Husets originale dør- og vindueshuller er bevaret. Den første dør fører nu til husets erhvervs-del, mens den overdækkede ankomst giver adgang til den private bolig. I en kommende fase 2 videreføres boligen i stueplan og omkranser søjlen med bl.a. orangeri

Bliv ringet op gratis af Torben Kjær

Skriv en besked herunder eller ring

Forvandling af 60’er villa med udsigt

Ny førstesal på fritliggende hus

Kompromisløs udvidelse og renovering af klassisk 60’er enfamiliehus. Skitse- samt myndighedsprojekt udarbejdet af arkitekt Jesper Korf / N+P ARKITEKTUR. Projektering samt tilsyn udført af Torben Kjær.
Udvidelsen på første sal gentager den klassiske husform, men med minimal detaljering.
Nyt og gammelt bindes sammen af en gennemgående ny facadebeklædning af ubehandlet cedertræ, og bygningformen strammes op ved at skære det eksisterende tagudhæng af og skjule tagrender bag den nye beklædning.

Energi og miljø

Når boligen pakkes ind i en ny facade, kunne man have efterisoleret. I dette projekt, er der valgt kun at efterisolere tag og udskifte vinduer med energiruder. Overophedning undgås ved at etablere dybt udhæng ved alle sydvendte facadepartier.

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Mere plads
  • Bedre planløsning/udnyttelse af m2
  • Bedre sammenhæng med haven/terrassen

Torben Kjær, SPOT architecture APS

Arkitekt MAA og partner i Aarhus-tegnestuen SPOT architecture ApS Torben Kjær...

Se billeder af projektet

Allerede ved ankomsten til ejendommen anes søkigget og hovedårsagen til førstesalens rotering. Bygningskroppenes enkle formsprog og indbyrdes disponering står her tydelig frem og forstærkes, når fase 2 etableres som en forskudt forlængelse af stueplanet.
Ny etage ændrer husets fremtræden ved ankomsten

Allerede ved ankomsten til ejendommen anes søkigget og hovedårsagen til førstesalens rotering. Bygningskroppenes enkle formsprog og indbyrdes disponering står her tydelig frem og forstærkes, når fase 2 etableres som en forskudt forlængelse af stueplanet.

Husets originale dør- og vindueshuller er bevaret. Den første dør fører nu til husets erhvervs-del, mens den overdækkede ankomst giver adgang til den private bolig. I en kommende fase 2 videreføres boligen i stueplan og omkranser søjlen med bl.a. orangeri
Ankomst med adgang til bolig og erhverv

Husets originale dør- og vindueshuller er bevaret. Den første dør fører nu til husets erhvervs-del, mens den overdækkede ankomst giver adgang til den private bolig. I en kommende fase 2 videreføres boligen i stueplan og omkranser søjlen med bl.a. orangeri

Badeværelse og gæstetoilet er fra starten orienteret mod ankomsten med forholdsvis store vinduer. Disse har fået monteret sandblæst glas for privathed og ”facadehullerne” nedtones med lister foran. Dagslyset maksimeres i rummene, mens facaden med enkle mi
Kompromisløs facadebeklædning

Badeværelse og gæstetoilet er fra starten orienteret mod ankomsten med forholdsvis store vinduer. Disse har fået monteret sandblæst glas for privathed og ”facadehullerne” nedtones med lister foran. Dagslyset maksimeres i rummene, mens facaden med enkle mi

Boligen beklædes med slanke ubehandlede cedertræslister på en ventileret konstruktion. De vil efter 1-2 år naturligt patinere og blive sølvgrå. På udvalgte steder fortsætter listerne forbi vinduer til badeværelser, bryggers og hvor der ønskes afskærmning
Dagslys men privat

Boligen beklædes med slanke ubehandlede cedertræslister på en ventileret konstruktion. De vil efter 1-2 år naturligt patinere og blive sølvgrå. På udvalgte steder fortsætter listerne forbi vinduer til badeværelser, bryggers og hvor der ønskes afskærmning

FØR: Typisk enfamiliehus fra 1960’erne. Længehus i gul tegl med eternittag, tagudhæng og partier i træ. Husets typiske enkle plan og gedigne materialer giver udvidelsen et godt afsæt at bygge videre på og retfærdiggør en renovering.
Før om- og tilbygning

FØR: Typisk enfamiliehus fra 1960’erne. Længehus i gul tegl med eternittag, tagudhæng og partier i træ. Husets typiske enkle plan og gedigne materialer giver udvidelsen et godt afsæt at bygge videre på og retfærdiggør en renovering fremfor nedrivning.

Mens underetagen orienterer sig mod den smukt anlagte have, løfter den nye førstesal sig op og orienteres mod den smukke udsigt med lange kig og maksimering af dagslys. Bag de store glaspartier er en opholdsstue og forældresoveværelset disponeret.
Differentiering af udsigt

Mens underetagen orienterer sig mod den smukt anlagte have, løfter den nye førstesal sig op og orienteres mod den smukke udsigt med lange kig og maksimering af dagslys. Bag de store glaspartier er en opholdsstue og forældresoveværelset disponeret.
N+P AR

Den nye førstesal gentager den enkle 60’er husform, men roteres 90 grader, så udsigten mod skov og sø optimeres. Den klassiske bygningsform trækkes helt skarpt op med minimal detaljering. Taget er forberedt for mos/sedum-tag. Moelven cedertræsfacade - ube
Klassisk form med minimal detaljering

Den nye førstesal gentager den enkle 60’er husform, men roteres 90 grader, så udsigten mod skov og sø optimeres. Den klassiske bygningsform trækkes helt skarpt op med minimal detaljering. Taget er forberedt for mos/sedum-tag.
N+P ARKITEKTUR / SPOT archit

Husets nye førstesal optimerer udsigten til naturskønt område med udsigt til skov, sø og eng. Det store sydvendte facadeparti trækkes tilbage, så der opstår en træinddækket udsigtsbalkon, og udhæng der mindsker overophedning. Moelven Cedertræ på terrasse.
Ny etage - ny udsigt

Husets nye førstesal optimerer udsigten til naturskønt område med udsigt til skov, sø og eng. Det store sydvendte facadeparti trækkes tilbage, så der opstår en træinddækket udsigtsbalkon, og udhæng der mindsker overophedning.
N+P ARKITEKTUR / SPOT archit

Minimalisme er et gennemgående dogme i husets design, og kan kun lade sig gøre ved at gennemprojektere alle samlinger og overgange. Huset pakkes ind i cedertræ, tagudhænget fjernes og tagrender skjules i den nye facadeopbygning. Huset fremstår herefter ho
Minimalistisk forvandling af 60'er villa

Minimalisme er et gennemgående dogme i husets design, og kan kun lade sig gøre ved at gennemprojektere alle samlinger og overgange, således at alle linjer er gennemtænkte. Tagrender og -nedløb skjules i konstruktionen og gør overgangen fra facade til tag

Alle facadelister er monteret i hele længder uden samlinger, hvilket giver et roligt og minimalistisk udtryk, der understreges af enkle samlingsdetaljer og linjer der flugter lodret og vandret. Moelven cedertræ.
Ubehandlet cedertræ i slanke profiler

Alle facadelister er monteret i hele længder uden samlinger, hvilket giver et roligt og minimalistisk udtryk, der understreges af enkle samlingsdetaljer og linjer der flugter lodret og vandret.
N+P ARKITEKTUR / SPOT architecture

  • Thumbnail af Allerede ved ankomsten til ejendommen anes søkigget og hovedårsagen til førstesalens rotering. Bygningskroppenes enkle formsprog og indbyrdes disponering står her tydelig frem og forstærkes, når fase 2 etableres som en forskudt forlængelse af stueplanet.
  • Thumbnail af Husets originale dør- og vindueshuller er bevaret. Den første dør fører nu til husets erhvervs-del, mens den overdækkede ankomst giver adgang til den private bolig. I en kommende fase 2 videreføres boligen i stueplan og omkranser søjlen med bl.a. orangeri
  • Thumbnail af Badeværelse og gæstetoilet er fra starten orienteret mod ankomsten med forholdsvis store vinduer. Disse har fået monteret sandblæst glas for privathed og ”facadehullerne” nedtones med lister foran. Dagslyset maksimeres i rummene, mens facaden med enkle mi
  • Thumbnail af Boligen beklædes med slanke ubehandlede cedertræslister på en ventileret konstruktion. De vil efter 1-2 år naturligt patinere og blive sølvgrå. På udvalgte steder fortsætter listerne forbi vinduer til badeværelser, bryggers og hvor der ønskes afskærmning
  • Thumbnail af FØR: Typisk enfamiliehus fra 1960’erne. Længehus i gul tegl med eternittag, tagudhæng og partier i træ. Husets typiske enkle plan og gedigne materialer giver udvidelsen et godt afsæt at bygge videre på og retfærdiggør en renovering.
  • Thumbnail af Mens underetagen orienterer sig mod den smukt anlagte have, løfter den nye førstesal sig op og orienteres mod den smukke udsigt med lange kig og maksimering af dagslys. Bag de store glaspartier er en opholdsstue og forældresoveværelset disponeret.
  • Thumbnail af Den nye førstesal gentager den enkle 60’er husform, men roteres 90 grader, så udsigten mod skov og sø optimeres. Den klassiske bygningsform trækkes helt skarpt op med minimal detaljering. Taget er forberedt for mos/sedum-tag. Moelven cedertræsfacade - ube
  • Thumbnail af Husets nye førstesal optimerer udsigten til naturskønt område med udsigt til skov, sø og eng. Det store sydvendte facadeparti trækkes tilbage, så der opstår en træinddækket udsigtsbalkon, og udhæng der mindsker overophedning. Moelven Cedertræ på terrasse.
  • Thumbnail af Minimalisme er et gennemgående dogme i husets design, og kan kun lade sig gøre ved at gennemprojektere alle samlinger og overgange. Huset pakkes ind i cedertræ, tagudhænget fjernes og tagrender skjules i den nye facadeopbygning. Huset fremstår herefter ho
  • Thumbnail af Alle facadelister er monteret i hele længder uden samlinger, hvilket giver et roligt og minimalistisk udtryk, der understreges af enkle samlingsdetaljer og linjer der flugter lodret og vandret. Moelven cedertræ.
Få dit byggeprojekt hurtigt og effektivt i mål.
Få dit byggeprojekt hurtigt og effektivt i mål.