Flirt med fliser

Leg med farver, kontraster og former, når du vælger fliser til dit badeværelse. Se med her og bliv inspireret af 10 flotte løsninger med alt fra betonfliser og hjemmelavede mosaikker til fliser med kunst på og fliser lavet af lava.

Af: Pernille Hjorth
Foto: Christina Kayser Onsgaard m.fl.

Renoveret kælderbad. Flot kontrast mellem blanke og matte fliser. Konstrasten markerer overgangen mellem funktionerne i badeværelset.
Kælderbad med matte og blankefliser. Konstrasten markerer overgangen mellem funktionerne på badeværelset.

1. Giv de matte fliser et blankt modspil

I dette renoverede kælderbad har arkitekt Rasmus Skaarup arbejdet bevidst med to typer fliser og kontrasten mellem det matte og det blanke. Fliserne markerer overgangen mellem kælderbadets forskellige funktioner. De matte, naturfarvede mosaikker definerer opholdsdelen, mens de klassiske, blanke badeværelsesfliser markerer bruse- og badezonen. Alle fliserne er fundet hos Starck.

Se mere fra boligen her


Badeværelse med hjemmelavet mosaikgulv.
Bruseniche med gulv i mosaik. Mosaikgulvet er hjemmelavet.

2. Hjemmelavet mosaik

Familien her ønskede sig et lidt anderledes badeværelsesgulv og fik idéen til et gult mosaikgulv. De har selv lagt det, og det er ikke særlig svært. Du køber en stak almindelige (og gerne billige) badeværelsesfliser i flotte, matchende farver. Slå fliserne i itu og placér stykkerne på gulvet efter hvilke former, der passer sammen. Hold mønsteret i en åben form, så du ikke bliver trængt op i et hjørne, hvor du ikke kan få noget til at passe. Lim flisestykkerne fast, efterhånden som mønsteret bliver lagt fast. Fug til sidst mellem flisestykkerne.

Se mere fra boligen her


Bruseniche med glasmosaik i turkis.
Bruseniche med lyserød glasmosaik

3. Leg med farver

Det er de færreste, der har modet til at gå all in på farver, når de vælger fliser til badet. Derfor ender mange med den sikre og lidt kedelige løsning, hvor fliserne er grålige og væggene hvide. Men enkelte farveklatter kan give badeværelset mere kant og personlighed. I dette hus, har beboerne eksperimenteret med smukke, farvede glasmosaikker i brusenicherne. Da mosaikkerne er begrænset til et mindre areal, er det forholdsvis overkommeligt at skifte dem ud, hvis farverne skulle blive umoderne.

Se mere fra boligen her


Badeværelse med kunstfliser, som en fin detalje
Kunstfliser i badeværelse. Kunstfliserne kommer fra Italien

4. Tag kunsten med i bad

Kunstfliser er en anden måde at gøre det neutrale baderum mere spændende på. Familien i denne bolig forelskede sig i de finurlige motiver af den milanesisk maler, billedhugger og indretningsarkitekt, Piero Fornasetti. Kunstfliser er dyre, men man behøver blot nogle enkle for at gøre udtrykket unikt. Både kunstfliserne og de store, mørke gulvfliser er fra Flisegalleriet.

Se mere fra boligen her


Badekar og gulv i lavasten. Væggen er malet lyserød, som en fin farverig detalje, der giver ekstra personlighed til rummet.
Badeværelse i mønstrede lavasten og med lyserød væg som en fin farverig detalje.

5. Byg med lavasten

Lavasten er et sjældent og eksklusivt valg, der gør badeværelset helt unikt. Dette fine gæstebadeværelse er tegnet af arkitekt Anders Barslund, der brugt lavasten til gulvet og til at bygge et lille siddebadekar. Lava-fliser fås i mange smukke mønstre og med eller uden keramisk glasur. Disse er fra Made a Mano.

Se mere fra boligen her


Badeværelse med lodrette fliser og mørk fuge som kontrast. Hylden til shampoo mm. er markeret med en anden flise som en fin detalje.
Badeværelse med lodrette fliser i forbandt. AT de vender lodret giv liv til rummet og får det til at virke højere.

6. Lodret og livligt

Når fliserne opsættes lodret og i forbandt dvs. forskudt af hinanden, giver det rummet et livligt udtryk. I dette bad er der tilmed valgt en fuge i kontrastfarve, hvilket forstærker det sprælske look. Den utraditionelle montering af fliserne på højkant fremhæver de vertikale linjer, hvilket får brusenichen til at virke højere. En anden fin detalje er nichen og gulvet i mønstrede lavasten, der bryder enkelheden i de hvide fliser.

Se mere fra boligen her


Italienske betonfliser. Fuge i samme farve som flisen skaber ro
At fuge er i samme farve som de rå betonfliser, skaber ro

7. Tone-i-tone skaber ro

Smalle fuger i samme nuance som flisen skaber ro og sammenhæng i rummet. I dette nybyggede hus har arkitekt Jesper Korf brugt de samme fliser på både gulv og væg. Fugerne er nærmest usynlige og derfor ser det ud som om at væggen og gulvet går ud i et.

Se mere fra boligen her


Valget af store og små fliser i kontrastfarver giver et fint spil på badeværelset.
Badeværelse med små og store fliser. formater og fugefarver skaber en spændende, grafisk effekt

8. Modsætninger mødes

I arkitekt Uffe Topsøe-Jensens eget badeværelse er der leget med kontrasterne. På gulvet er der lagt store, grafitgrå klinker med helt lyse fuger, mens væggen i bruseafsnittet er beklædt med små, hvide mosaikker med mørke fuger. Det utraditionelle miks af formater og fugefarver skaber en spændende, grafisk effekt, som klæder det enkle møblement.

Se mere fra boligen her


Fliser i støbt og slibet beton. Behandlingen gør, at de ligner natursten
Betonfliser i badeværelse. Har en levende og grov struktur.

9. Beton i badet

Barsk beton, grønligt glas og kridhvid Corian er hovedkomponenterne i dette elegante bad, der er tegnet af arkitekt Karina Søgaard. Fliserne er støbt, slebet beton, der er behandlet så det ligner natursten. Overfladen har en levende og lidt grov struktur, der giver et godt modspil til det strømlinede inventar. Fliserne er fra Helsingør Flisecenter.

Se mere fra boligen her


Badeværelse med bløde og svungne former. Tegnet af arkitektfirmaet Birch & Rasmussen
Bruseniche med fliser fra Atlas Concorde model Stay – Skyline

10. Sten med bløde former

På det kun 9 m2 store badeværelse er der blevet plads til både bruseniche og luksus- jacuzzi. Badet er tegnet af arkitektfirmaet Birch & Rasmussen, der åbnet rummet op med ovenlysvinduer og loft til kip. Badekarret er bygget ind i et flisebeklædt plateau, der smyger sig elegant igennem rummet. Fliserne er fra Atlas Concorde model Stay – Skyline.

Se mere fra boligen her


Se også disse historier