builtup ny 1.sal ny tagetage filtsning tilbygning

Bliv ringet op gratis af Morten Dalsgaard

Skriv en besked herunder eller ring

Fra builtup 1960'er parcel til moderne famliliebolig i 1½ plan

Ny førstesal på fritliggende hus

Boligen blev forvandlet fra 1960'ernes skimmelsvamp-bombe til en skarp og moderne villa med en ny 1. sal.
Familien havde udskiftet vinduer i stueetagen, fået saneret gulvene, da loftkonstruktionen stod for tur. Arkitekt Morten Dalsgaard skitserede på det første idémøde, et dobbelthøjt rum hvor trappen til 1. salen går op til en gallerigang ved værelserne.
På den måde bliver dagslyset inviteret frit ned gennem de to etager via ovenlys og glasafskærmninger.
Fotos: Christina Kayser Onsgaard

Energi og miljø

Alle gulve er nye med gulvvarme, nye energivinduer klasse A, loftetagen er isoleret efter BR 2010 krav, så komforten er maksimeret og de store mængder dagslys, nedsætter samtidig EL-forbruget til belysningen. Akustikken dæmpes bl.a. i loftfladerne.

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Mere plads
  • Flere rum
  • Bedre dagslys

Morten Dalsgaard, m4 Arkitekter P/S

Siden 2001 har vi arbejdet intenst med at udvikle og forbedre boligejerens...

Se billeder af projektet

Boligen blev forvandlet fra 1960'ernes skimmelsvamp-bombe til en skarp og moderne villa med en ny 1. sal.
Familien havde udskiftet vinduer i stueetagen, fået saneret gulvene, da loftkonstruktionen stod for tur. Arkitekt Morten Dalsgaard skitserede på det første idémøde, et dobbelthøjt rum hvor trappen til 1. salen går op til en gallerigang ved værelserne.
På den måde bliver dagslyset inviteret frit ned gennem de to etager via ovenlys og glasafskærmninger.
Fotos: Christina Kayser Onsgaard,  Ny førstesal, Fritliggende hus, Facade
Fra builtup 1960'er parcel til moderne famliliebolig i 1½ plan, Facade

Huset set fra haven med udgang til terrasse fra stuen.
Foto: Christina Kayser Onsgaard

Boligen blev forvandlet fra 1960'ernes skimmelsvamp-bombe til en skarp og moderne villa med en ny 1. sal.
Familien havde udskiftet vinduer i stueetagen, fået saneret gulvene, da loftkonstruktionen stod for tur. Arkitekt Morten Dalsgaard skitserede på det første idémøde, et dobbelthøjt rum hvor trappen til 1. salen går op til en gallerigang ved værelserne.
På den måde bliver dagslyset inviteret frit ned gennem de to etager via ovenlys og glasafskærmninger.
Fotos: Christina Kayser Onsgaard,  Ny førstesal, Fritliggende hus, Facade
Fra builtup 1960'er parcel til moderne famliliebolig i 1½ plan, Facade

Huset set fra haven før ombygning. Huset fremstår med blankt murværk og vinduerne er det eneste som er skiftet.
Foto: m4 Arkitekter

Boligen blev forvandlet fra 1960'ernes skimmelsvamp-bombe til en skarp og moderne villa med en ny 1. sal.
Familien havde udskiftet vinduer i stueetagen, fået saneret gulvene, da loftkonstruktionen stod for tur. Arkitekt Morten Dalsgaard skitserede på det første idémøde, et dobbelthøjt rum hvor trappen til 1. salen går op til en gallerigang ved værelserne.
På den måde bliver dagslyset inviteret frit ned gennem de to etager via ovenlys og glasafskærmninger.
Fotos: Christina Kayser Onsgaard,  Ny førstesal, Fritliggende hus, Facade
Fra builtup 1960'er parcel til moderne famliliebolig i 1½ plan, Facade

Gavlen set fra forhaven
Foto: Christina Kayser Onsgaard

Boligen blev forvandlet fra 1960'ernes skimmelsvamp-bombe til en skarp og moderne villa med en ny 1. sal.
Familien havde udskiftet vinduer i stueetagen, fået saneret gulvene, da loftkonstruktionen stod for tur. Arkitekt Morten Dalsgaard skitserede på det første idémøde, et dobbelthøjt rum hvor trappen til 1. salen går op til en gallerigang ved værelserne.
På den måde bliver dagslyset inviteret frit ned gennem de to etager via ovenlys og glasafskærmninger.
Fotos: Christina Kayser Onsgaard,  Ny førstesal, Fritliggende hus, Facade
Fra builtup 1960'er parcel til moderne famliliebolig i 1½ plan, Facade

Indgangspartiet efter ombygningen sørger for masser af dagslys til entréen. Der er suppleret med et vandret glasparti over dørpartiet.
Foto: Christina Kayser Onsgaard

Boligen blev forvandlet fra 1960'ernes skimmelsvamp-bombe til en skarp og moderne villa med en ny 1. sal.
Familien havde udskiftet vinduer i stueetagen, fået saneret gulvene, da loftkonstruktionen stod for tur. Arkitekt Morten Dalsgaard skitserede på det første idémøde, et dobbelthøjt rum hvor trappen til 1. salen går op til en gallerigang ved værelserne.
På den måde bliver dagslyset inviteret frit ned gennem de to etager via ovenlys og glasafskærmninger.
Fotos: Christina Kayser Onsgaard,  Ny førstesal, Fritliggende hus, Facade
Fra builtup 1960'er parcel til moderne famliliebolig i 1½ plan, Facade

Husets indgangsparti før ombygningen fremstod indelukket med minimalt dagslys til entréen.
Foto: m4 Arkitekter

Boligen blev forvandlet fra 1960'ernes skimmelsvamp-bombe til en skarp og moderne villa med en ny 1. sal.
Familien havde udskiftet vinduer i stueetagen, fået saneret gulvene, da loftkonstruktionen stod for tur. Arkitekt Morten Dalsgaard skitserede på det første idémøde, et dobbelthøjt rum hvor trappen til 1. salen går op til en gallerigang ved værelserne.
På den måde bliver dagslyset inviteret frit ned gennem de to etager via ovenlys og glasafskærmninger.
Fotos: Christina Kayser Onsgaard,  Ny førstesal, Fritliggende hus, Facade
Fra builtup 1960'er parcel til moderne famliliebolig i 1½ plan, Facade

De murede facader er filtset, de højtsiddende vinduer sørger for dagslys i stuen.
Foto: Christina Kayser Onsgaard

Boligen blev forvandlet fra 1960'ernes skimmelsvamp-bombe til en skarp og moderne villa med en ny 1. sal.
Familien havde udskiftet vinduer i stueetagen, fået saneret gulvene, da loftkonstruktionen stod for tur. Arkitekt Morten Dalsgaard skitserede på det første idémøde, et dobbelthøjt rum hvor trappen til 1. salen går op til en gallerigang ved værelserne.
På den måde bliver dagslyset inviteret frit ned gennem de to etager via ovenlys og glasafskærmninger.
Fotos: Christina Kayser Onsgaard,  Ny førstesal, Fritliggende hus, Entré
Fra builtup 1960'er parcel til moderne famliliebolig i 1½ plan, Entré

Trappen er det første man møder fra man træder ind ad døren. Den er placeret centralt i det dobbelthøje rum og forbinder de to etager. For at skabe maksimal åbenhed mellem etagerne er alle værn lavet i glas. Dagslyset strømmer ned fra oven via tagvinduer.

Boligen blev forvandlet fra 1960'ernes skimmelsvamp-bombe til en skarp og moderne villa med en ny 1. sal.
Familien havde udskiftet vinduer i stueetagen, fået saneret gulvene, da loftkonstruktionen stod for tur. Arkitekt Morten Dalsgaard skitserede på det første idémøde, et dobbelthøjt rum hvor trappen til 1. salen går op til en gallerigang ved værelserne.
På den måde bliver dagslyset inviteret frit ned gennem de to etager via ovenlys og glasafskærmninger.
Fotos: Christina Kayser Onsgaard,  Ny førstesal, Fritliggende hus, Køkken
Fra builtup 1960'er parcel til moderne famliliebolig i 1½ plan, Køkken

Under trappen blev der plads til både vinkøler og indbyggede skabe.
I køkkenet og stuen er der kommet ovenlys for at optimere dagslyset.
Foto: Christina Kayser Onsgaard

Boligen blev forvandlet fra 1960'ernes skimmelsvamp-bombe til en skarp og moderne villa med en ny 1. sal.
Familien havde udskiftet vinduer i stueetagen, fået saneret gulvene, da loftkonstruktionen stod for tur. Arkitekt Morten Dalsgaard skitserede på det første idémøde, et dobbelthøjt rum hvor trappen til 1. salen går op til en gallerigang ved værelserne.
På den måde bliver dagslyset inviteret frit ned gennem de to etager via ovenlys og glasafskærmninger.
Fotos: Christina Kayser Onsgaard,  Ny førstesal, Fritliggende hus, Bad/toilet
Fra builtup 1960'er parcel til moderne famliliebolig i 1½ plan, Bad/toilet

Badeværelset i stueetagen er placeret hvor der tidligere var værelse. Der er etableret nicher i væggen over toilet og i bruseniche. Vindueshullet er åbnet til gulv, matteret glas sikrer diffust dagslys og hindrer indkig til rummet.
Gæsteværelset er stilfu

Boligen blev forvandlet fra 1960'ernes skimmelsvamp-bombe til en skarp og moderne villa med en ny 1. sal.
Familien havde udskiftet vinduer i stueetagen, fået saneret gulvene, da loftkonstruktionen stod for tur. Arkitekt Morten Dalsgaard skitserede på det første idémøde, et dobbelthøjt rum hvor trappen til 1. salen går op til en gallerigang ved værelserne.
På den måde bliver dagslyset inviteret frit ned gennem de to etager via ovenlys og glasafskærmninger.
Fotos: Christina Kayser Onsgaard,  Ny førstesal, Fritliggende hus, Værelse
Fra builtup 1960'er parcel til moderne famliliebolig i 1½ plan, Værelse

Gallerigangen forbinder værelserne på 1. sal og giver en god rumfornemmelse ned til stueetagen. De frilagte hanebånd og ovenlysvinduer giver ekstra rumhøjde, lys og luft. Akustikplader i skråvæggene sikrer et behageligt akustisk indeklima.
Foto: Christin

Boligen blev forvandlet fra 1960'ernes skimmelsvamp-bombe til en skarp og moderne villa med en ny 1. sal.
Familien havde udskiftet vinduer i stueetagen, fået saneret gulvene, da loftkonstruktionen stod for tur. Arkitekt Morten Dalsgaard skitserede på det første idémøde, et dobbelthøjt rum hvor trappen til 1. salen går op til en gallerigang ved værelserne.
På den måde bliver dagslyset inviteret frit ned gennem de to etager via ovenlys og glasafskærmninger.
Fotos: Christina Kayser Onsgaard,  Ny førstesal, Fritliggende hus, Værelse
Fra builtup 1960'er parcel til moderne famliliebolig i 1½ plan, Værelse

Børneværelset og badet på 1. sal er bygget op omkring den samme tagkvist.
På trods af de skrå vægge virker de forholdsvis små rum således rummelige og lyse.
Foto: Christina Kayser Onsgaard

Boligen blev forvandlet fra 1960'ernes skimmelsvamp-bombe til en skarp og moderne villa med en ny 1. sal.
Familien havde udskiftet vinduer i stueetagen, fået saneret gulvene, da loftkonstruktionen stod for tur. Arkitekt Morten Dalsgaard skitserede på det første idémøde, et dobbelthøjt rum hvor trappen til 1. salen går op til en gallerigang ved værelserne.
På den måde bliver dagslyset inviteret frit ned gennem de to etager via ovenlys og glasafskærmninger.
Fotos: Christina Kayser Onsgaard,  Ny førstesal, Fritliggende hus, Stue
Fra builtup 1960'er parcel til moderne famliliebolig i 1½ plan, Stue

Plantegninger EFTER ombygning
Tegning: m4 Arkitekter

  • Huset set fra haven med udgang til terrasse fra stuen.
Foto: Christina Kayser Onsgaard
  • Huset set fra haven før ombygning. Huset fremstår med blankt murværk og vinduerne er det eneste som er skiftet.
Foto: m4 Arkitekter
  • Gavlen set fra forhaven 
Foto: Christina Kayser Onsgaard
  • Indgangspartiet efter ombygningen sørger for masser af dagslys til entréen. Der er suppleret med et vandret glasparti over dørpartiet.
Foto: Christina Kayser Onsgaard
  • Husets indgangsparti før ombygningen fremstod indelukket med minimalt dagslys til entréen.
Foto: m4 Arkitekter
  • De murede facader er filtset, de højtsiddende vinduer sørger for dagslys i stuen.
Foto: Christina Kayser Onsgaard
  • Trappen er det første man møder fra man træder ind ad døren. Den er placeret centralt i det dobbelthøje rum og forbinder de to etager. For at skabe maksimal åbenhed mellem etagerne er alle værn lavet i glas. Dagslyset strømmer ned fra oven via tagvinduer.
  • Under trappen blev der plads til både vinkøler og indbyggede skabe.
I køkkenet og stuen er der kommet ovenlys for at optimere dagslyset.
Foto: Christina Kayser Onsgaard
  • Badeværelset i stueetagen er placeret hvor der tidligere var værelse. Der er etableret nicher i væggen over toilet og i bruseniche. Vindueshullet er åbnet til gulv, matteret glas sikrer diffust dagslys og hindrer indkig til rummet.
Gæsteværelset er stilfu
  • Gallerigangen forbinder værelserne på 1. sal og giver en god rumfornemmelse ned til stueetagen. De frilagte hanebånd og ovenlysvinduer giver ekstra rumhøjde, lys og luft. Akustikplader i skråvæggene sikrer et behageligt akustisk indeklima.
Foto: Christin
  • Børneværelset og badet på 1. sal er bygget op omkring den samme tagkvist.
På trods af de skrå vægge virker de forholdsvis små rum således rummelige og lyse.
Foto: Christina Kayser Onsgaard
  • Plantegninger EFTER ombygning
Tegning: m4 Arkitekter
Slip glat igennem lovjunglen, når du bygger.
Slip glat igennem lovjunglen, når du bygger. Læs mere ›