Rune Ager Brund

Bliv ringet op gratis af Rune Ager Brund

Skriv en besked herunder eller ring

Ombygning gav ro og sammenhæng

Da den unge familie så det gamle hus, var det ikke kærlighed ved første blik. Til gengæld faldt de pladask for beliggenheden tæt på skov og vand. Allerede inden købet havde familien kontakt til arkitekt Rune Ager Brund, der hjalp dem med at skabe orden i rodet og se potentialet i huset. I dag er Huset forvandlet til den moderne bolig, familien drømte om.

Af: Danske BoligArkitekter
Udgivet: 09.02.2021

 

Samarbejdet mellem boligejeren og arkitekt Rune Ager Brund startede som en køberrådgivningssag. Den unge familie ønskede at udskifte deres lejlighed i byen med hus og have. De beskrev drømmehuset som et moderne og minimalistisk hus, der samtidig havde varme, plads, lys, højt til loftet og en miljøvenlig profil med god sammenhæng mellem inde og ude. Da de først så huset her, var det svært at se, at boligen kunne imødekomme deres ønsker, men det kunne arkitekten hjælpe dem med. 
 


Projekttype: Ombygning

Hvem: Familie på fire

Hvor: Skåde Bakker

Samlet projektpris: 1.250.000-1.500.000

Oprindelig opført: 1950

Ombygning afsluttet: 2017

Resultatet: Et sammenhængende hus, mere plads, bedre planløsning, bedre forbindelse til haven. 

Et usammenhængende hus

Huset havde den perfekte beliggenhed for familien - tæt på skov, strand og by. Samtidig var det en stor grund og have, der lå i skønne omgivelser på en stille vej. Desværre var huset på grunden ikke helt, hvad de drømte om. Huset havde mange selvstændige tilbygninger uden en større sammenhængende plan, men arkitekt Rune Ager Brund så mulighederne og ud fra familiens ønsker udførte han i første omgang et skitseprojekt. Denne skitse dannede grundlag for, at familien købte huset og fortsatte samarbejdet med arkitekten til huset stod færdigt.
 

Ombygning i flere faser

Som en del af planen blev projektet delt op i faser, så ombygningen og økonomien hermed kunne deles op. På den måde sikrer man sig en sammenhængende plan, samtidig med, at huset fungerer og er beboeligt i alle faser. Fase tre, som endnu ikke er bygget, bliver en udvidelse af stuen, etablering af ny entre og en bedre sammenhæng mellem stue og kælder. 

Ombygningen omfattede også en optimering af boligens energiforbrug. Husets facader er efterisoleret udvendigt og beklædt med miljøvenligt og vedligeholdelsesfrit varmebehandlet fyrtræ. Vinduerne er skiftet til lavenergivinduer, mens tagkonstruktionen er tildannet og efterisoleret.

Resultatet er moderne og enkelt

Det endelige resultat er en moderne og harmonisk bolig, der ikke bærer præg af lappeløsninger. Husets nye facade er efterisoleret og beklædt med miljøvenlig og vedligeholdelsesfrit varmebehandlet fyrtræ. På taget er der lagt nyt tagpap og indenfor er loftet åbnet op til kip. Familien har fået mere plads og nye værelser til deres børn. Der er åbnet op mellem stue og køkken, samt etableret en overdækket terrasse, en stor pergola og en solterrasse.

Væbnet med tålmodighed og med kompetent hjælp fra arkitekten fik familien lige præcis det hus, de drømte om, på den grund, de havde forelsket sig i.