Se 3 vellykkede forvandlinger af parcelhuse

Opdater dit trætte parcelhus til en moderne drømmebolig. Danske BoligArkitekter har været i Hammerslag på DR1 for at vise, hvordan det med fordel kan løses med tre vellykkede ombygninger af vores arkitekter. Se klippet her, og læs mere om de tre ombygninger herunder.

ERROR: Content Element with uid "13785" and type "media" has no rendering definition!

Ombygning ajourførte parcelhus

Med store skydedøre i glas, en tilbygning og en ændret planløsning fik familien et helt nyt hus, der dog har bevaret arkitekturen og de oprindelige detaljer fra 1959.

De karakteristiske gule tegl er ført videre i tilbygningen - endda med så stor akkuratesse, at selv fugen på den nyopførte del er i helt samme farve og størrelse som i det oprindelige murværk. Men det er ikke kun de gule sten, der binder hus og tilbygning visuelt sammen.

De store glaspartier, det sorte træværk og tagets fine kobberinddækning fremstår som ét hele, der giver boligen et stramt og moderne udtryk. Det oprindelige hus havde brystværn i træ op til mindre vinduer, men de blev fjernet, for som i tilbygningen at lukke mere lys og natur ind med glaspartier helt ned i gulvhøjde.


Geniale kupler løste pladsproblem

Hvad gør man, når man mangler plads, men ikke må bygge på mere af grunden? Det var situationen hos familien i dette parcelhus fra 60’erne. Huset ligger nemlig i et smukt naturområde, men da det tæller som landzone, gælder der andre regler end normalt. Familien kontaktede derfor arkitekt Uffe Leth, der fandt på at udvide huset opad med en række kupler. Kuplerne rummer både børneværelser og hemse og smukke ovenlysvinduer, der gør hjemmet lyst og rart. Men hjemmet har ikke blot fået sat kupler på. Hele boligen er totalombygget, så det i dag fremstår moderne og nutidigt. Huset har modtaget Fredensborg Kommunes arkitekturpris i 2015.


Ny førstesal på 60'er-huset

Boligejerne Camilla og Brian har langt om længe tilgivet deres hus, efter at det forrådte dem med fugt, skimmel og råd. Hvad der begyndte som et mareridt af en forsikringssag er nemlig endt med en ny arkitekttegnet førstesal og et helt igennem harmonisk hus.

I den nye planløsning har hele familien fået soveværelser på den nye førstesal, og åbenheden til overetagen gør huset mere overskueligt og sætter de nye kvadratmeter i spil i indretningen, sådan som familien ønskede sig det.

Udefra er huset mærkbart forandret, og det originale flade tag er erstattet af et klassisk sort tegltag på husets midterste krop. De oprindelige gule mursten er blevet filtset, og den nye overetage ser ud, som om den hører hjemme her og altid har gjort det.


Se også disse historier


 
 
Få masser af boliginspiration direkte i din indbakke - tilmeld dig nyhedsbrevet her