Bliv ringet op gratis af Tom Mose Petersen

Skriv en besked herunder eller ring

En tilbygning med masser af dagslys

Tilbygning til fritliggende hus

Forældrene og den yngste er flyttet i haven – den nye tilbygning er således indrettet med to værelser, er badeværelse/toilet, en nye opholdsstue – alle rum med direkte adgang til haven.

Tilbygningen udgør 86 m2, således husets samlede boligareal i alt udgør 215 m2

Tilbygningen er opført i træ, med en udvendig bræddebeklædning af varmebehandlet fyrretræ – opsat vandret på den ydre form, i farven sort og lodret på de indrykkede partier, i en lysere grå nuance.

Tilbygningens gennemgående strukturelle element, er en dobbeltvæg, indeholdende skabe, siddeniche og nicher for dagslys. Så selv om opholdsstuen ikke er orienteret mod øst og ensidigt åbnet op mod haven i syd og vest – kommer der masser af morgensol ind fra øst – så at sige, henover værelser og bad.

De dybe dagslysnicher sidder højt i rummet – og udnytter således loftet og lysningerne i nicherne til refleksion af dagslyset.

Overgangen til den eksisterende del af boligen er en stor trappe, udformet så man også kan bruge den som et siddemøbel – man ankommer således fra husets oprindelige stuer og stiger ned i tilbygningen – som ligger i niveau med have og tilhørende terrasse.

På taget er der oplagt tagpap – men tagform og karakter på tilbygningen kunne, hvis lokalplan giver mulighed derfor, indbyde til at der blev oplagt solceller på den skrå tagflade orienteret mod vest.

Energi og miljø

Der har i dette projekt ikke været et særligt fokus på de energimæssige forhold - ud over, at tilbygning naturligvis lever op til nutidens standard.

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Mere plads
  • Bedre dagslys
  • Bedre sammenhæng med haven/terrassen

Tom Mose Petersen, STOCK 35

Det kan altid betale sig at få et godt råd, inden en byggesag påbegyndes – det…

Se billeder af projektet

Forældrene og den yngste er flyttet i haven – den nye tilbygning er således indrettet med to værelser, er badeværelse/toilet, en nye opholdsstue – alle rum med direkte adgang til haven.

Tilbygningen udgør 86 m2, således husets samlede boligareal i alt udgør 215 m2

Tilbygningen er opført i træ, med en udvendig bræddebeklædning af varmebehandlet fyrretræ – opsat vandret på den ydre form, i farven sort og lodret på de indrykkede partier, i en lysere grå nuance.

Tilbygningens gennemgående strukturelle element, er en dobbeltvæg, indeholdende skabe, siddeniche og nicher for dagslys. Så selv om opholdsstuen ikke er orienteret mod øst og ensidigt åbnet op mod haven i syd og vest – kommer der masser af morgensol ind fra øst – så at sige, henover værelser og bad.

De dybe dagslysnicher sidder højt i rummet – og udnytter således loftet og lysningerne i nicherne til refleksion af dagslyset.

Overgangen til den eksisterende del af boligen er en stor trappe, udformet så man også kan bruge den som et siddemøbel – man ankommer således fra husets oprindelige stuer og stiger ned i tilbygningen – som ligger i niveau med have og tilhørende terrasse.

På taget er der oplagt tagpap – men tagform og karakter på tilbygningen kunne, hvis lokalplan giver mulighed derfor, indbyde til at der blev oplagt solceller på den skrå tagflade orienteret mod vest. 
,  Tilbygning, Fritliggende hus, Facade
En tilbygning med masser af dagslys, Facade

Haven kom tættere på

Forældrene og den yngste er flyttet i haven – den nye tilbygning er således indrettet med to værelser, er badeværelse/toilet, en nye opholdsstue – alle rum med direkte adgang til haven.

Tilbygningen udgør 86 m2, således husets samlede boligareal i alt udgør 215 m2

Tilbygningen er opført i træ, med en udvendig bræddebeklædning af varmebehandlet fyrretræ – opsat vandret på den ydre form, i farven sort og lodret på de indrykkede partier, i en lysere grå nuance.

Tilbygningens gennemgående strukturelle element, er en dobbeltvæg, indeholdende skabe, siddeniche og nicher for dagslys. Så selv om opholdsstuen ikke er orienteret mod øst og ensidigt åbnet op mod haven i syd og vest – kommer der masser af morgensol ind fra øst – så at sige, henover værelser og bad.

De dybe dagslysnicher sidder højt i rummet – og udnytter således loftet og lysningerne i nicherne til refleksion af dagslyset.

Overgangen til den eksisterende del af boligen er en stor trappe, udformet så man også kan bruge den som et siddemøbel – man ankommer således fra husets oprindelige stuer og stiger ned i tilbygningen – som ligger i niveau med have og tilhørende terrasse.

På taget er der oplagt tagpap – men tagform og karakter på tilbygningen kunne, hvis lokalplan giver mulighed derfor, indbyde til at der blev oplagt solceller på den skrå tagflade orienteret mod vest. 
,  Tilbygning, Fritliggende hus, Facade
En tilbygning med masser af dagslys, Facade

Fra vejen anes den nye tilbygning

Forældrene og den yngste er flyttet i haven – den nye tilbygning er således indrettet med to værelser, er badeværelse/toilet, en nye opholdsstue – alle rum med direkte adgang til haven.

Tilbygningen udgør 86 m2, således husets samlede boligareal i alt udgør 215 m2

Tilbygningen er opført i træ, med en udvendig bræddebeklædning af varmebehandlet fyrretræ – opsat vandret på den ydre form, i farven sort og lodret på de indrykkede partier, i en lysere grå nuance.

Tilbygningens gennemgående strukturelle element, er en dobbeltvæg, indeholdende skabe, siddeniche og nicher for dagslys. Så selv om opholdsstuen ikke er orienteret mod øst og ensidigt åbnet op mod haven i syd og vest – kommer der masser af morgensol ind fra øst – så at sige, henover værelser og bad.

De dybe dagslysnicher sidder højt i rummet – og udnytter således loftet og lysningerne i nicherne til refleksion af dagslyset.

Overgangen til den eksisterende del af boligen er en stor trappe, udformet så man også kan bruge den som et siddemøbel – man ankommer således fra husets oprindelige stuer og stiger ned i tilbygningen – som ligger i niveau med have og tilhørende terrasse.

På taget er der oplagt tagpap – men tagform og karakter på tilbygningen kunne, hvis lokalplan giver mulighed derfor, indbyde til at der blev oplagt solceller på den skrå tagflade orienteret mod vest. 
,  Tilbygning, Fritliggende hus, Stue
En tilbygning med masser af dagslys, Stue

Masser af dagslys og direkte adgang til haven

Forældrene og den yngste er flyttet i haven – den nye tilbygning er således indrettet med to værelser, er badeværelse/toilet, en nye opholdsstue – alle rum med direkte adgang til haven.

Tilbygningen udgør 86 m2, således husets samlede boligareal i alt udgør 215 m2

Tilbygningen er opført i træ, med en udvendig bræddebeklædning af varmebehandlet fyrretræ – opsat vandret på den ydre form, i farven sort og lodret på de indrykkede partier, i en lysere grå nuance.

Tilbygningens gennemgående strukturelle element, er en dobbeltvæg, indeholdende skabe, siddeniche og nicher for dagslys. Så selv om opholdsstuen ikke er orienteret mod øst og ensidigt åbnet op mod haven i syd og vest – kommer der masser af morgensol ind fra øst – så at sige, henover værelser og bad.

De dybe dagslysnicher sidder højt i rummet – og udnytter således loftet og lysningerne i nicherne til refleksion af dagslyset.

Overgangen til den eksisterende del af boligen er en stor trappe, udformet så man også kan bruge den som et siddemøbel – man ankommer således fra husets oprindelige stuer og stiger ned i tilbygningen – som ligger i niveau med have og tilhørende terrasse.

På taget er der oplagt tagpap – men tagform og karakter på tilbygningen kunne, hvis lokalplan giver mulighed derfor, indbyde til at der blev oplagt solceller på den skrå tagflade orienteret mod vest. 
,  Tilbygning, Fritliggende hus, Stue
En tilbygning med masser af dagslys, Stue

Væggen rummer nicher for dagslys og ophold

Forældrene og den yngste er flyttet i haven – den nye tilbygning er således indrettet med to værelser, er badeværelse/toilet, en nye opholdsstue – alle rum med direkte adgang til haven.

Tilbygningen udgør 86 m2, således husets samlede boligareal i alt udgør 215 m2

Tilbygningen er opført i træ, med en udvendig bræddebeklædning af varmebehandlet fyrretræ – opsat vandret på den ydre form, i farven sort og lodret på de indrykkede partier, i en lysere grå nuance.

Tilbygningens gennemgående strukturelle element, er en dobbeltvæg, indeholdende skabe, siddeniche og nicher for dagslys. Så selv om opholdsstuen ikke er orienteret mod øst og ensidigt åbnet op mod haven i syd og vest – kommer der masser af morgensol ind fra øst – så at sige, henover værelser og bad.

De dybe dagslysnicher sidder højt i rummet – og udnytter således loftet og lysningerne i nicherne til refleksion af dagslyset.

Overgangen til den eksisterende del af boligen er en stor trappe, udformet så man også kan bruge den som et siddemøbel – man ankommer således fra husets oprindelige stuer og stiger ned i tilbygningen – som ligger i niveau med have og tilhørende terrasse.

På taget er der oplagt tagpap – men tagform og karakter på tilbygningen kunne, hvis lokalplan giver mulighed derfor, indbyde til at der blev oplagt solceller på den skrå tagflade orienteret mod vest. 
,  Tilbygning, Fritliggende hus, Bad/toilet
En tilbygning med masser af dagslys, Bad/toilet

Ovenlys i børne- og badeværelset

Forældrene og den yngste er flyttet i haven – den nye tilbygning er således indrettet med to værelser, er badeværelse/toilet, en nye opholdsstue – alle rum med direkte adgang til haven.

Tilbygningen udgør 86 m2, således husets samlede boligareal i alt udgør 215 m2

Tilbygningen er opført i træ, med en udvendig bræddebeklædning af varmebehandlet fyrretræ – opsat vandret på den ydre form, i farven sort og lodret på de indrykkede partier, i en lysere grå nuance.

Tilbygningens gennemgående strukturelle element, er en dobbeltvæg, indeholdende skabe, siddeniche og nicher for dagslys. Så selv om opholdsstuen ikke er orienteret mod øst og ensidigt åbnet op mod haven i syd og vest – kommer der masser af morgensol ind fra øst – så at sige, henover værelser og bad.

De dybe dagslysnicher sidder højt i rummet – og udnytter således loftet og lysningerne i nicherne til refleksion af dagslyset.

Overgangen til den eksisterende del af boligen er en stor trappe, udformet så man også kan bruge den som et siddemøbel – man ankommer således fra husets oprindelige stuer og stiger ned i tilbygningen – som ligger i niveau med have og tilhørende terrasse.

På taget er der oplagt tagpap – men tagform og karakter på tilbygningen kunne, hvis lokalplan giver mulighed derfor, indbyde til at der blev oplagt solceller på den skrå tagflade orienteret mod vest. 
,  Tilbygning, Fritliggende hus, Facade
En tilbygning med masser af dagslys, Facade

Stuen åbner sig op mod terrasse og have

Forældrene og den yngste er flyttet i haven – den nye tilbygning er således indrettet med to værelser, er badeværelse/toilet, en nye opholdsstue – alle rum med direkte adgang til haven.

Tilbygningen udgør 86 m2, således husets samlede boligareal i alt udgør 215 m2

Tilbygningen er opført i træ, med en udvendig bræddebeklædning af varmebehandlet fyrretræ – opsat vandret på den ydre form, i farven sort og lodret på de indrykkede partier, i en lysere grå nuance.

Tilbygningens gennemgående strukturelle element, er en dobbeltvæg, indeholdende skabe, siddeniche og nicher for dagslys. Så selv om opholdsstuen ikke er orienteret mod øst og ensidigt åbnet op mod haven i syd og vest – kommer der masser af morgensol ind fra øst – så at sige, henover værelser og bad.

De dybe dagslysnicher sidder højt i rummet – og udnytter således loftet og lysningerne i nicherne til refleksion af dagslyset.

Overgangen til den eksisterende del af boligen er en stor trappe, udformet så man også kan bruge den som et siddemøbel – man ankommer således fra husets oprindelige stuer og stiger ned i tilbygningen – som ligger i niveau med have og tilhørende terrasse.

På taget er der oplagt tagpap – men tagform og karakter på tilbygningen kunne, hvis lokalplan giver mulighed derfor, indbyde til at der blev oplagt solceller på den skrå tagflade orienteret mod vest. 
,  Tilbygning, Fritliggende hus, Facade
En tilbygning med masser af dagslys, Facade

Tilbygning udført i træ

  • Haven kom tættere på
  • Fra vejen anes den nye tilbygning
  • Masser af dagslys og direkte adgang til haven
  • Væggen rummer nicher for dagslys og ophold
  • Ovenlys i børne- og badeværelset
  • Stuen åbner sig op mod terrasse og have
  • Tilbygning udført i træ
Arkitekten kan tjene sit eget honorar hjem.
Arkitekten kan tjene sit eget honorar hjem. Læs mere ›