Varm dig ved smukke pejse og ildsteder

Der findes ikke noget mere hyggeligt end levende lys. Om det er et ildsted, en pejs eller et bål under åben himmel, så fungerer flammen som et perfekt samlingspunkt for familie og venner. Se de fine løsninger med ildsteder og pejse her.

Af: Ida Pedersen
Foto: Christina Kayser Onsgaard,
Pia Enghild, Andreas Mikkel Hansen

Bålsted på terrassen

I sit eget sommerhus har arkitekt Rasmus Bak skabt et bålsted med flere glæder. For det første kan man varme sig på bålet under åben himmel fra en tryg siddeplads på træstammerne. For det andet er bålstedet placeret, så man kan nyde synet af flammerne fra flere steder i huset, blandt andet både fra stuen og køkkenet.

Se mere fra huset her


I engelsk stil

I den nybyggede engelsk inspirerede villa tegnet af arkitekt Jesper Korf er spisestue og stue opdelt af en skorsten med indbygget pejs. Skorstenen går i et med den rustikke murstensvæg og pejsens gennemsigtige glasvægge lader blikket vandre mellem de to rum.

Se mere til huset her


Indbygget brændeovn og opbevaring af brænde

Brændeovnen er placeret i en nyere tilbygning tegnet af arkitekt Tom Mose Petersen. Under den indbyggede brændeovn er der tre nicher, hvor brænden kan opbevares, så den er lige ved hånden, når du skal bruge den, og samtidigt fungerer som et fint æstetisk element.

Se mere fra huset her

 


Lamelvæg og gennemsigtig pejs

Pejsen er beklædt med lameller, hvilket tilføjer stoflighed til det store køkkenalrum med den enkelte indretning. Gaspejsen er gennemsigtig, så den kan nydes fra alle vinkler, og som alt andet elektronik i huset kan styres fra mobile enheder. Huset er tegnet af arkitekt Lars Bo Poulsen.

Se mere fra huset her


Elegant beton med brændeovn

Stuen i dette hus, som er tegnet af arkitekt Rasmus Bak, oser af klasse takket være den enkle, rå og udtryksfulde betonvæg, der huser brændeovnen. Bemærk, at betonvæggen fortsætter på gulvet lige foran brændeovnen, ikke kun af praktiske og æstetiske grunde, men fordi det er et lovkrav med hårdt og ikke brandbart underlag foran ildsteder.

Se mere fra huset her


Brændeovn som rumdeler

I huset, som er tegnet af Werner Thomas Mathies, fungerer den murede dobbeltsidede brændeovn som rumdeler mellem spiseafdelingen og opholdsstuen. En utrolig flot detalje i det aflange, lyse rum, der er minimalistisk indrettet.

Se mere fra huset her


Gammeldags kakkelovn

I ombygningen af det arkitekttegnede hus fra 1955 har arkitekt Pernille Arends valgt at beholde mange originale detaljer, blandt andet husets oprindelige kakkelovn. Kakkelovnen emmer af hygge og nostalgi, som skaber sommerhusstemning i helårshuset.

Se mere fra huset her


Overgang mellem køkken og stue

Arkitekt Rasmus Bak har i det her hus placeret brændeovnen, så den virker som rumdeler og kan nydes både fra køkkenalrummet og pejsestuen. Muren er pudset op i fliselim og har næsten samme grå, rå look som betongulvet; en lækker detalje, der lader muren gå i et med gulvet.

Se mere fra huset her


Den varme bænk

Arkitekt Peter Wedell-Wedellsborg har tegnet en smuk hyggekrog i det unikke byhus i København. Den tidligere staldbygning og nu moderne bolig har fået en stilfuld pejs med en indbygget bænk, som skaber ideelle rammer til fordybelse og ro.

Se mere fra huset her


Inde og ude

Tilbygningen er tegnet af arkitekt Tom Mose Petersen og indeholder bl.a. den smukke pejsestue. Den store skorsten med pejs og rum til brænde gemmer på en udendørs pejs på den anden side af muren, som gør det ekstra lunt at sidde udenfor de lange sommeraftener.

Se mere til huset her

Se også disse historier