Stue med plankegulv

Bliv ringet op gratis af Thomas Hjort

Skriv en besked herunder eller ring

Arkitektur med karakter – nationalromantisk villa fra 1906

Ombygning af fritliggende hus

Med ønsket om at udnytte udsigten ned til den nærliggende sø optimalt og få mere dagslys og større funktionalitet ind i boligen valgte familien at totalrenovere køkken, toilet og bad.
Køkken og stue har byttet plads, så udsigten over søen kan nydes fra sofaen og huset har fået et nyt lækkert toilet og badeværelse med badekar, gulvvarme og indbygget vasketøjsskakt.
Med ombygningen har familien fået en stilig og funktionel base, samtidig med at husets sjæl og charme bevares.

Energi og miljø

Bygherren ønskede at bevare og reparere de gamle plankegulve. Bygningens hulmure er efterfyldt med isoleringsgranulat, nye smalsprossede energivinduer med koblede rammer fra Bøjsø, nyt kondenserende gasfyr, ny vandvarmer, nye ventiler på alle radiatorer.

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Bedre dagslys
  • Bedre planløsning/udnyttelse af m2
  • Sundere indeklima

Thomas Hjort, m4 Arkitekter P/S

I mit arbejde med boligprojekterne arbejder jeg med stor respekt for dine...

Se billeder af projektet

Med ønsket om at udnytte udsigten ned til den nærliggende sø optimalt og få mere dagslys og større funktionalitet ind i boligen valgte familien at totalrenovere køkken, toilet og bad. 
Køkken og stue har byttet plads, så udsigten over søen kan nydes fra sofaen og huset har fået et nyt lækkert toilet og badeværelse med badekar, gulvvarme og indbygget vasketøjsskakt. 
Med ombygningen har familien fået en stilig og funktionel base, samtidig med at husets sjæl og charme bevares. 
,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Arkitektur med karakter – nationalromantisk villa fra 1906, Stue

Stuefunktionen er flyttet til boligens største rum, hvor køkken-alrum tidligere var placeret.
Foto: Christina Kayser Onsgaard

Med ønsket om at udnytte udsigten ned til den nærliggende sø optimalt og få mere dagslys og større funktionalitet ind i boligen valgte familien at totalrenovere køkken, toilet og bad. 
Køkken og stue har byttet plads, så udsigten over søen kan nydes fra sofaen og huset har fået et nyt lækkert toilet og badeværelse med badekar, gulvvarme og indbygget vasketøjsskakt. 
Med ombygningen har familien fået en stilig og funktionel base, samtidig med at husets sjæl og charme bevares. 
,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Arkitektur med karakter – nationalromantisk villa fra 1906, Stue

Skorsten, køkken og WC blev fjernet for at gøre plads til stuen med udsigt til søen. Gulvplankerne blev genanvendt og suppleret af nedrevet gulv fra 1. salen.
Foto FØR: m3 arkitekter

Med ønsket om at udnytte udsigten ned til den nærliggende sø optimalt og få mere dagslys og større funktionalitet ind i boligen valgte familien at totalrenovere køkken, toilet og bad. 
Køkken og stue har byttet plads, så udsigten over søen kan nydes fra sofaen og huset har fået et nyt lækkert toilet og badeværelse med badekar, gulvvarme og indbygget vasketøjsskakt. 
Med ombygningen har familien fået en stilig og funktionel base, samtidig med at husets sjæl og charme bevares. 
,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Arkitektur med karakter – nationalromantisk villa fra 1906, Stue

Det var vigtigt for familien, at moderniseringen foregik på boligens præmisser. Bevarelsen af de originale plankegulve, aftegningerne af de forskellige rum og skorstensplaceringen i gulvet medvirker til at husets historie og sjæl forbliver intakt.
Foto:

Med ønsket om at udnytte udsigten ned til den nærliggende sø optimalt og få mere dagslys og større funktionalitet ind i boligen valgte familien at totalrenovere køkken, toilet og bad. 
Køkken og stue har byttet plads, så udsigten over søen kan nydes fra sofaen og huset har fået et nyt lækkert toilet og badeværelse med badekar, gulvvarme og indbygget vasketøjsskakt. 
Med ombygningen har familien fået en stilig og funktionel base, samtidig med at husets sjæl og charme bevares. 
,  Ombygning, Fritliggende hus, Køkken
Arkitektur med karakter – nationalromantisk villa fra 1906, Køkken

Funktionalitet og praktik er i højsædet i det enkle og elegante elementkøkken. Som en ekstra bonus har familien fået god bordplads og et smukt dagslys i resten af rummet.
Foto: Christina Kayser Onsgaard

Med ønsket om at udnytte udsigten ned til den nærliggende sø optimalt og få mere dagslys og større funktionalitet ind i boligen valgte familien at totalrenovere køkken, toilet og bad. 
Køkken og stue har byttet plads, så udsigten over søen kan nydes fra sofaen og huset har fået et nyt lækkert toilet og badeværelse med badekar, gulvvarme og indbygget vasketøjsskakt. 
Med ombygningen har familien fået en stilig og funktionel base, samtidig med at husets sjæl og charme bevares. 
,  Ombygning, Fritliggende hus, Entré
Arkitektur med karakter – nationalromantisk villa fra 1906, Entré

Gulvet på 1. salen blev udskiftet, efter at afløbsinstallationerne fra badeværelset var indbygget. For at bevare det originale udtryk har man valgt at reparere og istandsætte de oprindelige kannalerede gerigter.
Foto: Christina Kayser Onsgaard

Med ønsket om at udnytte udsigten ned til den nærliggende sø optimalt og få mere dagslys og større funktionalitet ind i boligen valgte familien at totalrenovere køkken, toilet og bad. 
Køkken og stue har byttet plads, så udsigten over søen kan nydes fra sofaen og huset har fået et nyt lækkert toilet og badeværelse med badekar, gulvvarme og indbygget vasketøjsskakt. 
Med ombygningen har familien fået en stilig og funktionel base, samtidig med at husets sjæl og charme bevares. 
,  Ombygning, Fritliggende hus, Værelse
Arkitektur med karakter – nationalromantisk villa fra 1906, Værelse

For at skabe maksimal volumen og få rummet til at virke større på 2. sal, er der ikke etableret skunkvægge. Ovenlysvinduerne giver et fantastisk lys og kan helt lavpraktisk anvendes som flugtvej i tilfælde af brand.
Foto: Christina Kayser Onsgaard

Med ønsket om at udnytte udsigten ned til den nærliggende sø optimalt og få mere dagslys og større funktionalitet ind i boligen valgte familien at totalrenovere køkken, toilet og bad. 
Køkken og stue har byttet plads, så udsigten over søen kan nydes fra sofaen og huset har fået et nyt lækkert toilet og badeværelse med badekar, gulvvarme og indbygget vasketøjsskakt. 
Med ombygningen har familien fået en stilig og funktionel base, samtidig med at husets sjæl og charme bevares. 
,  Ombygning, Fritliggende hus, Indgangsparti
Arkitektur med karakter – nationalromantisk villa fra 1906, Indgangsparti

Have, belægninger og facade er istandsat og renoveret, så husets arkitektoniske kvaliteter bevares.
Foto: Christina Kayser Onsgaard.

Med ønsket om at udnytte udsigten ned til den nærliggende sø optimalt og få mere dagslys og større funktionalitet ind i boligen valgte familien at totalrenovere køkken, toilet og bad. 
Køkken og stue har byttet plads, så udsigten over søen kan nydes fra sofaen og huset har fået et nyt lækkert toilet og badeværelse med badekar, gulvvarme og indbygget vasketøjsskakt. 
Med ombygningen har familien fået en stilig og funktionel base, samtidig med at husets sjæl og charme bevares. 
,  Ombygning, Fritliggende hus, Indgangsparti
Arkitektur med karakter – nationalromantisk villa fra 1906, Indgangsparti

Villaens væsentligste arkitektoniske detaljer er nænsomt renoveret og brugen af oprindelige byggematerialer er med til at bevare dens sjæl og charme.
Foto: Christina Kayser Onsgaard

  • Stuefunktionen er flyttet til boligens største rum, hvor køkken-alrum tidligere var placeret. 
Foto: Christina Kayser Onsgaard
  • Skorsten, køkken og WC blev fjernet for at gøre plads til stuen med udsigt til søen. Gulvplankerne blev genanvendt og suppleret af nedrevet gulv fra 1. salen.
Foto FØR: m3 arkitekter
  • Det var vigtigt for familien, at moderniseringen foregik på boligens præmisser. Bevarelsen af de originale plankegulve, aftegningerne af de forskellige rum og skorstensplaceringen i gulvet medvirker til at husets historie og sjæl forbliver intakt. 
Foto:
  • Funktionalitet og praktik er i højsædet i det enkle og elegante elementkøkken. Som en ekstra bonus har familien fået god bordplads og et smukt dagslys i resten af rummet. 
Foto: Christina Kayser Onsgaard
  • Gulvet på 1. salen blev udskiftet, efter at afløbsinstallationerne fra badeværelset var indbygget. For at bevare det originale udtryk har man valgt at reparere og istandsætte de oprindelige kannalerede gerigter.
 Foto: Christina Kayser Onsgaard
  • For at skabe maksimal volumen og få rummet til at virke større på 2. sal, er der ikke etableret skunkvægge. Ovenlysvinduerne giver et fantastisk lys og kan helt lavpraktisk anvendes som flugtvej i tilfælde af brand. 
Foto: Christina Kayser Onsgaard
  • Have, belægninger og facade er istandsat og renoveret, så husets arkitektoniske kvaliteter bevares. 
Foto: Christina Kayser Onsgaard.
  • Villaens væsentligste arkitektoniske detaljer er nænsomt renoveret og brugen af oprindelige byggematerialer er med til at bevare dens sjæl og charme. 
Foto: Christina Kayser Onsgaard
Slip glat igennem lovjunglen, når du bygger.
Slip glat igennem lovjunglen, når du bygger. Læs mere ›