Billedserie

Gode opbevaringsløsninger til køkkenet

Stegepander, krydderier, kaffemaskiner, kogebøger og ikke mindst sulte børn. Der skal være plads til meget i et køkken, hvilket kalder på de helt rigtige opbevaringsløsninger. Bliv inspireret af 10 kreative og funktionelle løsninger, som du finder på siden her.

En hylde, der vil frem i verden

I dette køkken, tegnet af arkitekt Anders Barslund, insisterer hylden på at få plads, også selvom den skærer ind over et vindue. Et utraditionelt valg, der giver et flot grafisk formsprog samt mere opbevaringsplads. Den blå farve på væggen stabiliserer udtrykket ved også at skabe en horisontal linje. Modigt og vellykket.

Opbevaring og restaurantstemning i ét

I dette rummelige køkken er en hel væg indrettet med et højskab med en indbygget niche, der fungerer som kaffestation og ekstra afsætningsplads. Løsningen giver på én gang ekstra meget opbevaringsplads, og samtidig skaber det mørke træ fra gulv til loft nærmest et rum i rummet og tilfører en eksklusiv stemning. 

Skillevæg og bogreol i ét

Halvvæggen adskiller køkkenet fra entréens gangareal. Samtidig er væggen en reol med indbyggede hylder, hvor mange forskellige bøger har fået plads. Halvvæggen har arkitekt Jørgen Dahlgaard fået til at fungere som et bindeled mellem køkken og stue, da den i sine to funktioner både tilgodeser behov i køkkenet (at fungere som køkken-ø) og behov i stuen (at fungere som reol).

Kaffemaskinen får eget hjørne

Kaffe er for mange et vigtigt brændstof. Derfor har arkitekt Morten Lie Dalsgaard sørget for, at kaffemaskinen har fået sin helt egen plads i dette køkken. Samtidig er der skabt mere bordplads, når kaffemaskinen er placeret i hjørnet, og køkkenet ser mere ryddeligt ud med færre køkkenmaskiner stående fremme på køkkenbordet.

Ekstra opbevaring i smal skænk

Familien ombyggede det gamle statslånshus med hjælp fra arkitekt Tom Mose og tilføjede blandt andet udgang til haven fra køkkenet. Den nye dør giver lys og luft, men samtidig er pladsen i hjørnet af køkkenet udfordret. Familien har dog sammen med arkitekten sikret gode arbejdsgange og har udnyttet den bagerste del af rummet til opbevaring af de ting, der ikke er i brug hver dag, i en smal og dekorativ skænk.

Minimalistisk opbevaringsvæg

Arkitekt Anders Lind står bag dette specialdesignede snedkerkøkken til en privat bolig på Frederiksberg. Køkkenmodulerne er fremstillet i egetræ med indbyggede greb, bordpladen er i marmor, og på væggen er der prioriteret en lys opbevaringsvæg med skabe. De kvadratiske fronter sikrer et minimalistisk udtryk, samtidig med at skabene gemmer rodet væk og sikrer masser af opbevaringsplads i køkkenet.

Viktualierum giver ryddet køkken

Køkkenet i dette hus, som er ombygget af arkitekt Morten Lie Dalsgaard, fremstår pænt og ryddeligt, og det gør det blandt andet på grund af hjemmets spisekammer – eller viktualierum. I køkkenets skuffer opbevares køkkenudstyr, og i viktualierummet opbevares madvarer, microovn mm. På den måde undgår familien masser af proppede skabe og det evige puslespil med at få plads til det hele, når de kommer hjem fra supermarkedet. 

Skab skabt af vinduer

I køkkenet i herskabslejligheden er der lavet en speciel opbevaringsløsning, som er tegnet af arkitekt Julie Trier Brøgger. Her har man bygget et skab af gamle vinduer. Skabet tilfører det moderne og minimalistiske køkken en stemning af romantik og landkøkken. Et overraskende mix, som fungerer rigtig fint. Kunne du tænke dig at gå i gang med et lignende projekt, findes der hjemmesider som genbyg.dk, hvor du kan købe gamle byggematerialer – blandt andet vinduer.

Køkkenopbevaring, der breder sig

Køkkenet i dette nybyggede sommerhus er placeret centralt i husets åbne opholdsrum. Derfor har arkitekten og ejerne ønsket at give det et let og elegant udtryk med fronter i træ, som er blevet ført videre ind i stuearealet i form af en indbygget bænk, som rummer ekstra opbevaringsplads. Køkken-øen er desuden udnyttet til opbevaring på begge sider, ligesom rummets højde på bagvæggen er udnyttet til ekstra skabsplads over kogepladsen.

Indbyggede skabe og reol

Dette køkken er holdt enkelt og åbent imod haven, og til gengæld er bagvæggen indrettet som et roligt bagtæppe med en kogeniche indrammet af indbyggede skabe i egetræ. Træet fortsætter rundt om hjørnet, hvor der er lavet en indbygget reol, som giver ekstra opbevaringsplads og er et hyggeligt udstillingsvindue for familiens samling af porcelæn og keramik.