Stor kvist lys overdækning

Bliv ringet op gratis af Peter Hougaard

Skriv en besked herunder eller ring

Etplanshus blev 40 år yngre og en etage højere

Ny førstesal på fritliggende hus

Opgaven var at ombygge et traditionelt gulstenshus fra 1964 med eternittag til et hus i to plan med delt bofunktion. Ombygningen af huset skulle sikre mere lys, bedre komfort og et minimalt behov for vedligeholdelse.

Energi og miljø

I stueplan blev der etableret nyt terrændæk med gulvvarme. Vinduerne er udskiftet, og ydervæggene efterisoleret.

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Bedre dagslys
  • Bedre sammenhæng med haven/terrassen
  • Familievenlige løsninger

Peter Hougaard, Peter Hougaards Tegnestue

Indsigt og erfaring skaber rum. Peter Hougaards Tegnestue er etableret i 1994...

Se billeder af projektet

Opgaven var at ombygge et traditionelt gulstenshus fra 1964 med eternittag til et hus i to plan med delt bofunktion. Ombygningen af huset skulle sikre mere lys, bedre komfort og et minimalt behov for vedligeholdelse.,  Ny førstesal, Fritliggende hus, Terrasse/altan
Etplanshus blev 40 år yngre og en etage højere, Terrasse/altan

Den åbne altan i tagetagen overdækker den mere intime terrasse i husets stueplan. Der er udgang til altanen fra stuen på 1. sal.

Opgaven var at ombygge et traditionelt gulstenshus fra 1964 med eternittag til et hus i to plan med delt bofunktion. Ombygningen af huset skulle sikre mere lys, bedre komfort og et minimalt behov for vedligeholdelse.,  Ny førstesal, Fritliggende hus, Facade
Etplanshus blev 40 år yngre og en etage højere, Facade

Skitse fra idéoplægget som dannede grundlag for bygherrens beslutning om at realisere opgaven.

Opgaven var at ombygge et traditionelt gulstenshus fra 1964 med eternittag til et hus i to plan med delt bofunktion. Ombygningen af huset skulle sikre mere lys, bedre komfort og et minimalt behov for vedligeholdelse.,  Ny førstesal, Fritliggende hus, Facade
Etplanshus blev 40 år yngre og en etage højere, Facade

Det er vigtigt for gavludtrykket, at den store kvist holdes fri af gavlens geometri. Soklen har efterfølgende fået farve som beklædningen på kvisten.

Opgaven var at ombygge et traditionelt gulstenshus fra 1964 med eternittag til et hus i to plan med delt bofunktion. Ombygningen af huset skulle sikre mere lys, bedre komfort og et minimalt behov for vedligeholdelse.,  Ny førstesal, Fritliggende hus, Facade
Etplanshus blev 40 år yngre og en etage højere, Facade

Billede af havefacaden inden projektets opstart.

  • Den åbne altan i tagetagen overdækker den mere intime terrasse i husets stueplan. Der er udgang til altanen fra stuen på 1. sal.
  • Skitse fra idéoplægget som dannede grundlag for bygherrens beslutning om at realisere opgaven.
  • Det er vigtigt for gavludtrykket, at den store kvist holdes fri af gavlens geometri. Soklen har efterfølgende fået farve som beklædningen på kvisten.
  • Billede af havefacaden inden projektets opstart.
Byg dig til en billigere varmeregning.
Byg dig til en billigere varmeregning. Læs mere ›