Underjordisk parkering

Underjordisk parkering lyder måske som noget, der er forbeholdt Batman eller store offentlige parkeringsanlæg. Men der kan være mange gode gode grunde til at udnytte din grund og grave parkering ned i kælderniveau. Her er 4 bud fra arkitekterne på underjordisk parkering og overvejelserne bag.

Projektet er tegnet af Arkitekt Lars Bo Poulsen. KLIK på billedet for at se mere fra projektet.

Udskåret parkering

Villaen i dette projekt, som er tegnet af Arkitekt Lars Bo Poulsen, er beliggende på en meget kuperet grund. Arkitekten har derfor valgt at udnytte grundens præmisser til at lave en garage i kælderniveau og opføre en bolig i en skarp geometrisk figur i form af et rektangel, hvori der er udskåret arealer, der skaber gårdrum og indeliggende terrasser.

På billedet herover ses resultatet af udskæringerne og hvordan en vestvendt altan er placeret over garageniveau. Betonskiver og sokkel optager det kuperede terræn og markerer indgangen til husets garage. 

Projektet er tegnet af Arkitekt Riko Sprohar Lundqvist. KLIK på billedet for at se mere fra projektet.

Garage i klitterne

Arkitekt Riko Sprohar Lundqvist har tegnet dette klassiske sommerhus, som skulle have respekt for området ved Vesterhavet og have masser af plads. Sommerhuset er derfor opført i sortmalet træ med hvide, sprossede vinduer, pudset skorsten og træspån på taget.

Sommerhuset er placeret midt i strandklitten med udsigt til det brusende hav og fra sommerhusets ene side ligner det et étplanshus. Fra den anden side af huset kommer en hel kælderetage, som er gemt i klitterne, dog til syne. Her er der både etableret værelser og garage. 

Projektet er tegnet af Arkitekt Steen Bjørn Lundhild. KLIK på billedet for at se mere fra projektet.

Familiehus i flere niveauer

Arkitekt Steen Bjørn Lundhild har tegnet denne villa, hvor der er leget med forskellige niveauer i bygningen. Garagen er i niveau med en høj kælder, hvor nogle smalle vinduer langs kælderens loft giver lys til rummene. I forbindelse med garagen er der etableret et multirum, kontor og fitness. Taget på garagen er udnyttet til at etablere en stor terrasse i forlængelse med stuen.

Projektet er tegnet af Arkitekt Per Hartwig. KLIK på billedet for at se mere fra projektet.

Parkering med aftensol

Arkitekt Per Hartwig har tegnet dette projekt til en familie, som havde en stor drøm om at bo ved vandet og have en bolig med masser af gode, store terrasser og hyggelige kroge rundt om huset. Parkering blev derfor placeret i kælderniveau, så taget kunne bruges til at etablere en vest-vendt terrasse hvorfra aftensolen kan nydes.

I forbindelse med at projektet blev tegnede lavede arkitekten en række simulationer og test på den udendørs belysning ved garagen i en 3D model, for at sikre det rette resultat.