Carporte og garager

Hvor skal du parkere? Dit hjem kræver en ordentlig og funktionel plads til dit køretøj og måske også dine have- og hobbyremedier.
Her kan du blive klogere på carporte og garager og hvordan arkitekten kan trylle selv den mest kedelige del af din bolig om til et fabelagtigt stykke arkitektur.

Bliv klogere på carporte og garager her

Hvad er forskellen på carport og garage?

Mange bruger de to ord i flæng, men i virkeligheden er det to forskellige ting.

Garagen er en lukket bygning, hvor bilen kan holde i tørvejr. Garagen er tit frostfri, selvom den ikke er varmet op eller isoleret. Garagen bygges ofte af mursten, og i større garager er der plads til at opbevare værktøj og andet praktisk udstyr. Garagen er ofte bygget samtidigt med huset.

Carporten er, modsat garagen, ikke en lukket bygning. Carporten betsår af et tag på to eller fire stolper, og skærmer dermed ikke for vind og vejr i lige så høj grad som garagen. Carporten kan dog have en væg i den ene side, som skærmer en smule. Carporten er af en mere simpel konstruktion end garagen, og kan derfor lettere tilføjes til et allerede eksisterende hus end en garage.

Indkørsel og parkeringplads

Tilkørslen til din carport og garage er også en vigtig faktor for at få et funktionelt resultat til parkering. En indkørsel og tilhørende parkeringsplads kan sagtens bruges til mere end bilen:

  • Har du børn, der er glade for at stå på rulleskøjter, så udvid parkeringspladsen og lav underlaget glat og plant. 
  • Er du glad for bede og blomster, så se om du kan få det indarbejdet i projektet, så resultatet også kan fungere som en ekstra have. 
  • Måske kan din indkørsel bruges som underlag til områdets vejfest, fordi der er plads til at slå et havetelt op?

Mulighederne er mange og med en arkitekt bag rattet, er du sikret et resultat, som både er æstetisk  og praktisk. 


Grønne carporte

Der er mange fordele ved grønne tage og materialet er ikke kun forbeholdt til taget på din bolig. Kig med her og se hvordan arkitekterne har brugt materialet til at skabe grønne parkeringspladser. 


Parkér med manér

Garagen og carporten er en vigtig del af dit hus’ ydre. Tænk derfor pladsen til bilen med, når du bygger. Se 6 flotte carporte og garager fra vores arkitekter her.


Carporte i træ

Carporte i træ er en klassisk løsning, som mange vælger. Men det betyder ikke, at der ikke kan leges med udtrykket og skabes en løsning, som løfter udtrykket fra gør-det-selv til arkitektur. Her får du 3 bud på, hvordan en carport i træ OGSÅ kan se ud. 


Fantastiske forhaver

Ligesom med mennesker er førstehåndsindtrykket af boligen vigtig. Og det begynder ikke med entreen, men allerede det øjeblik du eller dine gæster står på vejen foran boligen og skal bevæge sig frem til hoveddøren. Se hvordan du skaber en fantastisk forhave her. 


Gennemtænkte garager

En garage kan være alt andet end kedelig, hvis blot dens form og funktion bliver givet en smule kærlighed og en kreativ overhaling. Vi viser dig her 3 gennemtænkte garager som er smukt integreret i den tilhørende bolig. 


Parat til parkering

Parkering! Det er måske ikke det første, du tænker på, når du skal bygge nyt! Men ikke desto mindre så er parkering en vigtig detalje, som skal fungere i din hverdag og som derfor skal være både funktionelt og pænt at se på. Vi kigger derfor nærmere på, hvordan arkitekterne putter parkering på tegnebrættet. 


Sig velkommen med manér

Din hoveddør er det første møde med dit hus - både for dig og dine gæster. Det gælder derfor om at give et godt indtryk fra første færd. Det kan gøres let med personlige detaljer, hyggeligt lys og en afstemning mellem udtrykket inde og ude. Læs med her, og få masser af gode ideer.


Underjordisk parkering

Underjordisk parkering lyder måske som noget, der er forbeholdt Batman eller store offentlige parkeringsanlæg. Men der kan være mange gode gode grunde til at udnytte din grund og grave parkering ned i kælderniveau. Her er 4 bud fra arkitekterne på underjordisk parkering og overvejelserne bag.