Taglejlighed. Ovenlys. Køkken/alrum.

Bliv ringet op gratis af Rasmus Skaarup

Skriv en besked herunder eller ring

Fra loftrum til alrum

Ny førstesal på byhus

I et byggeforeningshus ønskede bygherre at inddrage loftrummet til ejendommens øverste lejlighed. For at få lov til dette krævede myndighederne, at lejlighedens bærende konstruktioner blev båret af store stålbjælker, som skulle spænde fra den ene ende til den anden. Det medførte, at store stålprofiler måtte hejses ind med kran gennem et hul i taget. Bjælkerne blev svejset sammen på stedet og muret ind i husets brandgavle.

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Mere plads
  • Bedre dagslys
  • Bedre planløsning/udnyttelse af m2

Rasmus Skaarup, 2r arkitekter ApS

2r arkitekter varetager idéudvikling, projektering og koordinering af...

Se billeder af projektet

I et byggeforeningshus ønskede bygherre at inddrage loftrummet til ejendommens øverste lejlighed. For at få lov til dette krævede myndighederne, at lejlighedens bærende konstruktioner blev båret af store stålbjælker, som skulle spænde fra den ene ende til den anden. Det medførte, at store stålprofiler måtte hejses ind med kran gennem et hul i taget. Bjælkerne blev svejset sammen på stedet og muret ind i husets brandgavle.,  Ny førstesal, Byhus, Stue
Fra loftrum til alrum, Stue

Loftrummet over frontispicen er udnyttet og blevet til en hyggelig læsekrog.

I et byggeforeningshus ønskede bygherre at inddrage loftrummet til ejendommens øverste lejlighed. For at få lov til dette krævede myndighederne, at lejlighedens bærende konstruktioner blev båret af store stålbjælker, som skulle spænde fra den ene ende til den anden. Det medførte, at store stålprofiler måtte hejses ind med kran gennem et hul i taget. Bjælkerne blev svejset sammen på stedet og muret ind i husets brandgavle.,  Ny førstesal, Byhus, Køkken
Fra loftrum til alrum, Køkken

Den øverste lejlighed i huset fik køkkenet flyttet en etage op, hvor der tidligere var loft. Det har givet et hyggeligt alrum med fritlagte bjælker og udsigt over byens tage.

I et byggeforeningshus ønskede bygherre at inddrage loftrummet til ejendommens øverste lejlighed. For at få lov til dette krævede myndighederne, at lejlighedens bærende konstruktioner blev båret af store stålbjælker, som skulle spænde fra den ene ende til den anden. Det medførte, at store stålprofiler måtte hejses ind med kran gennem et hul i taget. Bjælkerne blev svejset sammen på stedet og muret ind i husets brandgavle.,  Ny førstesal, Byhus, Køkken
Fra loftrum til alrum, Køkken

At indrette et loftsrum med rigelig plads til køkken/alrum er ikke nogen kunst i sig selv. Den største udfordring i projektet var at få 300 mm høje stålbjælker ind på loftet og få dem brandisoleret efterfølgende. Bjælkerne skulle spænde fra endegavl til e

  • Loftrummet over frontispicen er udnyttet og blevet til en hyggelig læsekrog.
  • Den øverste lejlighed i huset fik køkkenet flyttet en etage op, hvor der tidligere var loft. Det har givet et hyggeligt alrum med fritlagte bjælker og udsigt over byens tage.
  • At indrette et loftsrum med rigelig plads til køkken/alrum er ikke nogen kunst i sig selv. Den største udfordring i projektet var at få 300 mm høje stålbjælker ind på loftet og få dem brandisoleret efterfølgende. Bjælkerne skulle spænde fra endegavl til e

Se andre lignende projekter

Byg dig til en billigere varmeregning.
Byg dig til en billigere varmeregning. Læs mere ›