10 skønne køkkener

Ovenlys, snedkerløsninger, flotte farver og lækre materialer. Der er masser af muligheder, når du skal skabe det helt rigtige køkken. Vi har samlet 10 smukke, arkitekttegnede køkkener, der ikke ligner naboens. Se med her, og få inspiration til dit eget køkkenprojekt.

Af: Ida Pedersen og Marie Kiersgaard Espersen
Foto: Danske BoligArkitekter og
Andreas Mikkel Hansen

Sort køkken med beton og træ. Køkken i arkitekttegnet hus

1. Råt og nordisk

Under husets gennemgående og næsten brutale betonkonstruktion har arkitekt Niels Christoffersen placeret et fantastisk køkken. De sortmalede fronter og den gedigne bordplade af planker passer smukt til husets rene linjer og nordiske formsprog. Man kan næsten mærke materialernes enorme stoflighed og kvalitet bare ved at kigge på billedet her. Lysindfald fra flere vinkler giver en flot rummelig oplevelse og et smukt kig til havet og naturen rundt om.

Se mere fra køkkenet her


2. Med inspiration fra tennisbanen

Da arkitekt Eva Kristine Brørup skulle ombygge køkkenet i sin egen villalejlighed, lod hun sig inspirere af tennisbanen i byen. I dag står køkkenet derfor i en flot orange nuance, mens rammen af elementer bagved er petroleumsblå som tennisbanens rækværk. Greb i farvet marmor og armatur og lamper i messing giver køkkenet de sidste afgørende detaljer.

Se mere fra køkkener her


3. Naturen rykker ind

Naturen kigger helt ind på køkkenbordet her i huset tegnet af arkitekt Allan Lorenzen. Køkkenet er bygget i  varmt egetræ og marmor, der er lige så grønt som en trækrone. Det smukke farve- og materialevalg er nøje udvalgt, så det nærmest spejler farveskalaen udenfor det store glasparti. Mellem køkkenbord og overskabe er der indsat vinduer, som sikrer at rummet bliver gennemlyst.

Se mere fra køkkenet her


4. Snedkerkøkken med indbygget siddeplads

Det skønne snedkerkøkken i olieret egefinér er tegnet af arkitekt Line Frier. Køkkenet har indbyggede messinggreb, der giver et varmt og eksklusivt udtryk. Med den smarte nichevæg med siddelounge mellem køkken og stue, bliver køkkenet automatisk til omdrejningspunkt i villaen.

Se mere fra køkkenet her


5. Eksklusivt sommerhuskøkken

Det nybyggede sommerhus, tegnet af arkitekt Søren Saarup, har et køkken, som både er funktionelt og flot. Køkkenet er holdt i en minimalistisk stil, så det passer godt ind i det åbne køkkenalrum. Med vask og armatur i messing, der matcher grebene på køkkenlågerne, er der kælet for detaljen.

Se mere til sommerhuset her


6. Modig farvekombination

Med sine helt gule vægge og blå køkkenelementer har arkitekt Eva Kristine Brørup kastet sig ud i et modigt farvevalg, da hun tegnede huset her. Men den svenskklingende farvekombination giver det smukke og højloftede rum et kvalificeret modspil og gør køkkenet både anderledes og mere personligt. Den gule farve er dog ikke grebet ud af ingenting. I lokalplanen var det nemlig et krav, at husets facade skulle have den samme okker-farve. Huset er derfor identisk både udenpå og indeni.

Se mere fra køkkenet her


7. Massivt træ

I en moderne fortolkning af en trelængede gård, tegnet af arkitekt Niels Christoffersen, er køkkenet samlingspunkt i alrummet med loft til kip. Køkkenet består af en køkkenø og et stort køkkenelement med skabe, ovn og kogeplade, der fungerer som en fritstående væg i den åbne planløsning. Med kombinationen af det mørke træ og den kølige granit emmer køkkenet af eksklusivitet.

Se mere til hjemmet her


8. Vigtige farveklatter

Det helt sorte køkken i huset tegnet af arkitekt Rasmus Bak bliver brudt af flere karaktergivende farveklatter. Klog af erfaring gik boligejerne i deres nye hus nemlig ikke efter hvide vægge og mange meter til loftet. De ville have hygge og intimitet. Loftet er derfor i almindelig højde og beklædt med akustikregulerende trælister, den ene væg er malet mørkeblå og langs væggen er tilføjet smukke grønlige kakler i hexagonform, ligesom armatur og køkkenredskaber i messing skinner varmt.

Se mere fra køkkenet her


9. Hvid løbebane

Den lange køkkenø med mange siddepladser er centrum i hjemmet tegnet af arkitekt Henning Kongpetsak og understreger elegant rummets længde. Med køkkenets lange hvide "løbebane" af en køkkenø og de indbyggede højskabe, kan man være sikker på aldrig at løbe tør for hverken bordplads eller opbevaringsplads. Det store ovenlys kaster blødt lys ned på det moderne køkken.

Se mere til resten af hjemmet her


ombygget loftrum til taglejlighed med tagterrasse med hjælp fra en arkitekt

10. På toppen af byen

Familien købte tørreloftet over deres lejlighed i indre København, og hvad der før var en traditionel 3-værelses lejlighed, blev til et udvidet hjem med køkkenalrum og tagterrasse på toppen af byen. Arkitekt Torben Baltsen,har tegnet tagetagen, der udvidede hjemmet med 75 m2. Køkkenet er i mørkt træ og står som et samlingspunkt i det åbne rum, mens den mørke farve giver en smuk kontrast til den meget lyse lejlighed.

Se mere til taglejligheden her


Se også disse historier