changerer flot i farverne og har masser af spil i. Store vinduer i tilbygningen trækker haven og lyset langt ind i den gamle murermestervilla.

Se mere fra tilbygningen her


8. Moderne tilbygning til romantisk træhus

Tilbygningen her af arkitekt Tom Mose Petersen passer i farver og materialer til hovedhuset, men det skiller sig alligevel betragteligt ud med sin bredere form, de store moderne vinduer uden sprosser, samt loft til kip og et stort hjørne, der er trykket ind i facaden. Et modspil, der giver dynamik i huset, der ellers nemt kunne være kommet til at ligne et langt, gammeldags tog, ifølge arkitekten.

Se mere fra tilbygningen her


9. Tilbygning gjorde statslånshus både flottere og større

Tilbygningen her af arkitekt Tom Mose Petersen har ikke bare fordoblet det lille røde statslånshus’ areal, så der nu er plads til familien, den har også gjort det langt flottere og mere spændende at se på med sin næsten yin og yang-agtige effekt. Det sortmalede træ viser tydeligt, hvor det nye starter og stopper, mens vinduer og saddeltaget får det til at spille sammen. Indhakket til terrassen gør den ellers store tilbygningen markant lettere at se på.

Se mere fra tilbygningen her


10. Tilbygning med smart og billig sammenbygning

For at få villa og tilbygning til at tale sammen, har arkitekt Hanne Lind-Bonderup taget udgangspunkt i den eksisterende bygnings taghældning, ligesom hun har valgt samme mahogni-vinduer. Med sine helt smalle, vandrette og mest af alt sorte trælister er tilbygningen dog stadig sin egen. De to bygninger er bygget sammen af et lille bryggersrum med fladt tag. En billig måde at bygge to bygninger sammen, idet indgrebet i den eksisterende bygning dermed er minimal.

Se mere fra tilbygningen her