Parat til parkering

Parkering! Det er måske ikke det første, du tænker på, når du skal bygge nyt!
Men ikke desto mindre så er parkering en vigtig detalje, som skal fungere i din hverdag og som derfor skal være både funktionelt og pænt at se på.

Det kan derfor være en god idé at bruge lidt ekstra tid på at finde den helt rigtige løsning så tidligt som muligt i processen, så behovet ikke bliver en eftertanke, og ender som en dårlig løsning.

Vi kigger derfor nærmere på, hvordan arkitekterne putter parkering på tegnebrættet. 

Projektet er tegnet af Arkitekt Rune Ager Brund. KLIK på billedet for at se mere fra projektet.

Praktisk parkering

Denne villa er tegnet af Arkitekt Rune Ager Brund, og er beliggende på en kuperet og skrående grund i det naturskønne område nær Risskov hospitalspark.

Den primære ankomstvej til bygningen er en lille lokal grusvej med et fladere terræn på bygningens østside. Her har arkitekten tegnet en garage og et overdækket indgangsparti langs villaens facade, som byder velkommen til huset.

Garagen har plads til en enkelt bil, og det overdækkede ankomstparti sørger for ly for vind og vejr og er en praktisk foranstaltning i hverdagen, når man fra bil til hoveddør. Samtidigt skaber garagens sorte trælameller kontrast til villaens lyse/gullige murstensfacade.

Projektet er tegnet af Arkitekt Uffe Leth. Klik på billedet for at se mere fra projektet.

Alt under ét tag

Arkitekt Uffe Leth har tegnet dette præmierede forslag til en nytænkning af fritlæggende typehuse. Huset er tænkt som en ø i landskabet hvor både indendørs- og udendørs funktioner er samlet under ét tag. Husets garage fungerer derfor også som et overdækket uderum, hvor der er direkte adgang til landskabet. Her er der både plads til parkering og til opbevaring af hobbyudstyr eller hvad hjertet ellers måtte begære. 

Projektet er tegnet af Arkitekt Rasmus Bak. KLIK på billedet for at se mere fra projektet.

Skåret ind i landskabet

Denne villa, tegnet af Arkitekt Rasmus Bak, skærer sig ind i det skrående terræn på byggegrunden. På den måde udnyttes arealet til at skabe en fuld kælder med dobbelt garage, gæsteværelser, opholdsstue mm. Fri fra terrænet stables stueetage og førstesal med mulighed for ekstraordinær udsigt og dobbelthøje rum, som får sin varme gennem en elegant materialekombination.

Her ses et tværsnit af villaen som er tegnet af Arkitekt Rasmus Bak. KLIK på billedet for at se mere fra projektet.
Projektet er tegnet af Arkitekt Jan Smidt Andreasen. KLIK på billedet for at se mere fra projektet.

Brug lokalplanen

I dette projekt var Arkitekt Jan Smidt Andreasen nødt til at tage hensyn til områdets lokalplan, som krævede at byggeriet havde to fulde plan mod hovedvejen. Resultatet blev denne villa, som derfor er i delvist to plan.  For at udnytte grunden mest optimalt har arkitekten nemlig valgt at placere carporten under 1. salen, med direkte adgang til stueplan, hvor der placeret entre, bryggers, køkken/alrum, stue og et gæsteværelse. På førstesalen er der værelser og bad.