Tips og råd

Arkitektens råd til funkisvillaen

Ægte funkisvillaer findes der ikke mange af, og er du den heldige ejer af en, så bør du passe godt på de kvaliteter de rummer, hvis du ønsker at renovere eller bygge om. Her giver arkitekt Rasmus Bak fra Baks Arkitekter sine bedste råd til hvordan du får mest muligt ud af dit funkishus.

Gode råd til funkisvillaen

  1. Respekter funkisvillaens arkitetoniske kendetegn
  2. Blød stilen op med materialer
  3. Prioriter haven

Se uddybning af rådene herunder.

1. Respekter kendetegnene 

Behold eller skab på ny kendetegnenen for en funkisvilla. Det gælder fx de regulære vinduespartier, hjørnevinduet og det runde vindue i døren. Hold det rent  og tilfør ikke pynt eller elemeneter fra andre stilarter – fx sortglasseret tegl eller en stenløve i indkørslen, som man mere forbinder emd en patriciervilla

2. Blød de minimalistiske linjer op

Et funkishus er meget rent og enkelt. For at det ikke bliver for goldt og hårdt, er det vigtigt at bløde huset op. Invendigt kan du tilføre materialer med stoflighed og varme. Vælg et snedkerkøkken i egetræ og kombiner det gerne med beton og natursten. Vælg materialr, der patinerer pænt og kan bruges. Og lad materialer og detaljer gå igen i huset for at skabe sammenhæng.

3. Prioriter haven

En spændende have giver masser af stemning og sjæl til et hjem. Hvis man har et funkishus, er det vigtigt, at man ikke blot har en tom græsplæne. Planter og træers vilde, bløde former og farver er en god kontrast til husets rene linjer og hvide facade. Plant nogle stedsegrønne planter, så der stadig er grønne planter at se på, når kalenderen rammer oktober. En træterrasse kan også tilføre varme og stoflighed til huset, ligesom god udendørsbelysning varmer og giver liv.

Få vores BYGGEGUIDE gratis

Modtag konkret hjælp til dit byggeprojekt med vores BYGGEGUIDE, som vi sender med, når du tilmelder dig nyhedsbrevet.

Venligst udfyld en valid e-mail

Tak. Du er tilmeldt nyhedsbrevet.