Et kig på tværs af etager

Når arkitekten arbejder med højden i en bolig, kan der skabes nogle helt særlige rum. Boliger med højt til loftet kan have spændende udkigspunkter, hemse, gangbroer og meget mere. Her er 7 fantastiske boliger, der har kig på tværs af etager.

Af: Ida Pedersen
Foto:
Pia Enghild, Andreas Mikkel Hansen og Christina Kayser Onsgaard

1. Udvidet horisont

Træhuset, som arkitekt Lars Bo Poulsen har tegnet, ligger i idylliske omgivelser, hvor det store vinduesparti i køkkenalrummet lukker skoven indenfor. En særlig detalje er det direkte kig fra køkkenet til terrassen på førstesalen, der udvider horisonten. Fra spisebordet får man nemlig ekstra meget himmel at se.

Se mere til træhuset i skoven her


2. Endevæg i glas

Boligen, som arkitekt Jesper Korf har stået for, har en facade, som består af et stort glasparti. Glaspartiet lukker en masse lys ind og skaber forbindelse mellem de to etager. Om man befinder sig i underetagen, på gangbroen eller på førstesalen, er den skønne udsigt sikret. Facaden, der vender ud mod haven, tilbyder desuden havudsigt.

Kom indenfor i hjemmet ved havet her


3. Brud i betonvæggen

Den hårde og robuste betonvæg brydes op af et vindue, der sikrer lys til køkkenalrummet. Vinduet skaber luftighed i bygningen, som er tegnet af arkitekt Sophus Søbye. Skydedør og vægge i krydsfiner giver desuden lethed til de tungere materialer såsom beton og listeloft. 

Kom på besøg i bygningen her


4. Æstetisk gangbro

Det store, åbne og høje rum, der udgør entréen, udnyttes perfekt med gangbroen, som forbinder førstesalens forældre- og børneafdelingen. En lækker detalje, i hjemmet tegnet af arkitekt Jesper Korf, er at gangbroens rækværk er i glas. På den måde videreførers det lyse og lette udtryk fra entréens høje glasparti til resten af rummet.

Se mere til villaen i skoven her


5. Tilbagetrukket kontorplads

I den åbne stue, i hjemmet tegnet af arkitekt Uffe Topsøe-Jensen, er højden fuldt udnyttet i form af en indbygget hems. Hemsen byder på en tilbagetrukket kontorplads med en smart indbygget bogreol, der strækker sig ud i rummet. Fra kontorpladsen har man direkte udsyn til stuen og til de stemningsfulde saksespær i ubehandlet fyrretræ.

Kom på besøg i den ombyggede bondegård


6. Kig til førstesal

Det ombyggede meningshus, som arkitekt Claus Reinholt står bag, har et stort og velindrettet køkkenalrum. Her er både køkken, spiseplads og sofahjørne. Et karakteristisk element fra det gamle byggeri er blevet udnyttet ved at installere glasvægge i buegangene ved balkonen. Dermed er der frit kig til førstesalen, hvor der er forældre-soveværelse og badeværelse.

Se mere til det ombyggede meningshus her


7. Birketræ rykker ind

Fra boligens stueetage er der skabt en minimalistisk trappe, der leder op til førstesalen. Det høje loft i boligen, som er tegnet af Rasmus Skaarup, har gjort det muligt at placere et birketræ, der byder velkommen i den store hall. Synet af birketræet kan også nydes fra hjemmets førstesal.

Se mere til det selvbyggede hjem her


Se også disse historier