Familievenlige løsninger

At have børn er en kæmpe glæde, men at bo med børn kan være et kæmpe kaos! Derfor kan det være en god ide at få styr på indretningen og få nogle familievenlige løsninger, som kan være med til at skabe overblik i hverdagen. Måske er det indretning af børneværelset, smarte løsninger til opbevaring af legetøj, en ny hems til teenageværelset eller noget helt fjerde, du er på udkig efter, så kan du finde råd og inspiration her på siden. 

Bliv klogere på familievenlige løsninger her

Uanset om du har brug for en smart indretningsløsning, så du kan blive boende i den lille lejlighed med børn, uden det giver pladsproblemer, eller om du har gang i det helt store nybyggeri, som giver plads til den store familie og måske et separat legeværelse, så er der råd at hente her.

Når du skal indrette din bolig med familievenlige løsninger, så er det værd at tænke over at dine børn sjældent bliver og leger pænt med legetøjet på deres værelse. Derfor får du det mest velfungerende hjem ved at tænke over, hvordan du også giver plads til børnene andre steder i din bolig.

Har du f.eks. styr på legetøjsopbevaringen i stuen? Har du i det hele taget nok opbevaringsløsninger til at klare det voksende pladsbehov for familien? Er der plads til jer alle på badeværelset og i køkkenet, hvor børnefamilier som regel bruger meget tid? 

Og hvad med din have? Er den børnevenligt indrettet på en måde, hvor den opfordrer til leg og oplevelser med naturen?

Måske har I brug for at indrette et deleværelse med plads til 2 børn eller flere, måske har teenageren brug for fred i form af en hems med soveplads på teenageværelset eller sin helt egen teenageafdeling af huset med egen indgang og plads til vennerne. Måske skal stuen indrettes med et funktionelt legehjørne eller en lille niche eller alkove som kan benyttes som læsehjørne eller hule?

Du får masser ideer og tips til indretning af børneværelset, teenageværelset, stuen, køkkenet og haven her på siden, men en arkitekt kan hjælpe dig med at skabe en bolig med plads til hele familien med skræddersyede og kreative løsninger, som samtidigt sikrer at æstetikken i din bolig ikke forsvinder. Og det behøver slet ikke at vælte budgettet.


Børnefamilier: Derfor valgte vi at bruge en arkitekt

Det kan være en stor beslutning at bruge en arkitekt og gå i gang med et omfattende byggeprojekt. Især når man har små børn, der tager tid og også skal leve med forandringerne. Mød to familier her, der deler ud af deres tanker og overvejelser, inden og efter de gav håndværkerne og arkitekten lov til at gå i gang med at forme drømmeboligen.


Reportage: 30er-hus med sjæl, charme og lækker terrasse

Huset fra 1935 har fået den helt store makeover. Men de nye ejere har lagt vægt på, at alt skulle ske med stor respekt for husets oprindelige kvaliteter, som der var mange af. Kig indenfor i huset der efter en omfattende modernisering og energioptimering stadig har charmen i behold - også i børneafdelingen.    


7 ideer der giver plads til børn i lejligheden

Børn kræver plads! Men hvordan skaber man rum til kreativitet og leg, når man bor på begrænsede kvadratmeter i en lejlighed? Vi giver her 7 gode bud på løsninger, der kan skabe plads til børnene.


Reportage: Arkitektens opgraderede typehus

Børnefamilien faldt prompte for arkitekt Werner Mathies’ hus og fik bygget deres egen luksusudgave i mursten og med nogle ekstra kvadratmeter. Især husets enkle linjer tiltalte dem, og de nyder nu hver dag at komme hjem til et hus fuld af lys, luft og varme. 


Giv plads til børnene i køkkenet

Køkkenrum er hjerterum og er i dag blevet boligens centrale opholdsrum, der skal rumme langt flere aktiviteter end bare madlavning. Det er derfor vigtigt at tænke de gode og børnevenlige løsninger ind fra starten. Få vores tips her. 


Reportage: Rækkehus fik funktionel tilbygning i træ

Familien elskede det børnevenlige kvarter, men manglede flere kvadratmeter i deres rækkehus. Løsningen blev en tilbygning, der pludselig gjorde rækkehuset langtidsholdbart og samtidig har bragt familien sammen i det nye rum. Se her, hvad blot 18 kvm kan gøre.


Fantastiske aktivitetsrum

Aktivitetsrummet er hele familiens rum. Alle har lige ret til at bruge det, og alle bør have indflydelse på, hvordan det skal se ud. Hvis du har et ekstra rum til rådighed, er det dumt bare at lade det blive til opbevarings- eller ruderum. Se hvordan, du kan udnytte pladsen til familiens yndlingsaktiviteter.


Reportage: Når en trappe er nøglen til at samle 2 lejligheder

Morten Dalsgaard og Dina Lie Nielsen har skabt sig et lille byhus på Frederiksberg med både have og altan ved at lægge to lejligheder vertikalt sammen. Som arkitekt har Morten Dalsgaard selv tegnet den trappe, der binder det hele sammen til ét hjem. Se før- og efterbilleder af den skønne familiebolig.


Reportage: I et med naturen

Placeringen i Hammer Bakkers smukke natur har givet inspiration til familien Nielsens ombygning af et hus fra 60'erne. Med hjælp fra arkitekt Jesper Korf har familien på fem fået et ekstravagant hjem i kobber og andre naturmaterialer.


5 idéer til teenageværelset

For teenageren kan soveværelset være noget af det mest hellige og private. Derfor er det vigtigt at værelset lever op til teenagerens ønsker og behov. Trænger teenageværelset til en kærlig opdatering, så kig med her.


Reportage: Arkitektens private legeplads

Da arkitekt Rasmus Bak skulle tegne sit eget sommerhus, så han det som en oplagt mulighed for at lege med balancen mellem stram minimalisme og blød hjemlighed. Kig med indenfor i det rå, men hyggelige sommerhus, hvor der er også er plads til børn og leg.


Reportage: Operation værelser til alle

Familien Karstad har slået to mindre lejligheder sammen, og vupti – nu er der plads til alle seks i den sammenbragte familie. Kig med her, og se, hvordan de fik skabt orden og sammenhæng på alle 150 m2.


Reportage: Maison Grand Danois

Når et hus går ned af bakke, lyder det ikke umiddelbart som en god fidus – men i Susanne og Sørens tilfælde blev det den perfekte løsning på deres pladsproblemer. Ved at rive et lille, gammelt hus ned på toppen af grunden og bygge et nyt og større i bunden fik de plads nok til familien på seks og en Grand Danois!


Reportage: Vokseværk i lejligheden

Da familien begyndte at vokse, fik Roland Schlosser og Alexandra Faleberg mulighed for at lade deres lejlighed vokse med. Med hjælp fra arkitekt Stig Ørum Christensen lagde de to lejligheder sammen til én. Nu har de masser af lys, et samlende køkkenalrum og plads til familien på fem.


Reportage: Arkitekten tryllede: Fra 3 til 5 værelser

Familien i denne lejlighed ville gerne have flere værelser, så alle 3 børn kunne få deres eget. Men de havde svært ved at se, hvordan det skulle kunne lade sig gøre. Med hjælp fra en arkitekt fik familien skabt en lys og kreativ planløsning med plads til alle.


Ud i det blå

Snobrødsbagning, trampolinhop og svingture i gyngerne. Der findes mange gode aktiviteter, som man kan dyrke udenfor. Invitér børnene ud i fantastiske haverum for at få frisk luft og røde kinder. Her er 11 fine eksempler på vellykkede uderum.


Sådan indretter du et vellykket familiebad

Familiebadeværelset skal kunne lidt af det hele. Det skal være praktisk og fleksibelt indrettet, nemt at vedligeholde og gearet til både de hurtige, daglige brus og de dovne weekender med tid til familiehygge. Her er 8 praktiske tips til indretning af familiebadet.


Reportage: Lyset strømmer ind alle vegne

En fredet skov og regler for højden på huset var i vejen, da Camilla og Jesper skulle bygge nyt hus. Men med hjælp fra en dygtig arkitekt, fik familien vendt grundens begrænsninger til fordele. F.eks. er har familiens to piger store lyse værelser i husets ene fløj og mellem værelserne er der etableret en lille dør, så pigerne kan kravle ind til hinanden – eller lukke døren – alt efter stemningen.


Få et børnevenligt badeværelse

Badeværelset er ofte der, hvor der er pres på i familiehjemmet. Her får du et par tips til, hvordan du skaber et børnevenligt badeværelse.


Reportage: Ny funkis med sjæl som et ældre hus

Med nicher, kroge og et gennemført farve- og materialevalg er det lykkes arkitekt Jan Smidt Andreasen og hans hustru Mia Maia Smidt at give deres nybyggede funkisvilla den varme og sjæl, som et ældre hus ellers kun kan have det - og ikke mindst masser af praktiske løsninger til den lille børnefamilie.


Skab hygge i alle hjørner og kroge

Vi kender det godt. Er der et hjørne, en niche eller blot en lille indhak, som står uberørt hen, kan den  lynhurtigt udvikle sig til lagerplads for alt det, man ikke lige ved, hvor man skal placere. Men de ekstra kvadratmeter kan udnyttes, og rodebunkerne kan forvandles til rare hyggekroge. Se med her.


Få en familievenlig entré

Bunker af legetøj, skoletasker i entréen, og gummistøvler, der falder ud af skabene. Det kan være rent kaos at komme ind og ud af hoveddøren, når du bor med børn. Vi giver dig her opskriften til en god og familievenlig entré.


Reportage: Skulpturel svævebolig

Usman og Isma Syed sværger til nordisk minimalisme og dansk design, men der skal også være plads til børneleg. På 1.salen i huset er der derfor indrettet et helt værelse, kaldet biografen, til film- og spilleaktiviteter. Og på et åbent dæk er familiens multirum, hvor der er god plads til fysiske aktiviteter såsom bordtennis. Der er sågar børneterrasse, som har et udhæng, der virker som en naturlig parasol. Se hele den fantastiske bolig her.


Eget værelse eller deleværelse?

Der kan være mange gode årsager til at børn deler værelse; pladsmangel, tryghed eller fordi det bare er utrolig hyggeligt. Og der findes lige så mange gode løsninger til, hvordan man sørger for, at alle børn får plads på værelset. Få vores tips her.


Reportage: Høj funkis

En nedslidt bungalow i ét plan voksede til en moderne funkisvilla i to planer. Hele indretningen er udtænkt, så den passer til en familie med tre små børn. Der er legezoner i stuen, som ligger i forlængelse af køkken-alrummet, hvorfra der er udgang til aftenterrassen bag huset. Desuden er en stor zone på førstesalen bygget med lette skillevægge, så det er nemmere at lave om på rumfordelingen, når børnene bliver større. Se hele boligen her.


Reportage: Arkitekttegnet til typehus-pris

Familien havde slet ikke i tankerne, at en arkitekt kunne tegne et hus til dem, som de kunne betale. Men arkitekten Rasmus Skaarup fik dem på andre tanker. Familien har fået et mere personligt hus, hvor der er lagt vægt på god arkitektur og fleksible løsninger i stedet for mange kvadratmeter.


Reportage: Kærlig forvandling af 60’er huset

Familien Solmer faldt pladask for et nedslidt 1960’er-hus i Espergærde, og selvom indretningen var dårlig og utidssvarende, er det alligevel lykkedes at forvandle huset til en lys og lækker familiebolig for fem.


Reportage: Den sorte lade i skoven

Hvordan ser en klassisk amerikansk lade ud i skandinavisk version? Familien her havde forelsket sig i en unik naturgrund med egen skov og drømte om et træhus, inspireret af de simple lader, man kender fra USA. Resultatet blev et hus med højt til loftet i mere end én forstand, og med masser af naturleg for børnene. Se med her.  


10 skønne og praktiske idéer til børneværelset

Trænger ungernes værelse til en kærlig opdatering eller bedre udnyttelse af kvadratmeterne, så kig med her, hvor vi har samlet arkitekternes mest fantasifulde idéer til små og store fornyelser på børneværelset.


Reportage: Tilbygning med flere sidegevinster

Familien på 5 manglede plads til de store børn i det lille hus - men tilbygningen til deres gamle hus endte med at tilføre huset meget mere end blot nogle ekstra kvadratmeter. Oplev huset her.


Reportage: Arkitekttegnet på budget

Familien drømte om et arkitekttegnet hus i 50’er-stil, men pengene var små. Arkitekt Rasmus Skaarup effektiviserede derfor planløsningen, så budgettet til sidst kunne række. I dag bor familien derfor i et hus uden gangareal.


Reportage: Ny etage med panoramaudsigt

Huset på bakketoppen ligger helt perfekt, men de nye ejere ville udnytte beliggenheden endnu bedre. En arkitekt fandt løsningen, og fra husets nye 1. sal er der nu panoramaudsigt over Aalborg og Limfjorden og samtidigt blevet plads til hyggelige stunder med familiens børn.


Reportage: Fra mørk og kedelig til lys og lækker

Kig indenfor i denne ombyggede lejlighed, hvor rum, farver, lys og funktionalitet går op i en højere enhed - også på børneværelset. 


Reportage: Lille tilbygning med stor effekt

Selvom man har mange kvadratmeter at boltre sig på, er det ikke altid, at man kan få sin bolig til at fungere. Det var lige nøjagtig problemet for Lone og Rune. Deres 80’er-hus bestod af to fløje - som slet ikke hængte sammen. Men med en lille tilbygning og en større ombygning fik de generobret hele huset.


Reportage: Havudsigt på lærerbudget

De høje boligpriser i København fik familien Hjernø-Rasmussen til at flytte vest for Storebælt. Her kunne de få boligdrømmen om mere plads, natur og fokus på æstetik opfyldt på et skolelærerbudget. Sammen med arkitekt Jørgen Dahlgaard har parret forenet husets fine 50’er-detaljer med nutidige løsninger - og ikke mindst masser af hygge i børnehøjde.


Reportage: Et studie i opbevaring

For arkitekt Stig Ørum Christensen var det et mantra at lave snedkertilpassede opbevaringsløsninger i ægte materialer, da han og hustruen totalrenoverede deres lejlighed. Resultatet er et hjem med optimal pladsudnyttelse og unikke løsninger, så der er plads til hele familien. 


Reportage: Nyt liv på bondegården

Drømmen om at forene hverdagens høje tempo med ro og natur fik arkitekterne Kira Snowman og Uffe Topsøe-Jensen til at købe en gammel gård, som de kunne renovere fra bunden. Resultatet er et bæredygtigt hjem med kreative indfald.