Bliv ringet op gratis af Niels Christoffersen

Skriv en besked herunder eller ring

CASA HASSEL

Tilbygning til fritliggende hus

På en skrånende grund i Skodsborg nord for København, med udsigt over Øresund, blev der i starten af 1930èrne opført en gulstensvilla i den tidstypisk nordisk funktionelle tradition. Villaen har et slægtsskab til de bygninger Arne Jakobsen tegnede i denne periode – før funktionalismen og senere modernismen rigtigt blev toneangivende i de skandinaviske lande.

Familien der stod overfor en familieforøgelse ønskede en udvidelse af huset med 100 procent til 200 m2. En parallel bygningslænge blev opført mod syd i to etager. Den nye længe er fremskudt i forhold til den eksisterende bygning for at optimere den fantastiske udsigt over sundet. I mellemrummet mellem disse to bygningslænger, blev opført en meget transparent forbindelsesbygning – indeholdende spisestue i stueetagen og i tagetagen et stort soveværelse med balkon med udsigt til øst.

Udvidelsen er udført i respekt for grunden og den eksisterende bygningsarkitektur, som understreges og udfordres med en række nye modernistiske og tidstypiske tiltag. En terrasse blev anlagt på henholdsvis øst-og vestsiden af forbindelsesbygningen, på en måde så man oplever spisestuens gulv fortsætte som et ubrudt horisontalt terrasseplan, der sammenbinder havens landskabsrum. Flere mindre kvadratiske terrasseplaner forskyder sig vertikalt ned af grundens skrående topografi, hvor der er gjort plads til; børneleg, grill og hygge på den store solterrasse.

Energi og miljø

.

Niels Christoffersen, Christoffersen & Weiling Architects

Arkitektur, der går hele vejen og gør en forskel. Det er filosofien bag...

Se billeder af projektet

På en skrånende grund i Skodsborg nord for København, med udsigt over Øresund, blev der i starten af 1930èrne opført en gulstensvilla i den tidstypisk nordisk funktionelle tradition. Villaen har et slægtsskab til de bygninger Arne Jakobsen tegnede i denne periode – før funktionalismen og senere modernismen rigtigt blev toneangivende i de skandinaviske lande.

Familien der stod overfor en familieforøgelse ønskede en udvidelse af huset med 100 procent til 200 m2. En parallel bygningslænge blev opført mod syd i to etager. Den nye længe er fremskudt i forhold til den eksisterende bygning for at optimere den fantastiske udsigt over sundet. I mellemrummet mellem disse to bygningslænger, blev opført en meget transparent forbindelsesbygning – indeholdende spisestue i stueetagen og i tagetagen et stort soveværelse med balkon med udsigt til øst.

Udvidelsen er udført i respekt for grunden og den eksisterende bygningsarkitektur, som understreges og udfordres med en række nye modernistiske og tidstypiske tiltag. En terrasse blev anlagt på henholdsvis øst-og vestsiden af forbindelsesbygningen, på en måde så man oplever spisestuens gulv fortsætte som et ubrudt horisontalt terrasseplan, der sammenbinder havens landskabsrum. Flere mindre kvadratiske terrasseplaner forskyder sig vertikalt ned af grundens skrående topografi, hvor der er gjort plads til; børneleg, grill og hygge på den store solterrasse.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Facade
CASA HASSEL, Facade

På en skrånende grund i Skodsborg nord for København, med udsigt over Øresund, blev der i starten af 1930èrne opført en gulstensvilla i den tidstypisk nordisk funktionelle tradition.

På en skrånende grund i Skodsborg nord for København, med udsigt over Øresund, blev der i starten af 1930èrne opført en gulstensvilla i den tidstypisk nordisk funktionelle tradition. Villaen har et slægtsskab til de bygninger Arne Jakobsen tegnede i denne periode – før funktionalismen og senere modernismen rigtigt blev toneangivende i de skandinaviske lande.

Familien der stod overfor en familieforøgelse ønskede en udvidelse af huset med 100 procent til 200 m2. En parallel bygningslænge blev opført mod syd i to etager. Den nye længe er fremskudt i forhold til den eksisterende bygning for at optimere den fantastiske udsigt over sundet. I mellemrummet mellem disse to bygningslænger, blev opført en meget transparent forbindelsesbygning – indeholdende spisestue i stueetagen og i tagetagen et stort soveværelse med balkon med udsigt til øst.

Udvidelsen er udført i respekt for grunden og den eksisterende bygningsarkitektur, som understreges og udfordres med en række nye modernistiske og tidstypiske tiltag. En terrasse blev anlagt på henholdsvis øst-og vestsiden af forbindelsesbygningen, på en måde så man oplever spisestuens gulv fortsætte som et ubrudt horisontalt terrasseplan, der sammenbinder havens landskabsrum. Flere mindre kvadratiske terrasseplaner forskyder sig vertikalt ned af grundens skrående topografi, hvor der er gjort plads til; børneleg, grill og hygge på den store solterrasse.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Facade
CASA HASSEL, Facade

Bygherre ønskede en udvidelse af huset med 100 procent til 200 m2, derfor blev en parallel bygningslænge opført mod syd i to etager.

På en skrånende grund i Skodsborg nord for København, med udsigt over Øresund, blev der i starten af 1930èrne opført en gulstensvilla i den tidstypisk nordisk funktionelle tradition. Villaen har et slægtsskab til de bygninger Arne Jakobsen tegnede i denne periode – før funktionalismen og senere modernismen rigtigt blev toneangivende i de skandinaviske lande.

Familien der stod overfor en familieforøgelse ønskede en udvidelse af huset med 100 procent til 200 m2. En parallel bygningslænge blev opført mod syd i to etager. Den nye længe er fremskudt i forhold til den eksisterende bygning for at optimere den fantastiske udsigt over sundet. I mellemrummet mellem disse to bygningslænger, blev opført en meget transparent forbindelsesbygning – indeholdende spisestue i stueetagen og i tagetagen et stort soveværelse med balkon med udsigt til øst.

Udvidelsen er udført i respekt for grunden og den eksisterende bygningsarkitektur, som understreges og udfordres med en række nye modernistiske og tidstypiske tiltag. En terrasse blev anlagt på henholdsvis øst-og vestsiden af forbindelsesbygningen, på en måde så man oplever spisestuens gulv fortsætte som et ubrudt horisontalt terrasseplan, der sammenbinder havens landskabsrum. Flere mindre kvadratiske terrasseplaner forskyder sig vertikalt ned af grundens skrående topografi, hvor der er gjort plads til; børneleg, grill og hygge på den store solterrasse.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Stue
CASA HASSEL, Stue

Udvidelsen er udført i respekt for den eksisterende bygningsarkitektur, som understreges og udfordres med en række nye modernistiske og tidstypiske tiltag.

På en skrånende grund i Skodsborg nord for København, med udsigt over Øresund, blev der i starten af 1930èrne opført en gulstensvilla i den tidstypisk nordisk funktionelle tradition. Villaen har et slægtsskab til de bygninger Arne Jakobsen tegnede i denne periode – før funktionalismen og senere modernismen rigtigt blev toneangivende i de skandinaviske lande.

Familien der stod overfor en familieforøgelse ønskede en udvidelse af huset med 100 procent til 200 m2. En parallel bygningslænge blev opført mod syd i to etager. Den nye længe er fremskudt i forhold til den eksisterende bygning for at optimere den fantastiske udsigt over sundet. I mellemrummet mellem disse to bygningslænger, blev opført en meget transparent forbindelsesbygning – indeholdende spisestue i stueetagen og i tagetagen et stort soveværelse med balkon med udsigt til øst.

Udvidelsen er udført i respekt for grunden og den eksisterende bygningsarkitektur, som understreges og udfordres med en række nye modernistiske og tidstypiske tiltag. En terrasse blev anlagt på henholdsvis øst-og vestsiden af forbindelsesbygningen, på en måde så man oplever spisestuens gulv fortsætte som et ubrudt horisontalt terrasseplan, der sammenbinder havens landskabsrum. Flere mindre kvadratiske terrasseplaner forskyder sig vertikalt ned af grundens skrående topografi, hvor der er gjort plads til; børneleg, grill og hygge på den store solterrasse.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Terrasse/altan
CASA HASSEL, Terrasse/altan

En terrasse blev anlagt på henholdsvis øst-og vestsiden af forbindelsesbygningen.

På en skrånende grund i Skodsborg nord for København, med udsigt over Øresund, blev der i starten af 1930èrne opført en gulstensvilla i den tidstypisk nordisk funktionelle tradition. Villaen har et slægtsskab til de bygninger Arne Jakobsen tegnede i denne periode – før funktionalismen og senere modernismen rigtigt blev toneangivende i de skandinaviske lande.

Familien der stod overfor en familieforøgelse ønskede en udvidelse af huset med 100 procent til 200 m2. En parallel bygningslænge blev opført mod syd i to etager. Den nye længe er fremskudt i forhold til den eksisterende bygning for at optimere den fantastiske udsigt over sundet. I mellemrummet mellem disse to bygningslænger, blev opført en meget transparent forbindelsesbygning – indeholdende spisestue i stueetagen og i tagetagen et stort soveværelse med balkon med udsigt til øst.

Udvidelsen er udført i respekt for grunden og den eksisterende bygningsarkitektur, som understreges og udfordres med en række nye modernistiske og tidstypiske tiltag. En terrasse blev anlagt på henholdsvis øst-og vestsiden af forbindelsesbygningen, på en måde så man oplever spisestuens gulv fortsætte som et ubrudt horisontalt terrasseplan, der sammenbinder havens landskabsrum. Flere mindre kvadratiske terrasseplaner forskyder sig vertikalt ned af grundens skrående topografi, hvor der er gjort plads til; børneleg, grill og hygge på den store solterrasse.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Terrasse/altan
CASA HASSEL, Terrasse/altan

Herved oplever man spisestuens gulv fortsætte som et ubrudt horisontalt terrasseplan, der sammenbinder havens landskabsrum.

På en skrånende grund i Skodsborg nord for København, med udsigt over Øresund, blev der i starten af 1930èrne opført en gulstensvilla i den tidstypisk nordisk funktionelle tradition. Villaen har et slægtsskab til de bygninger Arne Jakobsen tegnede i denne periode – før funktionalismen og senere modernismen rigtigt blev toneangivende i de skandinaviske lande.

Familien der stod overfor en familieforøgelse ønskede en udvidelse af huset med 100 procent til 200 m2. En parallel bygningslænge blev opført mod syd i to etager. Den nye længe er fremskudt i forhold til den eksisterende bygning for at optimere den fantastiske udsigt over sundet. I mellemrummet mellem disse to bygningslænger, blev opført en meget transparent forbindelsesbygning – indeholdende spisestue i stueetagen og i tagetagen et stort soveværelse med balkon med udsigt til øst.

Udvidelsen er udført i respekt for grunden og den eksisterende bygningsarkitektur, som understreges og udfordres med en række nye modernistiske og tidstypiske tiltag. En terrasse blev anlagt på henholdsvis øst-og vestsiden af forbindelsesbygningen, på en måde så man oplever spisestuens gulv fortsætte som et ubrudt horisontalt terrasseplan, der sammenbinder havens landskabsrum. Flere mindre kvadratiske terrasseplaner forskyder sig vertikalt ned af grundens skrående topografi, hvor der er gjort plads til; børneleg, grill og hygge på den store solterrasse.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Entré
CASA HASSEL, Entré

Denne flotte spiraltrappe befinder sig i den nye bygninglænge.

På en skrånende grund i Skodsborg nord for København, med udsigt over Øresund, blev der i starten af 1930èrne opført en gulstensvilla i den tidstypisk nordisk funktionelle tradition. Villaen har et slægtsskab til de bygninger Arne Jakobsen tegnede i denne periode – før funktionalismen og senere modernismen rigtigt blev toneangivende i de skandinaviske lande.

Familien der stod overfor en familieforøgelse ønskede en udvidelse af huset med 100 procent til 200 m2. En parallel bygningslænge blev opført mod syd i to etager. Den nye længe er fremskudt i forhold til den eksisterende bygning for at optimere den fantastiske udsigt over sundet. I mellemrummet mellem disse to bygningslænger, blev opført en meget transparent forbindelsesbygning – indeholdende spisestue i stueetagen og i tagetagen et stort soveværelse med balkon med udsigt til øst.

Udvidelsen er udført i respekt for grunden og den eksisterende bygningsarkitektur, som understreges og udfordres med en række nye modernistiske og tidstypiske tiltag. En terrasse blev anlagt på henholdsvis øst-og vestsiden af forbindelsesbygningen, på en måde så man oplever spisestuens gulv fortsætte som et ubrudt horisontalt terrasseplan, der sammenbinder havens landskabsrum. Flere mindre kvadratiske terrasseplaner forskyder sig vertikalt ned af grundens skrående topografi, hvor der er gjort plads til; børneleg, grill og hygge på den store solterrasse.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Terrasse/altan
CASA HASSEL, Terrasse/altan

Her ses den fantastiske udsigt over Øresund.

  • På en skrånende grund i Skodsborg nord for København, med udsigt over Øresund, blev der i starten af 1930èrne opført en gulstensvilla i den tidstypisk nordisk funktionelle tradition.
  • Bygherre ønskede en udvidelse af huset med 100 procent til 200 m2, derfor blev en parallel bygningslænge opført mod syd i to etager.
  • Udvidelsen er udført i respekt for den eksisterende bygningsarkitektur, som understreges og udfordres med en række nye modernistiske og tidstypiske tiltag.
  • En terrasse blev anlagt på henholdsvis øst-og vestsiden af forbindelsesbygningen.
  • Herved oplever man spisestuens gulv fortsætte som et ubrudt horisontalt terrasseplan, der sammenbinder havens landskabsrum.
  • Denne flotte spiraltrappe befinder sig i den nye bygninglænge.
  • Her ses den fantastiske udsigt over Øresund.
Slip glat igennem lovjunglen, når du bygger.
Slip glat igennem lovjunglen, når du bygger. Læs mere ›