Energirenovering

Hvorfor energirenovere? En energirenoveret bolig er billigere at bo i, da der bruges færre ressourcer på opvarmning og derfor nedbringer dine udgifter. Udover de åbenlyse fordele for både din pengepung og miljøet, så kan en energirenovering også være med til at forbedre dit indeklima og gøre den mere attraktiv for potentielle købere. Og du kan få tilskud til mange typer af energirenoveringsprojekter. Bliv klogere her.

Bliv klogere på energirenovering her

Bygningsreglementet kræver, at du tænker energi ind, når du renoverer dit hus eller lejlighed. Men hvad er energirenovering egentlig? Typisk er følgende projekter omfattet eller gennemgået i forbindelse med en energirenovering:

  • Isolering af tag, loft, ydervægge, gulv, kælder, kældervægge, sokkel og/eller fundament. Isolering af vandrør og pumper og af varmtvandsbeholder eller varmeveksler kan også indgå i en energirenovering.
  • Udskiftning af vinduer eller ruder
  • Udskiftning eller optimering af varmeanlæg, ventilationsanlæg, pumper og termostater

Uanset om du søger hjælp til energirenovering af din murermestervilla, dit 70’er parcelhus, af bevaringsværdige bygninger, eller om det er dit tag eller vinduer, der skal energirenoveres, så kan du få 

rådgivning om energirenovering af Danske BoligArkitekter. Arkitekterne kan hjælpe dig med at lave en strategi for energirenovering af din bygning, og har alle har særlig uddannelse i at rådgive omkring energirenovering af den privat boligmasse.

Vores arkitekter kan bl.a. hjælpe dig med:

  • At planlægge dit renoveringsprojekt og indtænke energirenovering
  • At se boligens energimæssige tilstand og kortlægge de muligheder, der er for energioptimering
  • At tegne, søge om byggetilladelse, indhente tilbud og overse udførelsen af dit energirenoveringsprojekt

Læs mere her på siden eller læs om energirenovering af lejligheder eller om energirenovering af dit hus på Energistyrelsens hjemmeside.


Hvornår skal du energirenovere?

Det betaler sig at tænke i energivenlige løsninger, når du laver om i boligen. Det gælder bl.a., hvis varmeanlæg, vinduer og køkken skal udskiftes, eller hvis huset skal have nyt tag på toppen. Bliv klogere her.


Reportage: Ombygning ajourførte parcelhuset

Med store skydedøre i glas, en tilbygning, en ændret planløsning og en energirenovering fik familien et helt nyt hus, der alligevel har bevaret arkitekturen og de oprindelige detaljer fra 1959. 


Hvorfor skal du bruge en arkitekt, når du energirenoverer?

Går du med planer om at energirenovere boligen, men mangler inspiration til, hvordan du kommer i mål, så tag et uforpligtende møde med en arkitekt. En arkitekt kan komme med de idéer, der ligger ud over din fantasi, inspirere til kreative løsninger og sikre, at du vælger rigtigt.


Reportage: 30er-hus med sjæl, charme og lækker terrasse

Huset fra 1935 har fået den helt store makeover. Men de nye ejere har lagt vægt på, at alt skulle ske med stor respekt for husets oprindelige kvaliteter, som der var mange af. Kig indenfor i huset der efter en omfattende modernisering og energioptimering stadig har charmen i behold.    


Reportage: Kærlig forvandling af 60’er huset

Familien Solmer faldt pladask for et nedslidt 1960’er-hus i Espergærde, og selvom indretningen var dårlig og utidssvarende, er det alligevel lykkedes at forvandle huset til en lys og lækker familiebolig for fem, som også har fået en energi-mæssig overhaling.


Reportage: Nyt liv på bondegården

Drømmen om at forene hverdagens høje tempo med ro og natur fik arkitekterne Kira Snowman og Uffe Topsøe-Jensen til at købe en gammel gård, som de kunne renovere fra bunden. Resultatet er et bæredygtigt hjem med kreative indfald.


Hvilke energiforbedringer passer til dit hus?

Hustypen og din boligs alder har stor betydning for, hvilke energiforbedringer der kan lade sig gøre, og hvad der bedst betaler sig. Herunder har vi listet de danske boliger op, som typisk trænger til en energirenovering. Find din hustype i vores oversigt og læs mere om, hvilke energimæssige svagheder du skal være opmærksom på, og få råd til, hvilke løsninger du kommer længst med.


Reportage: Kunstigt åndedræt til typehuset

Marianne og Morten faldt for en bakket grund i et ældre parcelhuskvarter i Herning, men var ikke begejstrede for boligen. Altså lige indtil de med arkitektens hjælp kombinerede husets bedste finesser med moderne linjer og materialer.


Hvordan ser økonomien ud, når du skal energirenovere?

Det kan være dyrt at energirenovere, men de økonomiske fordele er mange. Netop derfor kan mange banker og finansieringsinstitutter se en fidus i at låne boligejere pengene. En energirenovering handler om kroner og øre - både dem, der er spenderet, og dem, som kan spares. Bliv klogere på de økonomiske aspekter her.


Reportage: Som et skib i landskabet

Den klarer vi da selv! Sådan tænkte Pia og Jakob Kjellberg i første omgang, da de skulle bygge et hus på deres grund ved vandet i Hvidovre. Men trods ihærdige forsøg på selv at tegne drømmehuset, eller finde et typehus, der passede, blev det arkitekterne Nørkær + Poulsen, der ramte plet i de allerførste skitser til Villa Kjellberg. Og det var selv om der blev stillet strikse krav til husets energiforbrug.