Lejligheder

Der er masser muligheder for at bo godt i en lejlighed. 

I dag vælger flere og flere at blive i byerne og få kvadratmetrene til at gå op,

selv når familiens behov ændres, og der eksempelvis, kommer børn til.

Men hvilke muligheder, er der for at optimere din bolig, når der er tale om en lejlighed?

Læs mere om, hvordan en arkitekt kan trylle med din bolig, så din lejlighed er sikret mange år ud i fremtiden.

Se nogle af de seneste forvandlede lejligheder her

Bliv klogere på lejligheder her

Har du et ønske om at blive boende i en lejlighed, så er der flere forskellige muligheder for at få mere plads. Måske har du mulighed for at lægge din lejlighed sammen med nabolejligheden? Eller hvad med at koble den sammen med over- eller underboens lejlighed og skabe et lille byhus? Måske er det uderummet, som er vigtigst, når du ikke bor i gadeplan?

En arkitekt kan hjælpe dig til at tænke helt nye muligheder ind i en lejlighedsombygning, eller hjælpe dig med at få udnyttet alle lejlighedens kubikmeter, hvis en udvidelse ikke er en mulighed.

Det er en god idé at undersøge, hvor de bærende vægge, trapperum, vand- og afløbsinstallationerne er placeret, inden du går i gang med at disponere indretningen af en lejlighed. Hvis du respekterer deres placering, kan du som regel holde udgifterne godt nede.

Det giver fx altid mening at indrette bad der, hvor der har været køkken, da du har alle installationer på plads.

Når du gennemgår dine samlede opbevaringsbehov, så forsøg at tænke skabe og løsninger ind, der giver færrest gener for lejlighedens funktionalitet. Og gør det tidligt i processen.

Du kan måske overveje om du skal have integreret skydedøre i nye vægge, der bliver sat op i den ændrede rumfordeling. De giver et enkelt og moderne udtryk og stjæler ikke af pladsen.

Du kan også med fordel tegne dine møbler ind allerede på de første idéskitser, så du ved, at de fungerer i den nye planløsning.

Se alle boligreportager med lejligheder her

Se også hvad vi ellers har at tilbyde