Ekstra opbevaringsplads

Opbevaringsplads i din bolig kan være en udfordring. 

Oplever du pladsmangel, eller har du svært ved at indrette et lille rum eller måske en lejlighed? Arkitekternes løsning på manglende opbevaring er mange, og ofte har de bud på smarte og mere kreative opbevaringsløsninger, end du selv har fantasi til. Bliv klogere her.

Bliv klogere på hvordan du får ekstra opbevaringsplads her

Lider din bolig under manglende opbevaringsplads eller vil du bare gerne kunne skjule dit rod? Der er råd at hente med hjælp fra en arkitekt.

Arkitekten er god til at se muligheder, og udnytte både kvadratmeter og kubikmeter, når der tænkes i opbevaringsløsninger.

Måske er det entreen, der mangler opbevaringsplads til sko og overtøj? Måske er det børneværelset, der flyder og savner opbevaring af legetøj, så der igen er plads til leg? Måske mangler soveværelset ekstra opbevring til tøjet? Eller måske er køkkenet for småt til at rumme køkkengrejet? 

Der findes mange løsninger som giver dig ekstra opbevaringsplads - f.eks.

  • En sofa med indbyttet opbevaring
  • En seng der kan gemmes væk, når den ikke er i brug
  • Opbevaring under trappen
  • Indbyggede skabe
  • Indbyggede reoler

Arkitekten kan hjælpe dig med en løsning, som opfylder dine ønsker til ekstra opbevaringsplads, som på en og samme tid er funktionel og smuk.


Få plads til det hele

De fleste kender problemet: Alt for mange ting og alt for lidt plads. Men løsningen er nær. Se med her og bliv inspireret til, hvordan du kan komme af med dit rod og få plads til det hele på en både funktionel og æstetisk måde.


Reportage: Arkitektens private legeplads

Da arkitekt Rasmus Bak skulle tegne sit eget sommerhus, så han det som en oplagt mulighed for at lege med balancen mellem stram minimalisme og blød hjemlighed. Kig med indenfor i det rå, men hyggelige sommerhus.


Reportage: Et studie i opbevaring

For arkitekt Stig Ørum Christensen var det et mantra at lave snedkertilpassede opbevaringsløsninger i ægte materialer, da han og hustruen totalrenoverede deres lejlighed. Resultatet er et hjem med optimal pladsudnyttelse og unikke løsninger. 


Reportage: Fra værksted til wellness

Skræddersyet inventar, nænsomme overgange og velvalgte vindueskig forvandlede et tomt atelier ved Ejer Bavnehøj til en æstetisk bolig i perfekt harmoni med haven og den smukke natur.


Reportage: Arkitekttegnet på budget

Familien drømte om et arkitekttegnet hus i 50’er-stil, men pengene var små. Arkitekt Rasmus Skaarup effektiviserede derfor planløsningen, så budgettet til sidst kunne række. I dag bor familien derfor i et hus uden gangareal.


Reportage: Fra mørk og kedelig til lys og lækker

Kig indenfor i denne ombyggede lejlighed, hvor rum, farver, lys og funktionalitet går op i en højere enhed. Sådan har det ikke altid været. 


Reportage: Tradition og fornyelse i rækkehuset

Med sikker stilfornemmelse af både fortid og nutid har ejerne af et rækkehus på Frederiksberg og arkitekt Anders Barslund moderniseret hver kvadratmeter, så de rækker langt ind i fremtiden.


Reportage: Pladesamlingen fik plads i stuen

Når man er DJ og vild med musik, så skal den enorme pladesamling ikke gemmes væk i en kælder – men vises frem, bruges og nydes midt i stuen. Oplev her, hvordan DJ og frue fik forenet ønskerne om hhv. dj-pult og familiehygge i stuen.


Reportage: Orden i det labyrintiske hus

Det begyndte som et sommerhus i 1920. Tre generationer og adskillige om- og tilbygninger senere overtog Mette Klyhn og hendes familie det renoveringsmodne hus, der med sine 253 m² hulter-til-bulter-rum krævede et par skarpe arkitektøjne.