Billedserie

9 lækre køkkener

Farvede køkkenfronter, en central køkken-ø, gennemførte løsninger og masser af smukke materialer. Drøm dig væk i dette store udvalg af flotte køkkener, og find masser af inspiration til dit eget.

Snedkerkøkken i egetræ

Eg er en eviggyldig favorit til køkkenet. Det gedigne egetræ er nemlig både robust, holdbart og smukt, og samtidig giver det masser af varme og natur.
I dette snedkerkøkken i egetræ har arkitekt Anders Lind valgt at følge en klar rød tråd med sildebensparket i træ og en taktil spartelmaling på væggen. Den gennemførte stil skaber et køkken med masser af karakter.
 

Nyt køkken i tråd med 1970'er-husets sjæl

Da et typehus fra 1970’erne skulle have etableret en tilbygning til nyt køkkenalrum, valgte arkitekt Anders Lorenzen at tegne tilbygningen og det nye køkken i tråd med husets ånd. Derfor er klassiske træk fra 1970’erne gennemgående, så som listelofter, gule mursten og den indbyggede reol, der skærmer mod den anden ende af rummet. Køkkenet består af et skønt materialemiks, hvor træelementer, bord- og stænkplade i marmor og betondrager står flot sammen med vasken og armaturet i bruneret messing.

Rå materialer på den jyske vestkyst

I sommerhuset på den jyske vestkyst understreger materialer og arkitektur den rå natur uden for vinduerne. Arkitekten Charles Bessard har omhyggeligt valgt materialer, som kun bliver pænere med tiden. For eksempel er bordplade, køkkenvask og stænkplade i bruneret messing, som ændrer karakter, når det bliver brugt. Skjolder og pletter bliver derfor hilst velkommen, da det skaber tekstur og giver overfladerne et nyt udtryk over tid.

Fronterne og bordpladen på køkkenøen er i eg, og i loftet spiller træet også en rolle, da konstruktionerne i råt træ er synlige. Korkloftet fungerer som isolering, skaber en intim stemning og bidrager samtidig til en god akustik i køkkenalrummet, hvor mange aktiviteter finder sted. Ydervæggene er holdt i en grå nuance for at fremhæve og indramme udsigten til det omkringliggende landskab.

Monokromt og stilrent

Er du til det stramme udtryk, kan dette være et godt bud på dit drømmekøkken. Her er kontrasten mellem sort og hvid trukket skarpt op, hvilket køkkenets rene linjer understreger. Arkitekt Anders Lind har givet køkkenet stramme udtryk lidt modspil i form af trægulvets synlige knaster, som tilfører et organisk og naturligt strejf. 

Til frit skue

Pakker du dine flotte kogebøger og keramik væk? Det er synd, for det er netop sådanne ting, der giver dit køkken masser af personlighed. I dette køkken har arkitekt Peter Wedell-Wedellsborg valgt, at skabene overvejende er uden låger. Det giver familien mulighed for at udstille deres favoritter i køkkenet, og gemme resten i bag de resterende skabslåger. Sammen med de grå elementer får køkkenet farver og personlighed. 

Sommerhusets samlingspunkt

Køkkenet kaldes som bekendt ofte hjemmets hjerte, hvilket også må være tilfældet i dette sommerhus. Her har arkitekt Lars Bo Poulsen valgt at beklæde det store fællesrum med egetræ på væg og loft, hvilket får det grønne køkken til at stå flot frem og blive et naturligt samlingspunkt. 

Et strejf af shaker-køkken

Dette køkken har en snert af den populære shaker-stil, hvor træ og andre naturlige materialer er dominerende. Den massive bordplade i træ, teglgulvet, den lyse farve på fronterne og de smukke barstole i flet er med til understrege stilen. Som modspil til shaker-stilens bløde udtryk er køkkenet holdt i et stramt design. Den lille siddeplads ved køkken-øen er smart i hverdagen, hvor familien kan samles om madlavningen. 

Organiske og bløde linjer

Hvem siger, at et køkken absolut skal bestå af vinkelrette firkanter og plane flader? Det er i hvert fald ikke arkitekten Peter Wedell-Wedellsborg. Han har nemlig tegnet dette fine køkken, der med bløde, organiske former skaber et utraditionelt og spændende look. Køkkenet er i danskproduceret asketræ, der understreger det organiske udtryk.

Materialemiks i skøn forening

Her er beviset på, at et miks af materialer kan skabe en utrolig flot effekt ¬– og at det hvide køkken med lyse vægge for alvor er ved at ryge i glemmebogen. I dette køkken spiller grønt linoleum, træ og teglgulv flot op mod hinanden og giver et spændende rum, der emmer af natur. Arkitekt Kim Pretzmann Olesen har valgt at sætte trælister på både bagvæg og loft, hvilket får rummet til at syne både længere og højere.