Grønne carporte

Der er mange fordele ved grønne tage og materialet er ikke kun forbeholdt taget på din bolig. At bruge grønt tag på din carport og garage kan give et smukt resultat som forbedrer indtrykket af din bolig.
Kig med her og se hvordan arkitekterne har brugt materialet til at skabe grønne parkeringspladser. 

Projektet er tegnet af Arkitekt Rasmus Skaarup. KLIK på billedet for at se mere fra projektet.

Gå i ét med naturen

Arkitekt Rasmus Skaarup står bag dette projekt, hvor boligejeren ønskede sig en ny carport, der skulle passe til det allerede eksisterende hus både i forhold til funktion og æstetik.

Carporten er placeret i forlængelse af huset og har plads til én bil. Carportens tag er beklædt med sedum, som går flot i ét med de omkringliggende træer. På taget er placeret 3 ovenlysvinduer, som sikrer at carporten er oplyst om dagen. 

Fordele ved grønne tage

Arkitekt Rasmus Skaarup som står bag to af projekterne på denne side og kommer her med svaret på, hvorfor de grønne tage fungerer på carporten.

1.
Det holder regnvejr tilbage, så man undgår oversvømmelse


2.
Det modstandsdygtigt i forhold til solen og vil sjældent tørre ud

3.
Det ser flot ud

Projektet er tegnet af Arkitekt Thomas Hjort. KLIK på billedet for at se mere fra projektet.

En smuk udsigt

I forbindelse opførelsen af et nyt anneks, måtte et gammelt skur og en carport lade livet, for at give plads til byggeriet. Derfor tegnede Arkitekt Thomas Hjort, en ny carport med murede søjler og muret gesims som på både hovedhuset og den nye anneks-tilbygning, så det gav ét samlet udtryk.

Carporten fik et ”grønt tag” af sedum-mos, da det kan ses fra hovedhusets 1.sal. Beplantningen kan optage en stor del af regnvandet og skal ikke plejes eller vandes. En detalje ved bevoksningen er, at den ændrer farve hen over året og kan variere fra rød, til grønt og næsten gulligt.

Annekset som er rykket væk fra hovedhuset, danner nu sammen med den nye carport et hyggeligt gårdrum, der byder velkommen til boligen. 

Projektet er tegnet af Arkitekt Rasmus Skaarup. KLIK på billedet for at se mere fra projektet.

Haveanlæg og carport i ét

Arkitekt Rasmus Skaarup står også bag dette projekt, hvor bygherren ønskede sig en privat forhave med parkeringsplads for to biler og familiens cykler. Der skulle være plads nok til gæsteparkering, at biler kunne vende inde på grunden og at børnene kunne løbe på skateboard og rulleskøjter. 

Carporten er holdt i samme stil med villaen - hvid og kvadratisk. En mur blev etableret som afgrænsning mod vej og naboer og den fungerer som "rygradden" i forhold til formgivning af carport, trapper og indgangsparti. 

Da huset ligger højt på grunden, ses carporttaget tydeligt inde fra huset og indgangspartiet, derfor er der lagt sedummos ud på tagfladen. Inde i carporten er der opsat listeloft af fyrretræ og der er etableret ovenlys i enden af carporten, som tillader lyset at flyde ind.