Bind inde og ude sammen i dit badeværelse

Hvorfor ikke nyde forbindelsen til naturen, når du er i bad? Hvis du bruger en lille smule energi, kan du skabe et helle i hverdagen til afslapning og det praktiske på en og samme tid. Bliv klogere på, hvordan du kan inddrage naturen i dit badeværelse her.

Fritstående badekar med udsigt over klitterne ved vesterhavet i sommerhus
BADEKAR MED UDSIGT Ude og inde smelter sammen i arkitekt Søren Sarups sommerhus, hvor hele facaden ud mod klitterne er af glas - også her på badeværelset, hvor det må være fantastisk at ligeg i varmt vand og kigge ud på naturen og det rige dyreliv. SE MERE FRA HUSET ved at klikke på billedet.

Skab kontakt med naturen

Et badeværelse i kontakt med naturen og haven rundt om din bolig vil højne dit velvære og vække dine sanser.

Selvom det lyder banalt, er der nemlig noget helt særligt ved at stå som moder jord har skabt en med naturen helt tæt på. 

Kontakten med planter, lys og luft vil løfte dit humør. Og det vil give dig en god start på dagen når du allerede under bruseren om morgenen kan fornemme vejret, betragte himlen og følge årstiden.  

Du kan få naturen ind på badeværelset på flere måder.

Gør vinduerne større Med vindue fra gulv til loft smelter ude og inde sammen, og det vil føles som at gå i bad udenfor. De store vinduer kræver dog, at du ikke har indkig fra naboer. Har du det, er du nødt til at tænke i afskærmning. Med et stakit eller et skyggende skur, kan du dække for nysgerrige blikke. Gerne suppleret med nogle dekorative grønne planter, der kan vokse lidt i højden.

Få himmelkig med ovenlys Med ovenlys har du direkte kig til himlen og stjernerne fra badekarret eller brusenichen. Et lille men meget virksomt indgreb, der ikke giver gener fra indkig. Løsningen kræver dog, at der ikke er en etage ovenover, samt et tag, der kan skæres hul i. Ovenlyset kan samtidig spare dig for elektrisk lys i de naturligt lyse timer.

Åben en dør ud Med en dør fra badeværelset ud i haven kan du gå direkte fra badet ud og soltørre i solen og mærke græsset mellem træerne. En fantastisk følelse!

Etabler en udebruser Laver du en dør ud, skal du også etablere en udebruser. Der findes nemlig ikke noget bedre end at tage en kold skyller i det fri en varm sommerdag. Men også et varmt bad en iskold dag i december eller januar kan være en fantastisk og sanselig oplevelse. Især i sommerhuset vil en udebruser give en stor glæde og herlighedsværdi.

Hiv potteplanterne ind Bor du i lejlighed, kan det være svært - for ikke at sige umuligt - at sætte nye store vinduer i, endsige etablere en dør til det fri. I stedet kan du rykke stueplanterne ud på badeværelsesgulvet og op på hylden ved siden af tandbørsten. Grønne planter er godt for dit humør og velbefindende og kan med sine skulpturelle og organiske former give stemning og bløde ethvert badeværelse op.

Badekar med dør og udsigt til haven
FØLELSEN AF FRIHED Det store glasparti med en dør giver en fantastisk kontakt til haven og markerne omkring huset. Udsigten og den lette adgang til naturen giver en følelse af frihed, mener Allan Lorenzen, der har lavet badeværelset under en ombygning af et ældre hus. SE MERE fra huset ved at klikke på billedet
Badeværelse med stor plante
BAD I DET GRØNNE Men en stor skulpturel plante i brusenichen, er det næsten som at bade i det fri. SE MERE fra huset ombygget af arkitekt Anders Barslund ved at klikke på billedet.

Inspiration: 10 smukke badekar med udsigt

Et badekar er perfekt til en afslappende stund og til refleksion. Men især med en smuk udsigt direkte fra kanten af badekarret kan du rigtig lade tankerne flyve. Bliv inspireret af 10 badeværelser med både badekar og udsigt her.

KLIK PÅ BILLEDET for at se arkitekternes bedste ideer

Badekar med udsigt i arkitekttegnede huse

Inspiration: Bad under åben himmel med 6 udebrusere

Et bad i det fri sætter gang i dine sanser. Især i sommerhuset, hvor du bruger mange timer udenfor og har masser af tid, er en udebruser ren luksus.

KLIK PÅ BILLEDET for at se arkitekternes gode løsninger

udebruser i arkitekttegnet sommerhus ud til havet