Tips og råd

Sådan fremtidssikrer du dit byggeri

En af de nemmeste måder at gøre dit byggeri bæredygtigt er at sørge for, at det er fremtidssikret til både dig og kommende beboere. Vi giver dig her et par tips til, hvordan du fremtidssikrer din bolig.

4 tips til at fremtidssikrer din bolig

  1. Investér i god arkitektur
  2. Byg til fremtiden
  3. Byg ikke kun til dig selv
  4. Mindre forbrug, flere penge at bygge for

Se uddybning af rådene herunder.

1. Investér i god arkitektur

Det er ikke kun et spørgsmål om stil og udseende, men om helheden i din bolig. Gedigne og funktionelle huse med skønne detaljer og smukke rum får typisk lov til at stå længere end middelmådige huse i dårlige materialer. Når du investerer i langtidsholdbare løsninger, gør det ikke kun boligen nem at bruge og vedligeholde, det hæver også værdien af din bolig ved et salg.

2. Byg til fremtiden

Mange byggeprojekter tager kun højde for prisen på selve byggeriet og glemmer at medtage de følgende års udgifter til drift, vedligeholdelse og reparationer. Dermed kommer man nemt til at vælge den løsning, der er billigst lige nu, men som måske viser sig at være den dyreste på lang sigt. Derfor bør du få hjælp til at beregne boligens samlede økonomi over de næste 50 år, så du forstår de fulde konsekvenser af de løsninger og materialevalg du træffer.

Ved totaløkonomiske beregninger tages der hensyn til:

  • Anlægsudgift
  • Vedligeholdelse
  • Varmetab
  • Driftsomkostninger
  • Skrotning

3. Byg ikke kun til dig selv

Anderledes løsninger kan gøre et hus mere spændende og attraktivt, men hold lidt igen med de alt for mærkværdige ideer, når du bygger nyt, så det også kan passe til andre menneskers liv, uden de skal rive alt ned og bygge forfra. Det vil gøre boligen lettere at sælge og mindske ressourceforbruget, så dit hus forbliver et elsket hjem for mange efter dig.

4. Mindre forbrug, flere penge at bygge for

Med teknologi og gennemtænkte løsninger kan boligens samlede forbrug af el, varme og varmt vand reduceres betragteligt. I et såkaldt passivhus kan de faste forbrugsudgifter komme helt ned på 5000 kr. om året mod cirka 25.000, som en familie i et almindeligt hus typisk bruger. Det betyder, at man kan låne 1 million mere til at bygge for. Når man genbruger vand og varme og har isoleret optimalt, så kommer man med andre ord til at bo for sine penge frem for at hælde dem i kloakken eller ud ad vinduet.

Få vores BYGGEGUIDE gratis

Modtag konkret hjælp til dit byggeprojekt med vores BYGGEGUIDE, som vi sender med, når du tilmelder dig nyhedsbrevet.

Venligst udfyld en valid e-mail

Tak. Du er tilmeldt nyhedsbrevet.