5 idéer til teenageværelset

For teenageren kan soveværelset være noget af det mest hellige og private. Derfor er det vigtigt at værelset lever op til teenagerens ønsker og behov. Trænger teenageværelset til en kærlig opdatering, så kig med her.

Af: Pernille Hjorth
Foto: Christina Kayser Onsgaard m.fl.

1. En ekstra dyb vindueskarm

Ekstra dybe vindueskarme kan spare pladsen til et skrivebord og omdannes til en hyggelig læseplads i en håndevending. Pladsen oven på vindueskarmen fungerer som en slag reol. Det kombinerede skrivebord/læsehjørne er tegnet af arkitekt Rasmus Skaarup, der også har tegnet resten af huset.


2. Tapet til teenageren

Bogkassen er beklædt med samme tapet som væggen og glider næsten i ét med rummet. En nærliggende skov har leveret en gratis garderobestang til værelsets unge beboer.


3. Til den store læsehest

Bogsamlingen har fået plads i fodenden i dette teenageværelse, hvor sengen er bygget i niveau med vinduet, så den unge beboer fra liggende position kan følge med i det pulserende liv nede i gaden. Den kombinerede reol og seng har indbyggede skuffer med hjul og er tegnet af arkitekt Stig Ørum.


4. Hvad loftet gemte…

Da loftet i værelset blev fjernet fik familiens yngste mulighed for at indrette et spændende værelse i to etager med loft til kip og synlige bjælker. Hvilke muligheder gemmer dit loft på?


5. Det personlige skrivebord

Værelset er indrettet med en arbejdsplads og masser af lys. Bordet er hjemmelavet, skamlen er fra Ikea. Den ophængte reol indeholder medaljer og spil. Med sykassen ved hånden, er der altid mulighed for kreative udfoldelser.


Se også disse historier