Ombygning af badeværelse med multifunktionel indretning.

Bliv ringet op gratis af Thomas Hjort

Skriv en besked herunder eller ring

Fra kedelig kælder til lækkert luksusbad

Udnyttet kælder i fritliggende hus

En familie på fem personer i en gammel villa fra 1920’erne drømte om at få et badeværelse i kælderen med plads til alle. De kontaktede m4 Arkitekter for at få rådgivning og hjælp til projektet. Arkitekt Thomas Hjort forvandlede det, der tidligere var et mørkt og kedeligt kælderrum til et nyt luksusbadeværelse.

Boligejerne var glade for idéen om at få lavet et badeværelse i husets mørke, kedelige kælder. Udfordringen var at få skabt et imødekommende rum, hvor kvadratmeterne blev udnyttet bedst muligt. Arkitekten foreslog at sammenlægge to tilstødende rum for at få skabt god plads i det nye badeværelse. Badeværelset skulle kunne bruges til flere forskellige funktioner, og det krævede en den helt rigtige indretning.

Det nye badeværelse skulle kunne bruges af flere familiemedlemmer på én gang og samtidig bevare privatlivet. Arkitekt Thomas Hjort foreslog at inddele det nye luksusbadeværelse i separate nicher med hver deres funktion.
Badeværelset blev indrettet omkring en midterkerne med små adskilte nicher i det store, fælles rum. Centralt i rummet blev der opført en bruseniche af glasbyggesten. Brusenichen bliver brugt tit, så den central plads giver god mening. I de andre nicher er der badekar, toilet og garderobeskab.
De opdelte nicher gør det muligt at opretholde et privatliv, når der er flere familiemedlemmer, som benytter badeværelset.

Arkitekt Thomas Hjort har arbejdet intensivt med at få mest mulig ud af dagslyset fra rummets eneste vindue. Det højtsiddende vindue bidrager ikke med meget lys, men arkitekten har alligevel sørget for, at hele rummet får glæde af dagslyset. Badekarret er placeret i direkte dagslys, mens toilettet får det ”genbrugte” dagslys gennem en matteret glasrude. En lignende strategi er brugt til brusenichen, som får et mere diffust dagslys filtreret gennem glasbyggestenene.

For at skabe et behageligt indeklima og slippe for kulde i kælderen med det nye bade- og vaskerum er der etableret gulvvarme. Desuden er der lavet en udvendig efterisolering og lagt drænrør langs fundamentet.

Energi og miljø

Kældergulvet er gravet ud, isoleret og gulvarme. Derudover er væggene efterisoleret, der er lagt dræn på den udvendige side af huset.
Boligens varmekilde har ekstra kapacitet til opvarmning af kælderen, der også rummer vaskerum, vinkælder og opbevaring.

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Mere plads
  • Bedre planløsning/udnyttelse af m2
  • Familievenlige løsninger

Thomas Hjort, m4 Arkitekter P/S

I mit arbejde med boligprojekterne arbejder jeg med stor respekt for dine...

Se billeder af projektet

En familie på fem personer i en gammel villa fra 1920’erne drømte om at få et badeværelse i kælderen med plads til alle. De kontaktede m4 Arkitekter for at få rådgivning og hjælp til projektet. Arkitekt Thomas Hjort forvandlede det, der tidligere var et mørkt og kedeligt kælderrum til et nyt luksusbadeværelse.

Boligejerne var glade for idéen om at få lavet et badeværelse i husets mørke, kedelige kælder. Udfordringen var at få skabt et imødekommende rum, hvor kvadratmeterne blev udnyttet bedst muligt. Arkitekten foreslog at sammenlægge to tilstødende rum for at få skabt god plads i det nye badeværelse. Badeværelset skulle kunne bruges til flere forskellige funktioner, og det krævede en den helt rigtige indretning. 

Det nye badeværelse skulle kunne bruges af flere familiemedlemmer på én gang og samtidig bevare privatlivet. Arkitekt Thomas Hjort foreslog at inddele det nye luksusbadeværelse i separate nicher med hver deres funktion. 
Badeværelset blev indrettet omkring en midterkerne med små adskilte nicher i det store, fælles rum. Centralt i rummet blev der opført en bruseniche af glasbyggesten. Brusenichen bliver brugt tit, så den central plads giver god mening. I de andre nicher er der badekar, toilet og garderobeskab.
De opdelte nicher gør det muligt at opretholde et privatliv, når der er flere familiemedlemmer, som benytter badeværelset.

Arkitekt Thomas Hjort har arbejdet intensivt med at få mest mulig ud af dagslyset fra rummets eneste vindue. Det højtsiddende vindue bidrager ikke med meget lys, men arkitekten har alligevel sørget for, at hele rummet får glæde af dagslyset. Badekarret er placeret i direkte dagslys, mens toilettet får det ”genbrugte” dagslys gennem en matteret glasrude. En lignende strategi er brugt til brusenichen, som får et mere diffust dagslys filtreret gennem glasbyggestenene. 

For at skabe et behageligt indeklima og slippe for kulde i kælderen med det nye bade- og vaskerum er der etableret gulvvarme. Desuden er der lavet en udvendig efterisolering og lagt drænrør langs fundamentet.,  Kælder, Fritliggende hus, Bad/toilet
Fra kedelig kælder til lækkert luksusbad, Bad/toilet

Brusebad tages bag glasbyggestenene. I de øvrige funktionsnicher er der kar, toilet og garderobeskab.
Foto: Lisbeth Holten

En familie på fem personer i en gammel villa fra 1920’erne drømte om at få et badeværelse i kælderen med plads til alle. De kontaktede m4 Arkitekter for at få rådgivning og hjælp til projektet. Arkitekt Thomas Hjort forvandlede det, der tidligere var et mørkt og kedeligt kælderrum til et nyt luksusbadeværelse.

Boligejerne var glade for idéen om at få lavet et badeværelse i husets mørke, kedelige kælder. Udfordringen var at få skabt et imødekommende rum, hvor kvadratmeterne blev udnyttet bedst muligt. Arkitekten foreslog at sammenlægge to tilstødende rum for at få skabt god plads i det nye badeværelse. Badeværelset skulle kunne bruges til flere forskellige funktioner, og det krævede en den helt rigtige indretning. 

Det nye badeværelse skulle kunne bruges af flere familiemedlemmer på én gang og samtidig bevare privatlivet. Arkitekt Thomas Hjort foreslog at inddele det nye luksusbadeværelse i separate nicher med hver deres funktion. 
Badeværelset blev indrettet omkring en midterkerne med små adskilte nicher i det store, fælles rum. Centralt i rummet blev der opført en bruseniche af glasbyggesten. Brusenichen bliver brugt tit, så den central plads giver god mening. I de andre nicher er der badekar, toilet og garderobeskab.
De opdelte nicher gør det muligt at opretholde et privatliv, når der er flere familiemedlemmer, som benytter badeværelset.

Arkitekt Thomas Hjort har arbejdet intensivt med at få mest mulig ud af dagslyset fra rummets eneste vindue. Det højtsiddende vindue bidrager ikke med meget lys, men arkitekten har alligevel sørget for, at hele rummet får glæde af dagslyset. Badekarret er placeret i direkte dagslys, mens toilettet får det ”genbrugte” dagslys gennem en matteret glasrude. En lignende strategi er brugt til brusenichen, som får et mere diffust dagslys filtreret gennem glasbyggestenene. 

For at skabe et behageligt indeklima og slippe for kulde i kælderen med det nye bade- og vaskerum er der etableret gulvvarme. Desuden er der lavet en udvendig efterisolering og lagt drænrør langs fundamentet.,  Kælder, Fritliggende hus, Wellness-rum
Fra kedelig kælder til lækkert luksusbad, Wellness-rum

Funktions nicherne, giver familien mulighed for at bruge badeværelset samtidig og stadig bevare privatheden.
Foto: Lisbeth Holten

En familie på fem personer i en gammel villa fra 1920’erne drømte om at få et badeværelse i kælderen med plads til alle. De kontaktede m4 Arkitekter for at få rådgivning og hjælp til projektet. Arkitekt Thomas Hjort forvandlede det, der tidligere var et mørkt og kedeligt kælderrum til et nyt luksusbadeværelse.

Boligejerne var glade for idéen om at få lavet et badeværelse i husets mørke, kedelige kælder. Udfordringen var at få skabt et imødekommende rum, hvor kvadratmeterne blev udnyttet bedst muligt. Arkitekten foreslog at sammenlægge to tilstødende rum for at få skabt god plads i det nye badeværelse. Badeværelset skulle kunne bruges til flere forskellige funktioner, og det krævede en den helt rigtige indretning. 

Det nye badeværelse skulle kunne bruges af flere familiemedlemmer på én gang og samtidig bevare privatlivet. Arkitekt Thomas Hjort foreslog at inddele det nye luksusbadeværelse i separate nicher med hver deres funktion. 
Badeværelset blev indrettet omkring en midterkerne med små adskilte nicher i det store, fælles rum. Centralt i rummet blev der opført en bruseniche af glasbyggesten. Brusenichen bliver brugt tit, så den central plads giver god mening. I de andre nicher er der badekar, toilet og garderobeskab.
De opdelte nicher gør det muligt at opretholde et privatliv, når der er flere familiemedlemmer, som benytter badeværelset.

Arkitekt Thomas Hjort har arbejdet intensivt med at få mest mulig ud af dagslyset fra rummets eneste vindue. Det højtsiddende vindue bidrager ikke med meget lys, men arkitekten har alligevel sørget for, at hele rummet får glæde af dagslyset. Badekarret er placeret i direkte dagslys, mens toilettet får det ”genbrugte” dagslys gennem en matteret glasrude. En lignende strategi er brugt til brusenichen, som får et mere diffust dagslys filtreret gennem glasbyggestenene. 

For at skabe et behageligt indeklima og slippe for kulde i kælderen med det nye bade- og vaskerum er der etableret gulvvarme. Desuden er der lavet en udvendig efterisolering og lagt drænrør langs fundamentet.,  Kælder, Fritliggende hus, Bad/toilet
Fra kedelig kælder til lækkert luksusbad, Bad/toilet

Brusenichen har fået en central plads, da den bruges oftest.
Foto Lisbeth Holten

En familie på fem personer i en gammel villa fra 1920’erne drømte om at få et badeværelse i kælderen med plads til alle. De kontaktede m4 Arkitekter for at få rådgivning og hjælp til projektet. Arkitekt Thomas Hjort forvandlede det, der tidligere var et mørkt og kedeligt kælderrum til et nyt luksusbadeværelse.

Boligejerne var glade for idéen om at få lavet et badeværelse i husets mørke, kedelige kælder. Udfordringen var at få skabt et imødekommende rum, hvor kvadratmeterne blev udnyttet bedst muligt. Arkitekten foreslog at sammenlægge to tilstødende rum for at få skabt god plads i det nye badeværelse. Badeværelset skulle kunne bruges til flere forskellige funktioner, og det krævede en den helt rigtige indretning. 

Det nye badeværelse skulle kunne bruges af flere familiemedlemmer på én gang og samtidig bevare privatlivet. Arkitekt Thomas Hjort foreslog at inddele det nye luksusbadeværelse i separate nicher med hver deres funktion. 
Badeværelset blev indrettet omkring en midterkerne med små adskilte nicher i det store, fælles rum. Centralt i rummet blev der opført en bruseniche af glasbyggesten. Brusenichen bliver brugt tit, så den central plads giver god mening. I de andre nicher er der badekar, toilet og garderobeskab.
De opdelte nicher gør det muligt at opretholde et privatliv, når der er flere familiemedlemmer, som benytter badeværelset.

Arkitekt Thomas Hjort har arbejdet intensivt med at få mest mulig ud af dagslyset fra rummets eneste vindue. Det højtsiddende vindue bidrager ikke med meget lys, men arkitekten har alligevel sørget for, at hele rummet får glæde af dagslyset. Badekarret er placeret i direkte dagslys, mens toilettet får det ”genbrugte” dagslys gennem en matteret glasrude. En lignende strategi er brugt til brusenichen, som får et mere diffust dagslys filtreret gennem glasbyggestenene. 

For at skabe et behageligt indeklima og slippe for kulde i kælderen med det nye bade- og vaskerum er der etableret gulvvarme. Desuden er der lavet en udvendig efterisolering og lagt drænrør langs fundamentet.,  Kælder, Fritliggende hus, Wellness-rum
Fra kedelig kælder til lækkert luksusbad, Wellness-rum

Badeværelset blev indrettet omkring en midterkerne med små funktionsnicher i det store fælles badeværelse.
Foto: Lisbeth Holten

En familie på fem personer i en gammel villa fra 1920’erne drømte om at få et badeværelse i kælderen med plads til alle. De kontaktede m4 Arkitekter for at få rådgivning og hjælp til projektet. Arkitekt Thomas Hjort forvandlede det, der tidligere var et mørkt og kedeligt kælderrum til et nyt luksusbadeværelse.

Boligejerne var glade for idéen om at få lavet et badeværelse i husets mørke, kedelige kælder. Udfordringen var at få skabt et imødekommende rum, hvor kvadratmeterne blev udnyttet bedst muligt. Arkitekten foreslog at sammenlægge to tilstødende rum for at få skabt god plads i det nye badeværelse. Badeværelset skulle kunne bruges til flere forskellige funktioner, og det krævede en den helt rigtige indretning. 

Det nye badeværelse skulle kunne bruges af flere familiemedlemmer på én gang og samtidig bevare privatlivet. Arkitekt Thomas Hjort foreslog at inddele det nye luksusbadeværelse i separate nicher med hver deres funktion. 
Badeværelset blev indrettet omkring en midterkerne med små adskilte nicher i det store, fælles rum. Centralt i rummet blev der opført en bruseniche af glasbyggesten. Brusenichen bliver brugt tit, så den central plads giver god mening. I de andre nicher er der badekar, toilet og garderobeskab.
De opdelte nicher gør det muligt at opretholde et privatliv, når der er flere familiemedlemmer, som benytter badeværelset.

Arkitekt Thomas Hjort har arbejdet intensivt med at få mest mulig ud af dagslyset fra rummets eneste vindue. Det højtsiddende vindue bidrager ikke med meget lys, men arkitekten har alligevel sørget for, at hele rummet får glæde af dagslyset. Badekarret er placeret i direkte dagslys, mens toilettet får det ”genbrugte” dagslys gennem en matteret glasrude. En lignende strategi er brugt til brusenichen, som får et mere diffust dagslys filtreret gennem glasbyggestenene. 

For at skabe et behageligt indeklima og slippe for kulde i kælderen med det nye bade- og vaskerum er der etableret gulvvarme. Desuden er der lavet en udvendig efterisolering og lagt drænrør langs fundamentet.,  Kælder, Fritliggende hus, Bad/toilet
Fra kedelig kælder til lækkert luksusbad, Bad/toilet

Der er god plads omkring håndvaskene med dagslys og gode opbevaringsmuligheder.
Foto: Lisbeth Holten

En familie på fem personer i en gammel villa fra 1920’erne drømte om at få et badeværelse i kælderen med plads til alle. De kontaktede m4 Arkitekter for at få rådgivning og hjælp til projektet. Arkitekt Thomas Hjort forvandlede det, der tidligere var et mørkt og kedeligt kælderrum til et nyt luksusbadeværelse.

Boligejerne var glade for idéen om at få lavet et badeværelse i husets mørke, kedelige kælder. Udfordringen var at få skabt et imødekommende rum, hvor kvadratmeterne blev udnyttet bedst muligt. Arkitekten foreslog at sammenlægge to tilstødende rum for at få skabt god plads i det nye badeværelse. Badeværelset skulle kunne bruges til flere forskellige funktioner, og det krævede en den helt rigtige indretning. 

Det nye badeværelse skulle kunne bruges af flere familiemedlemmer på én gang og samtidig bevare privatlivet. Arkitekt Thomas Hjort foreslog at inddele det nye luksusbadeværelse i separate nicher med hver deres funktion. 
Badeværelset blev indrettet omkring en midterkerne med små adskilte nicher i det store, fælles rum. Centralt i rummet blev der opført en bruseniche af glasbyggesten. Brusenichen bliver brugt tit, så den central plads giver god mening. I de andre nicher er der badekar, toilet og garderobeskab.
De opdelte nicher gør det muligt at opretholde et privatliv, når der er flere familiemedlemmer, som benytter badeværelset.

Arkitekt Thomas Hjort har arbejdet intensivt med at få mest mulig ud af dagslyset fra rummets eneste vindue. Det højtsiddende vindue bidrager ikke med meget lys, men arkitekten har alligevel sørget for, at hele rummet får glæde af dagslyset. Badekarret er placeret i direkte dagslys, mens toilettet får det ”genbrugte” dagslys gennem en matteret glasrude. En lignende strategi er brugt til brusenichen, som får et mere diffust dagslys filtreret gennem glasbyggestenene. 

For at skabe et behageligt indeklima og slippe for kulde i kælderen med det nye bade- og vaskerum er der etableret gulvvarme. Desuden er der lavet en udvendig efterisolering og lagt drænrør langs fundamentet.,  Kælder, Fritliggende hus, Wellness-rum
Fra kedelig kælder til lækkert luksusbad, Wellness-rum

Sammenlægning af to rum i kælderen, gav mulighed for et multifunktionelt badeværelse til den travle familie.

  • Brusebad tages bag glasbyggestenene. I de øvrige funktionsnicher er der kar, toilet og garderobeskab.
Foto: Lisbeth Holten
  • Funktions nicherne, giver familien mulighed for at bruge badeværelset samtidig og stadig bevare privatheden.
Foto: Lisbeth Holten
  • Brusenichen har fået en central plads, da den bruges oftest.
Foto Lisbeth Holten
  • Badeværelset blev indrettet omkring en midterkerne med små funktionsnicher i det store fælles badeværelse.
Foto: Lisbeth Holten
  • Der er god plads omkring håndvaskene med dagslys og gode opbevaringsmuligheder. 
Foto: Lisbeth Holten
  • Sammenlægning af to rum i kælderen, gav mulighed for et multifunktionelt badeværelse til den travle familie.
Byg dig til en billigere varmeregning.
Byg dig til en billigere varmeregning. Læs mere ›