De fede detaljer i boligen

Prikken over i'et, kirsebærret på toppen, den sidste detalje og finish, der bringer dit projekt til nye højder. Det er ofte detaljen i arbejdet, der løfter dit projekt fra gør-det-selv til lækker boligarkitektur, og arkitekterne er selvsagt eksperter i at få din bolig til at skille sig ud fra mængden. Vi har samlet nogle af de bedste detaljer fra arkitekterne her på siden, så du kan blive inspireret til dit næste boligprojekt.

Bliv klogere på, hvordan du får de fede detaljer i boligen her

5 huse med afrundede linjer

Skal et hus altid bestå af firkanter og kvadrater? Nej, bestemt ikke. De organiske former hører ikke længere kun til i indretningen men også i selve boligens design. Runde huse bliver nemlig mere og mere populære, og de buede linjer giver da også en hel særlig og utraditionel karakter til huset. 

Vi har samlet fem huse, der både på tegnebrættet og færdigbyggede er et bevis på, at bløde linjer i arkitekturen skaber et flot og effektfuldt udtryk.


Boliger fulde af farver

Er du også træt af boliger, hvor alt er hvidt, gråt og beige? Farver giver kant og løfter dit humør, så hvis du er modig, er der ingen grund til at holde igen med farvepaletten. Vi har samlet nogle af arkitekternes fantastiske farvekombinationer, så du kan blive inspireret til at sætte kulør på din bolig.


Bad under åben himmel

Forestil dig, at du står ude i den friske luft og kigger op i den blå himmel, mens du tager brusebad. Det lyder godt, ikke? En udebruser er en simpel måde at få lidt luksus ind i din hverdag, og du kan sagtens bade ude selvom temperaturerne ikke er på sit højeste. Ved at tage bad udenfor skåner du samtidigt din bolig for damp, hvilket er en klar fordel for indeklimaet.


Nordisk arkitektur i boligen

Den enkle, nordiske arkitektur løber i vores årer, og vi ser masser af boliger, hvor de stolte traditioner dyrkes. Fang den nordiske stil og stemning med enkelte detaljer og materialer, og find inspiration fra arkitekterne her.


Hvad er Japandi?

Måske er du faldet over det sjove ord før og har undret dig over, hvad det betyder? Ordet, der er en sammentrækningen af japansk og skandinavisk, har i de seneste år været flittigt brugt i relation til boligindretning og afspejler mødet mellem de to landes arkitektur og designtradition. Vi giver dig her et bud på, hvordan du kan indtænke Japandi-tendensen i din boligarkitektur.


Løsninger der giver privatliv i boligen

Er I også flere mennesker under samme tag de fleste timer i døgnet? Siden coronavirussen brød ud har vi opholdt os mere derhjemme, og det er derfor vigtigere end nogensinde at have nogle hyggelige zoner og kroge i boligen, hvor du kan stresse af med en god kop kaffe. Bliv inspireret af arkitektegnede hemse, alkover og annekser, der giver en følelse af privatliv. 


TREND: Eg er tilbage i køkkenet

Træ atter tilbage i indtretningen - ikke mindst i køkkenet. Især egetræ er populært, og savner du et alternativ til det klassiske hvide køkken, så kan det være eg er noget for dig. Se med her, og få inspiration til et arkitekttegnet køkken i egetræ.


Smukke detaljer fra liebhaverboligen til din bolig

Liebhaverboliger er noget kun de færreste har råd til. Men de er fascinerende at kigge på, og fyldt med smukke detaljer og unikke løsninger, som man sagtens kan lade sig inspirere af i sin egen bolig. Kig med her, hvor vi har samlet arkitekternes bedste liebhaverdetaljer.    


Tidens Tegl

Tegl, eller mursten som vi også kalder dem, har for længst bevist deres værd! De er smukke, vedligeholdelsesfrie, og fyldt med arkitektoniske muligheder både inde og ude. Se med her, hvor vi tager et kig på nogle af vores tids populære tegl.


10 mindre opgaver, du med fordel kan få hjælp af en arkitekt til

Det ikke kun, når du skal bygge nyt, til eller helt om, at du med fordel kan ringe til en arkitekt. Også til mindre projekter kan en arkitekts kreative sind, store byggeviden og æstetiske blik gøre stor gavn. Bliv inspireret af 10 mindre opgaver her, hvor arkitekterne har gjort en enorm forskel.


Kig op på 15 flotte lofter

Loftet er en kæmpe flade i hjemmet, der ofte bliver glemt. Men nu begynder flere og flere at hæve blikket, når de skal bygge, og giver loftet struktur, farve og mere kærlighed. Se med her, og bliv inspireret til et loft, man får øje på.


3 arkitekter: Sådan har vi indrettet vores soveværelser

I soveværelset skal du kunne sove og slappe af. Men der også masser af funktion i forbindelse med dine hverdagsrutiner, der skal indtænkes. Det er derfor vigtigt, at du indretter dig rigtigt. Her fortæller tre arkitekter, hvordan de har båret sig ad i deres egne soveværelser.


Smukke vinduer

Vinduer kan mere end blot at trække dagslys ind i boligen. Noget helt særligt er kigget ud - en detalje som mange arkitekter arbejder ind i deres løsninger, når de tegner på et hus. Her finder du 10 fine eksempler på særligt smukke vinduespartier, der giver boligen et arkitektonisk løft og et skønt kig ud.


Gør dit hjem ekstra lækkert med indbyggede møbler

Få hjælp af en arkitekt til at skræddersy møbler til dit hjem. På den måde udnytter du pladsen optimalt, undgår problemet med møbler, der lige er 5 cm for brede og får en bolig, der er ekstra lækker og helstøbt. Bliv inspireret af 9 indbyggede møbler fra arkitekterne her.


Dyrk dine passioner i hobbyrummet

Står der et rum ledigt efter at børnene er flyttet hjemmefra, eller bygger du nyt, hvor du prioriterer at kunne dyrke din passion? Skab et hobbyrum, hvor du kan dyrke dine fritidsaktiviteter. Måske du endelig kan lave et værksted til dine mountainbikes, få ro til at strikke eller opbevaringsplads til din store vinsamling. Uanset hvad vil hobbyrummet fungere som et pusterum i hverdagen.


Form din bolig med beton

Beton er råt, rustikt og rigt på stoflighed. Og så er det super praktisk og let at bruge overalt i din bolig. Beton kan nemlig formes, præcis som du ønsker. Bliv inspireret af 12 gode ideer med beton i boligen her.


10 alkover og nicher, der inviterer til hygge

Brug hjørner og kroge i boligen til nicher og alkover. De indbyggede møbler giver hygge og personlighed dit hjem, samtidig med at du får mere ud af dine kvadratmeter. Bliv inspireret af 10 vellykkede alkover og nicher fra arkitekterne her.


Brug brændestablen dekorativt i boligen

Brug brændestablen som et dekorativt element, der skaber hygge i din boligindretning eller i din have. Bliv inspireret af de kreative eksempler her.


Få plads til gæsterne: 10 hyggelige hemse

En hems er en smart og nem måde at skabe ekstra sovepladser til familiebesøg eller flere kvadratmeter at udfolde sig på. Se de bedste løsninger fra arkitekterne her, og få masser af ideer og inspiration til din egen hems.


Sådan får du god lyd i boligen

God lyd er vigtigt for dit velbefindende. Boligens akustik hænger sammen med flere ting bl.a. størrelsen på dine rum, dit valg af materialer og indretningen i hjemmet. Det er derfor vigtigt, at du tænker over sammensætningen, både når du bygger og senere indretter dig. Her får du syv råd til mindre støj og bedre lyd.


Sig velkommen med manér

Din hoveddør er det første møde med dit hus - både for dig og dine gæster. Det gælder derfor om at give et godt indtryk fra første færd. Det kan gøres let med personlige detaljer, hyggeligt lys og en afstemning mellem udtrykket inde og ude. Læs med her, og få masser af gode ideer.


Sådan indretter du det perfekte bryggers

Bryggerset er uundværligt for de fleste, men bliver alligevel ofte glemt, når boligen skal opgraderes. I arkitekt Jan Smidt Andreasens eget bryggers bliver funktion og æstetik flot forenet. Her giver han sine bedste råd til det nyttige rum.


7 smukke veje til førstesal

Spændende arkitektonisk element eller praktisk bindeled mellem etagerne? Der er mange muligheder, når det gælder trapper. Se arkitekternes smukkeste løsninger her, og få gode råd, før du vælger.


Kæmpe tema om hygge

Se med her, hvor vi guider dig til et hyggeligt hjem via valg af venlige materialer og farver, belysning, kroge, gode opbevaringsløsninger og personlige elementer.


Bevaringsværdige detaljer

Snedkererede detaljer, paneler i 50'er-farver eller et blåt linoleumsgulv i entréen. Der findes mange fine og originale detaljer i ældre huse, som er værd at bevare. Og det er netop det, der giver ældre huse sjæl, charme og historie, og som mange nye huse mangler. Læs med her og få inspiration til, hvad der er værd at passe på.


10 fede atriumgårde

En atriumgård er et lukket uderum og dermed en perfekt privat oase, der binder inde og ude sammen. Med vinduer ud til atriumgården får du en masse lys ind i boligen uden at lave udstillingsvinduer til naboerne. Søg læ og forlæng terrassesæsonen med 10 helt særlige atriumgårde her. 


70'er arkitektur i ny forklædning

Listelofter, hessian, brune badeværelser og pang på farverne. Det er sådan vi husker boligerne fra 1970'erne. Elsket af nogle og hadet af andre. Men ikke desto mindre er 1970'ernes arkitektur populær igen. Se med her, hvor vi har samlet arkitekternes bedste bud på en moderne fortolkning af 70'ernes (og lidt af 60'ernes) arkitektur.


Uventede oaser

Den solbeskinnede plet, hvor du uforstyrret kan trække vejret, er ikke svær at finde. Du behøver hverken en stor grund, rullegræs eller et helt anlægsmaskineri for at skabe et skønt uderum. Arkitekterne har et helt særligt blik for at se muligheder for oaser uventede steder. Vi har samlet nogle af deres bedste bud her.


Invitér farverne ind i boligen

Noget af det mest effektfulde, som du kan indrette dig med, er farver. Både vægge, tekstiler og møbler kan bruges til at sætte mere kulør på boligen, og for tiden er vi ikke så bange for farver, som vi før har været. Gå med på bølgen og invitér farverne indenfor - her er 9 flotte eksempler.


Materialeguide: 8 smukke gulve

Valget af gulvmateriale har ikke kun betydning for æstetikken og helhedsindtrykket i din bolig. Det er samtidig den flade, der slides mest intensivt. Derfor betaler det sig at gøre noget ekstra ud af gulvene, når du bygger om eller nyt. Her får du gode råd og inspiration til dit gulvvalg.


Giv din bolig karakter og stemning med smukke materialer

De hvide, glatte lofter og vægge får konkurrence i boligen i disse år, hvor der er stort fokus på materialer, man kan røre, dufte og forkæle øjet med. Bliv inspireret af arkitekternes mange gode ideer her og få en bolig, der taler til sanserne og er fuld af karakter.


Et kig på tværs af etager

Når arkitekten arbejder med højden i en bolig, kan der skabes nogle helt særlige rum. Boliger med højt til loftet kan have spændende udkigspunkter, hemse, gangbroer og meget mere. Her er 7 fantastiske boliger, der har kig på tværs af etager.


3 arkitekter spår: Sådan vil din bolig se ud i 2019

Hvilket rum vil du gøre ekstra meget ud af i din bolig, hvor stort vil du bygge, og hvad vil du sukke efter at få lavet i din have? Hvor i boligen vil du begynde at tænke bæredygtighed ind? Og hvad vil være dit næste skridt mod et bedre indeklima? Vi har spurgt tre arkitekter, der har fingeren på pulsen og hver dag arbejder med byggelystne boligejere, hvilke tendenser der vil præge vores boliger i 2019.


Brug væggen som detalje

Du kender nok udtrykket "inden for hjemmets fire vægge", men hvilke vægge er det, der udgør vores hjem? Gør dine vægge til en vigtig del af udtrykket i din bolig ved at beklæde dem med smukke materialer, livlige tapeter eller flotte farver. Lad dig inspirere af 8 smukke vægge her.


Drøm dig hen i 11 flotte soveværelser

Dit soveværelse skal være ryddeligt og indbydende, så du uden problemer kan slappe af og lade op til næste dag. Se 11 flotte soveværelser fra arkitekterne her, du let kan drømme dig hen i.


10 idéer til indretning af dit hjemmekontor

Find et rolig hjørne, byg en niche eller bred dig bag en smuk væg i stuen. Det er vigtigt at skabe en god oase, hvor du kan fordybe dig, når du har arbejde for hånden eller pludselig bliver inspireret. Se 10 vellykkede løsninger til hjemmearbejdspladsen fra arkitekterne her.


Varm dig ved 8 smukke pejse og ildsteder

Der findes ikke noget mere hyggeligt end levende lys. Om det er et ildsted, en pejs eller et bål under åben himmel, så fungerer flammen som et perfekt samlingspunkt for familie og venner. Se de fine løsninger med ildsteder og pejse her.


Udendørsbelysning

Find vej fra carporten til hoveddøren, nyd synet af en oplyst have eller tilbring de sene aftentimer på terrassen. Udendørsbelysning er både hyggeligt, praktisk og sikkerhedsskabende. Bliv inspireret af arkitekternes løsninger her.


Gør din bolig levende med træ

Træ er fantastisk til at give varme og modspil til boligens hårde flader og materialer. Kig med, og bliv inspireret til, hvordan du kan bruge træ i din indretning.


8 karnapper og kviste med stor effekt

Det er et lille indgreb, men kan have en stor virkning. En karnap eller en kvist kan forvandle mørke rum, så de bliver lyse, og åbne op for en udsigt, du slet ikke har haft glæde af før. Se otte forskellige eksempler, hvor en kvist eller en karnap kan gøre en forskel.


Parkér med manér

Garagen og carporten er en vigtig del af dit hus’ ydre. Tænk derfor pladsen til bilen med, når du bygger. Se 8 flotte carporte og garager fra vores arkitekter her.


10 inspirerende entréer

Kom indenfor! Flyder entréen med sko og overtøj og mangler du idéer til farver, indretning og smarte opbevaringsløsninger – så se med her, hvor vi viser dig 10 venlige indgange til hjemmet.