De mest populære projekter i 2017

Hvilke arkitekttegnede byggeprojekter er I derude egentlig mest interesseret i at kigge nærmere på? Vi har samlet listen over de mest populære projekter fra 2017, og der tegner sig en tydelig tendens.

Nr. 5 - Sommerhus i klitlandskab

Sommerhuset er tilpasset landskabet ved Vesterhavets bølgende klitlandskab og er nærmest bygget ind i klitterne. Huset er placeret, så det skaber læ for den barske vestenvind, men samtidig lukker lyset og naturen ind. Husets facader er beklædt med cedertræ.

Nr. 4 - Ombygning af 70'er typehus

Ombygningen omfatter et komplet redesign af både flow og funktion i huset. Huset er nu skabt til en stor familie med tre børn. Børneafdeling med multirum er på 1. sal, og køkken/alrum, opholdsstue, bryggers, kontor og forældreafdeling er placeret i stueplan. Udsigten har været i fokus, og fra alle "offentlige" rum kan udsigten til skov og strand nydes. Projektet er opført i Horsens med udsigt over fjorden

Nr. 3 - Forvandling af 60'er hus til moderne villa

Projektet er en total makeover af et traditionelt parcelhus fra 60'erne. Familien købte huset med henblik på at bygge til og forny hele husets udtryk til en moderne energirigtig villa. Husets planløsning blev tænkt helt forfra i forhold til familiens drømme og behov. Der er arbejdet på at skabe spændende rumligheder med forskellige loftshøjde, hvilket er med til at give huset karakter og et smukt lysindfald.

Nr. 2 - Renovering af typisk parcelhus fra 1970

Huset er blevet energirenoveret med en efterisolering som følger de nye normkrav. Bl.a. nye, større vinduer i hele underetagen samt 14 ovenlysvinduer på øverste plan, der giver masser af naturlig varme. Familiens hus er vokset fra 175 til 400 m2, men varmforbruget er 20% lavere.

Nr. 1 - Grønne tanker i svanemærket lavenergihus

Huset er udviklet i forbindelse med byggeprojektet "Fremtidens parcelhus", som blev søsat af Køge Kommune i 2006. Formålet var at nytænke det danske parcelhus baseret på fremtidens krav om bæredygtighed og ønsket om arkitektonisk kvalitet. Indtil videre er der opført syv huse af samme type med forskellige planløsninger.

Se også