Et lille, kvadratisk og praktisk hus, der blev født ud af 1920'erne og 1930'ernes nøjsomhed.
En slags en dansk fortolkning af de funktionalistiske enfamiliehuse fra første del af sidste århundrede.
Bungalowen blev bygget fra sidst i 1920’erne til ca. 1940 og er et lille, spartansk hus.
Den kompakte bungalow er et hus uden for mange dikkedarer, praktisk indrettet til en enkelt familie og uden de store arkitektoniske krumspring. Men bag det sparsomme udtryk ligger store tanker, udsprunget af funktionalismens ønsker om lys og luft til beboerne.
Bungalowen var noget af en pille at sluge for de danske husejere, da de første blev bygget – for hvor var alle udsmykningerne og svungne detaljer, man kendte fra de eftertragtede herskabsvillaer? Men bungalowen kom dog hurtigt til at appellere bredt ud fra et økonomisk perspektiv, ligesom selve indretningen bød på lyse rum med store vinduer, en god udnyttelse af pladsen og finurlige arkitektoniske detaljer som ét rundt vindue her og et legesygt spil i murværket dér. Det lave pyramidetag er et andet kendetegn. Det levner ikke plads til opbevaring på loftet, men det opvejer den høje kælder til gengæld for.
Huset fra 1935 har fået den helt store makeover. Men de nye ejere har lagt vægt på, at alt skulle ske med stor respekt for husets oprindelige kvaliteter, som der var mange af. Kig indenfor i huset der efter en omfattende modernisering og energioptimering stadig har charmen i behold.