Sommerhuse

Drømmer du om et sted at koble af, så er står et sommerhus måske på toppen af ønskelisten.

Men hvordan får du et sommerhus, som reelt bliver det fristed, du har i tankerne?

Og hvad er vigtigt for dig, når du skal helt ned i gear? Måske det naturen, nem vedligehold eller måske at rejsetiden er kort fra din hverdagsbolig.

 Med en arkitekt til at hjælpe dig, kan du få alle ønskerne om et fritidshus opfyldt.

Se nogle af de seneste sommerhusprojekter her

Bliv klogere på sommerhus her

Sommer­huset be­høver ikke nød­vendig­vis at inde­holde de samme funk­tioner, som villaen der­hjemme, hvor hver­dagens praktik stiller krav til funk­tion­alitet og ved­lige­hold. Sommer­huset kan være en kon­trast til hver­dags­livet, så du kan tænke over hvordan du undgår at sommerhuset ender som en mindre version af dit helårshus.

Måske kan man sove på en anden måde, måske i en alkove. Måske kan man gå direkte ind i op­holds­rummet og und­være entréen. Måske kan man tage bad uden­for. Måske kan man bruge nogle materialer, som er lidt ander­ledes. Måske samles man om pejsen og grillen i stedet for tv’et og ipad’en.

Det er vigtigt at tænke over, hvilket liv man gerne vil leve i sommer­huset. Er det mest af alt et ude­liv? Er det et hygge­ligt refu­gium fra hver­dagens stress og jag? Og hvor­dan kan sommer­husets arkitek­tur under­støtte det liv?

Hvis du gør opvarmningen nem, så kan huset hurtigt kan varmes op – selv i de koldeste vintermåneder. Du kan f.eks. koble varmesystemet til en app, så du kan begynd at varme huset op allerede inden du ankommer.

De bedste sommer­huse er som regel i en form for sym­biose med naturen. Dyrk naturen i om­rådet. Er det et klit­land­skab? Ligger huset i skoven? Behøver man den friserede græs­plæne?

Hvis sommer­huset ligger i et natur­skønt om­råde, så invitér naturen inden­for. Store vin­duer og over­dækkede terrasser giver en følelse af at være på grænsen mellem ude og inde. Ind­ram­mede kig – et rigtigt placeret vindue – kan være helt malerisk.

Se alle boligreportager med sommerhuse her

Se også hvad vi ellers har at tilbyde