4 fantastiske køkkener

Uanset, om du skal i gang med den helt store køkkenrenovering, eller du blot har brug for et par hurtige idéer til en køkken-makeover, er der masser af inspiration at hente her. Kig med, og få idéer til indretning, stil, farver og materialer.

Af: Pernille Hjort
Foto: Christina Kayser Onsgaard og Andreas Mikkel Hansen


1. Køkken i 50’er-stil

Da arkitekt Anders Barslund gik i gang med køkkenrenoveringen af sin 1950’er-villa, valgte han et klassisk forramme-køkken, som til forveksling ligner det oprindelige, der stod i huset. Køkkenet er bygget af en snedker efter Anders Barslunds tegninger.

Se flere billeder her.


2. Beton og 7 m køkkenbord

32 skuffer, syv skabe, et viktualierum og et køkkenbord på syv meter. Det er nøgleordene i dette køkken, der er indrettet, så dagligdagen bliver så let som mulig for en familie med to børn. Både hus og køkken er tegnet af arkitekt Allan Lorenzen.

Se mere fra huset her.


3. Arkitektens køkken

En væg måtte fjernes, før der blev tilstrækkelig plads til arkitekt Thomas Hjorts drømmekøkken. For at holde rummet så enkelt og stramt som muligt er emfanget indbygget i loftet. En raffineret detalje er gasblusset, der er svejset ned i den tynde, massive stålbordplade.

Se hele huset her.


4. Bæredygtigt køkken

Dette køkken er fremstillet i bambus, der er verdens mest bæredygtige materiale. Udover at være stærkt og fleksibelt, er bambus hurtigvoksende og kan dyrkes uden brug af pesticider. Planten har jordforbedrende egenskaber og frigiver 35 % mere ilt end almindelige træer.

Se flere bæredygtige løsninger fra dette arkitekttegnede hus her.


Se også disse historier