10 atriumgårde der forbinder inde og ude

En atriumgård er et lukket uderum og dermed en perfekt privat oase, der binder inde og ude sammen. Med vinduer ud til atriumgården får du en masse lys ind i boligen uden at lave udstillingsvinduer til naboerne. Søg læ og forlæng terrassesæsonen med 10 fede atriumgårde her. 

Af: Amalie Vind 
Udgivet: 22.02.2021

Havudsigt på kryds og tværs

Denne villa af arkitekt Jesper Korf består af to bygningsdele med en atriumgård i midten. De store vinduer ud til gården gør, at du kan nyde udsigten til Storebælt fra alle vinkler og vinduer - indenfor og udenfor. Det får huset til at virke transparent og let samtidig med, at det udvisker grænsen mellem, hvad der er indenfor, og hvad der er udenfor. Her i atriumgården kan du nyde udsigten til vandet, mens du sidder i læ for vinden og har direkte forbindelse til husets øvrige rum. 

Se mere fra projektet her 


En skyller under åben himmel

Et privat rum som badeværelset bliver ofte mørkt og uden udsigt, da man helst vil undgå, at folk kan kigge ind. En atriumgård er en god måde at afskærme omkring vinduerne til badeværelset. Som her i huset af arkitekt Rasmus Bak, hvor badeværelsets store glas-skydedøre leder ud til en atriumgård med udebruser. Lyset strømmer ind og du kan tage en ugeneret skyller under åben himmel.

Se mere fra projektet her


Kvadratmeterne rykkede udenfor

Familien ønskede et lyst alrum i en mørk tilbygning, der oprindeligt blev brugt som lager for en virksomhed. Arkitekt Anders Lind fik den idé at flytte nogle af kvadratmeterne udenfor i en atriumgård ved at rive noget af tilbygningen ned. Selvom rummet nu er mindre, virker det større, fordi atriumgården giver plads og luft omkring de store vinduespartier. Atriumgården fungerer nu som en naturlig forlængelse af det lyse køkkenalrum. 

Se mere fra projektet her


Hyggelig og højtidelig ankomst

I denne villa af arkitekt Lars Bo Poulsen bliver du ledt gennem en atriumgård til hoveddøren. Den lukkede gård med beplantning giver associationer til en trelænget gårds hyggelige og højtidelige gårdsplads. Her får du en fin ankomst til huset samtidig med, at du undgår nysgerrige blikke gennem de store vinduer.

Se mere fra projektet her


Husets egentlige hjerte

Arkitekt Uffe Leth står bag ombygningen af denne 60'er villa, hvor det oprindelige flade tag er udskiftet til et helt unikt tag med knobskydninger og integreret ovenlys. Huset er lukket mod vejen og indkørslen, men åbner sig op med store vinduer mod gårdhaven og haven. Gårdhaven bliver husets egentlige hjerte, der giver lys og liv til boligen. Her er der direkte forbindelse mellem haven og atriumgården. 

Se mere fra projektet her


Lyset vælter ind

Her vælter lyset ind i villaens opholdsrum fra atriumgården i midten, der fungerer som en terasse med spisebord og stole. Bag villaens ombygning står arkitekt Steen Bjørn Lundhild, der har fokuseret på åbenhed, lys og kontakt mellem rummene på tværs af atriumgården. Gården åbner op i den ene side, hvor man kan fortsætte ud i haven. 

Se mere fra projketet her


Bonsaitræ i centrum

Denne lille atriumgård i villaen af arkitekt Allan Lorenzen er placeret i overgangen mellem garagen og boligen og huser et fint bonsaitræ. Atriumgården opdeler villaens funktioner og byder boligejerne velkomne, når de ankommer til huset fra den lavere liggende garage. Atriumgården giver lys og en fin udsigt til det lille træ. I vintermånederne kan man pynte træet med en lyskæde og nyde det fra flere steder i huset.

Se mere fra projektet her


Udsigt til skæve vinkler

Sommerhuset af arkitekt Søren Saarup samler sig om et gårdrum, hvor der er læ og privatliv. Her er der udsigt til sommerhusets skæve vinkler, og man har overblik over alle rummene. Især om aftenen, når de mange rum med store vinduespartier lyser op i mørket. Her har du rig mulighed for at nyde de sene aftentimer under åben himmel uden at miste forbindelsen til resten af huset.

Se mere fra projektet her


Vildmarks-oase

Sommerhuset her er tegnet af arkitekt Eva Kristine Brørup og rummer en hyggelig atirumgård i direkte forbindelse med badeværelset. Her finder du også et vildmarksbad, hvor du kan nyde roen og den ægte sommerhusstemning, der omkranser dig. Atriumgården bliver en direkte forlængelse af badeværelset og skærmer samtidigt af, så det private rum forbliver privat.

Se mere fra projektet her


Gammelt møder nyt

En atriumgård er ikke en ny opfindelse. Denne villa fra 60'erne blev oprindeligt bygget med en atriumgård, men den hang ikke så godt sammen med resten af boligen. Som en del af en omfattende ombygning af arkitekt Werner Thomas Mathies, har villaen fået en ny og moderne planløsning med store glas-skydedøre til atriumgården. Efter ombygningen kan man nu sidde ude i atriumgården og nyde udsigten til søen på den modsatte side af huset.  

Se mere fra projektet her


SE OGSÅ