Materialer til dit byggeprojekt

Der er mange overvejelser, der skal gøres, og beslutninger der skal tages, når du skal vælge byggematerialer til dig bolig. Fra gulv- til loftmateriale og fra fliser til facadematerialer – mulighederne er mange og det kan være svært at vælge!
Måske stiller du ekstra høje krav til materialerne i din bolig og ønsker dig både sunde og bæredygtige byggematerialer skal indgå i dit næste byggeprojekt, eller måske har du et ønske om at benytte dig af genbrugsmaterialer for både miljøet og pengepungens skyld? Uanset hvad du brænder for, når det kommer til byggematerialer, så kan du blive meget klogere på dem her. 


Tidens Tegl

Tegl, eller mursten som vi også kalder dem, har for længst bevist deres værd! De er smukke, vedligeholdelsesfrie, og fyldt med arkitektoniske muligheder både inde og ude. Se med her, hvor vi tager et kig på nogle af vores tids populære tegl.


8 smukke materialer til taget

Taget har stor betydning for husets udseende og karakter. Det er derfor vigtigt, at du vælger materiale og form, så det ikke bare passer til din smag og ønske til vedligeholdelsen, men også klæder husets alder og arkitektur. Bliv klogere på 8 velegnede tagmaterialer her. 


5 bæredygtige materialer til din bolig

Vælg materialer til din bolig med omhu, og gå efter nogle nogle, der ældes med ynde, belaster miljøet mindst mulig og er sunde for dit helbred. Danske BoligArkitekter guider dig her til fem gode byggematerialer.


STOR GUIDE: Facadematerialer

Facader kan bygges i mange forskellige materialer og kombineres på kryds og tværs. Hvilket materiale du vælger, er afgørende for, hvor ofte du skal tænke på vedligeholdelse, reparation og udskiftning. Klik dig ind på vores guides og bliv klogere på, hvilken facade der passer bedst til dig, eller hvordan du passer bedst på din nuværende.


Arkitekters giver råd til at bygge med genbrugsmaterialer

4 arkitekters bedste råd til at bygge med genbrug

Nybyggeri og renovering af boliger er skyld i godt 20% af Danmarks samlede CO2-udledning, mens 35% af landets affald kommer fra byggeriet. Du bør derfor overveje dine muligheder for at genbruge byggematerialer, når du bygger om, til eller helt nyt. Få arkitekternes bedste råd her.


Sådan bruger du træ i køkkenet

Træ er et levende og smukt materiale, som giver stemning og varme til alle boligens rum. Kig med her, og få inspiration til hvordan du bruger træ i køkkenet. 

Kig op på 15 flotte lofter

Loftet er en kæmpe flade i hjemmet, der ofte bliver glemt. Men nu begynder flere og flere at hæve blikket, når de skal bygge, og giver loftet struktur, farve og mere kærlighed. Se med her, og bliv inspireret til et loft, man får øje på.


9 pæne stænkpaneler, der beskytter dit køkken

Beskyt dit køkken og giv det ekstra karakter med et stænkpanel i et flot materiale over kogepladerne. 

5 gode gulve til dit køkken

Dit gulv har stor betydning for dit køkken og skal både være funktionelt og passe æstetisk til dit hjem. Se med her og find ud af, hvilket gulv der skal lægge bund til dit køkken.

Byg dit hus i bæredygtige materialer

Uanset om du skal renovere en ældre bolig eller bygge nyt, er det vigtigt allerede i planlægningsprocessen at tænke de sunde og miljøvenlige materialer ind i projektet. Men det er ikke altid lige nemt at gennemskue materialernes miljøpåvirkning på den lange bane.


Brug væggen som detalje

Du kender nok udtrykket "inden for hjemmets fire vægge", men hvilke vægge er det, der udgør vores hjem? Gør dine vægge til en vigtig del af udtrykket i din bolig ved at beklæde dem med smukke materialer, livlige tapeter eller flotte farver. Lad dig inspirere af 8 smukke vægge her.


Sådan bygger du med genbrugsmaterialer

Byggeriet er årsag til en kæmpemæssig udledning af CO2 på verdensplan. Men der er faktisk tiltag du kan tage for at nedbringe udledningen - ikke mindst ved at benytte dig af genbrugmaterialer. Vi fortæller her, hvad du kan genbruge, hvor du får fat i materialerne og hvad du skal være særlig opmærksom på.


Flirt med fliser

Leg med farver, kontraster og former, når du vælger fliser til dit badeværelse. Se med her og bliv inspireret af 10 flotte løsninger med alt fra betonfliser og hjemmelavede mosaikker til fliser med kunst på og fliser lavet af lava.


Vælg sunde materialer til din bolig

Maling, træ og byggematerialer, men også tøj, bøger og møbler afgiver skadelige stoffer til luften i dit hjem. Man siger, at de ’afgasser’. Der er stor forskel på, hvor meget ting afgasser, og hvor hurtigt det fortager. Vi giver dig en guide til at vælge de sunde materialer til din bolig.


Belægninger i lange baner

Terrasser, fliser og trædesten - der findes mange former for belægninger med forskellige kvaliteter og formål. Bliv klogere på belægninger og se 6 skønne eksempler her. 


Indret med smukke materialer i boligen

Giv din bolig karakter og stemning med smukke materialer

De hvide, glatte lofter og vægge får konkurrence i boligen i disse år, hvor der er stort fokus på materialer, man kan røre, dufte og forkæle øjet med. Bliv inspireret af arkitekternes mange gode ideer her og få en bolig, der taler til sanserne og er fuld af karakter.


Form din bolig med beton

Beton er råt, rustikt og rigt på stoflighed. Og så er det super praktisk og let at bruge overalt i din bolig. Beton kan nemlig formes, præcis som du ønsker. Bliv inspireret af 12 gode ideer med beton i boligen her.


Materialeguide: 8 smukke gulve

Valget af gulvmateriale har ikke kun betydning for æstetikken og helhedsindtrykket i din bolig. Det er samtidig den flade, der slides mest intensivt. Derfor betaler det sig at gøre noget ekstra ud af gulvene, når du bygger om eller nyt. Her får du gode råd og inspiration til dit gulvvalg.


Gør din bolig levende med træ

Træ er fantastisk til at give varme og modspil til boligens hårde flader og materialer. Kig med, og bliv inspireret til, hvordan du kan bruge træ i din indretning.


Vælg rigtigt fra starten: 7 flotte bordplader til dit køkken

Din køkkenbordplade bliver udsat for meget: bolledej, skarpe knive, tomatsovs, vand og varme gryder. Det er din daglige arbejdsplads, men samtidig også en stor flade, der skal være pæn at se på. Det er derfor vigtigt, at du vælger den rigtige, der passer til dine behov. Se med her, og bliv klogere på syv typiske materialer til køkkenbordet. 

Materialeguide til fliser og klinker

Fliser og klinker er både praktiske og smukke, og de findes i et hav af forskellige materialer. Læs med her og bliv inspireret til, hvilke der passer bedst til dig, dit badeværelse og ikke mindst dit rengøringstemperament.


6 alternative facader

Nogle arkitekter og boligejere tør lidt mere end os andre og har masser af gode ideer. Lad dig inspirere af seks anderledes facader, der helt sikkert vil skille sig ud på villavejen.