Billedserie

3 rækkehuse - tilbyg, ombyg og nybyg

Rækkehuset er en populær boform med ofte bynær placering, en overskuelig have og naboer tæt på, hvis fællesskabet ønskes. Men når livet ændrer sig, kan også rækkehuset have brug for en forvandling. Bliv inspireret af tre flotte rækkehuse her, hvor arkitekterne har bygget til, bygget om og bygget helt nyt.

1. Tilbygning til rækkehus

Er der kommet et ekstra barn til, og er boligen, kvarteret og naboerne for gode til at flytte fra, kan en tilbygning være en god løsning. Selvom rækkehuse er bygget sammen med nabohusene i en fælles arkitektonisk stil, kan du ofte få lov at bygge til, hvis du har et gennemarbejdet projekt, du kan vise kommunen, eller hvis du kan henvise til, at andre i bebyggelsen har fået 'ja'. En tilbygning og en matchende karnap hjalp arkitekt Nanna Bering en familie med i det fine rækkehus her. Tilbygningen indeholder et soveværelse, der har direkte udgang til den også nyetablerede terrasse.

2. Ombygning af rækkehus

Med vinduer til kun to sider kan rækkehuse mangle lys. Det gjorde det ældre par i rækkehuset her også, hvorfor de fik hjælp af arkitekt Thomas Hjort til at renovere boligen. Da boligen er fredet, var der ikke frit spil i forhold til løsningsmuligheder, men med et nyt, stort og helt klart ovenlysvindue i husets karnap kan de i dag nyde et fantastisk lys i hele stuetagen. Herudover fik Thomas Hjort også rettet op kuldenedfald og træk ved at efterisolere loft og vægge.

3. Nybygget rækkehus

Rækkehuse får man sjældent bygget fra ny som privatperson. Men med nye familieformer, generationer, der flytter sammen og spirende drømme om kollektiver – både for de unge, singler, familier og de ældre -  kunne et karré af rækkehuse være en god løsning og et godt alternativ til en trelænget gård eller en stor villa i flere etager. Rækkehusene her af arkitekt Morten Dalsgaard har et klassisk udtryk med hvidpudsede facader og rødt tegltag.