7 tips til det perfekte viktualierum

Hvem drømmer ikke om at have sit eget spisekammer?
Viktualierummet eller spisekammeret er blevet et populært ønske i mange boliger. Og det er ikke så underligt!

Viktualierummet er som regel et køligt rum og dermed et fantastisk sted at opbevare mad, drikkevarer, køkkenmaskiner og andet, som ellers ville fylde i køkkenet.
Her får du 7 tips til det perfekte viktualierum.

  1. PLADS
    Du skal have minimum 2-3 m², du kan bruge på viktualierummet.

  2. PLACERING
    Undgå at placere viktualierummet lige i solen. Det betyder, at du ikke skal lave det op ad en sydvendt mur, men hellere i et nordvendt lokale.

  3. TEMPERATUR
    Sænk temperaturen ved at grave gulvet en halv meter ned i jorden eller ved ikke at isolere gulvet. Undgå også gulvvarme.

  4. ISOLÈR DØREN
    Undgå at varmen fra køkkenet trænger ind. Temperaturen må helst ikke komme meget over 10 grader. Den lave temperatur forlænger fødevarernes holdbarhed.
Viktualierum i ombygget hus fra 1960
Med et viktualierum behøver du ikke at bruge plads til madvarer i dit køkken, men kan opbevare det hele samlet og overskueligt i sit eget rum. SE MERE VED AT KLIKKE PÅ BILLEDET
Dette viktualierum er placeret i en kæmpe skabsvæg, der fungerer som en rygrad i boligen. SE MERE VED AT KLIKKE PÅ BILLEDET

4. FUNKTION 
Indret med hylder fra gulv til loft. Opbevar maden i gennemsigtige patentglas samt masser af kurve og kasser, så det bliver let og overskueligt at finde det, du søger.

5. INDGANG 
Døren skal gå udad eller kunne skydes til siden, så den ikke tager plads eller skygger for    rummets indhold.

6. UNDGÅ HÅRDEHVIDEVARE 
Fryser og køleskab må ikke placeres i et viktualierum, da de skaber varme, der er dårligt for fødevarernes holdbarhed.