10 lækre køkkener

En central køkkenø, en specialdesignet emhætte og masser af smukke materialer. Drøm dig væk i dette store udvalg af flotte køkkener, og find masser af inspiration til dit eget.

Af: Ida Pedersen og Marie Kiersgaard Espersen
Foto: Christina Kayser Onsgaard,
Martin Dyrløv Madsen, Andreas Mikkel Hansen, Steffen Stamp m.fl.

1. Lys fra flere sider

Det åbne køkken får lys fra flere sider. Både fra de store gulv til loft-vinduer, der vender ud mod haven, og fra gangen, der leder ned mod hoveddøren. Lyset og den høje lofthøjde samt køkkenets meget hvide farvepalet får køkkenet til at føles endnu mere rumligt, end det i forvejen er. 

Se hele huset her


2. Køkkenø som køkkenets centrum

Køkkenøen bliver køkkenets centrum, når væggene omkring øen kun består af højskabe. Køkkenøen byder på de vigtigste funktioner, nemlig bordplads og komfur, mens alt køkkenudstyr og madvarer kan gemmes væk i højskabe og skuffer. De få overflader giver et rumligt og effektivt køkken, mens øen i midten gør det nemt at samles og tale sammen over madlavningen.

Se hele lejligheden her


3. Diskret marmor

Den hvide marmor på køkkenets bordplade og bagvæg skaber stoflighed og en diskret elegance i køkkenet. Marmoret og de grebsløse låger får snedkerkøkkenet til at fremstå både minimalistisk og eksklusivt. Ét lille minus er dog, at hvid marmor er meget modtagelig overfor farver, fx vil rødbedesaft kunne efterlade pletter, som er svære at fjerne. Du må derfor gøre op med sig selv, om du formår at passe på den hvide marmor. Smuk er den i hvert fald!

Se mere fra køkkenet her


4. Mørk elegance

Sorte og mørke køkkener i dunkle træsorter er populært i øjeblikket. Og det forstår man godt, når man ser dette smukke køkken i huset tegnet af arkitekt Karina Søgaard. Køkkenet består af røget egetræ og lavasten på væggen. Og de mørke farver og næsten huleagtige stemning er fuldendt med sorte lamper og barstole samt ovne i sort design. 

Se mere til huset her


5. Emhætten er gemt væk

Bag de smukke, lakerede planker af egetræ har arkitekt Søren Sarup gemt køkkenets emhætte. På den måde bliver emhætten et smukt fikspunkt i stedet for en stor, grim installation. Sammen med træhylden bløder emhætten de ellers meget minimalistiske flader op og bidrager med varme og lidt mere personlighed til køkkenet. Emhættens egetræ passer desuden til husets øvrige møbler af egetræ, hvilket bidrager til en større sammenhæng i rummet.

Se resten af huset her


6. Sammenspil mellem bordplade, gulv og vindueskarme

Både husets gulv og vindueskarme er af egetræ, og træet er videreført i køkkenet, hvor bordpladen også er af samme træsort. Det gentagende materialevalg resulterer i et harmonisk og helstøbt køkken. Valget af hvide køkkenlåger reducerer støjniveauet rent visuelt og retter fokus på det smukke træ.

Se resten af sommerhuset her


7. Snedkereret skabsvæg

Køkkenet består af en langside, en ø og en hertil snedkereret skabsvæg, der har flere funktioner i køkkenet. Skabsvæggen er fritstående, så den virker som et møbel, der opdeler køkkenet og stuen. Samtidigt indeholder den hårde hvidevarer, hylder til service og masser af skabsplads til andet køkkengrej. De frie centimeter over skabet er vigtige, da de gør skabsvæggen lettere og bidrager samtidig til en bedre fornemmelse af rummet. Derudover er skabsvæggen malet i en lys grøn farve, modsat resten af køkkenets hvide farve, hvilket fremhæver skabsvæggen som et selvstændigt møbel.

Se hele huset her


8. Moderne køkken i ældre hus

Et nyt køkken i en ældre, fin villa skal balancere mellem husets sjæl og byggeår og den tid, vi lever i dag. Arkitekt Uffe Topsøe-Jensen har derfor sammensat dette køkken af lækre, klassiske materialer i enkle farver, men formet det i moderne linjer. Køkkenet består således af snedkererede elementer i mørkt egetræ og en bordplade i lavasten samt en specialdesignet emhætte – på hele tre meter – i messing.
Over køkkenbordet er indsat et stort ovenlysvindue, der både bidrager med en god visuel effekt og et fantastisk arbejdslys uden generede skygger.

Se mere fra huset her


9. Stoflighed i højsædet

Mange forskellige materialer på én gang kan nogle gange forvirre mere end det beriger - det er dog ikke tilfældet med dette køkken. Det varierede materialeforbrug skaber en fantastisk stoflighed, så man får lyst til at gribe ud efter bordpladen af stål, mærke køkkenøen af egetræ eller lade fingrene glide over den mørke marmor, der er brugt på bagmuren.

Se mere til huset her


Køkken med god kontakt til naturen i nyt, arkitekttegnet hus

10. Bordplade helt ned til gulvet

Lad din bordplade gå helt ned til gulvet og vælg den i en smuk, mørk træsort som her i køkkenet. Den mørke bordplade rammer de hvide elementer ind og tilfører det ellers meget enkle køkken et mere eksklusivt udtryk. 

Se mere til villaen her


Se også disse historier