Spisekøkken med udgang til terrasse

Bliv ringet op gratis af Pernille Arends

Skriv en besked herunder eller ring

Fra sommerhus til helårsbolig for ung børnefamilie

Ombygning af fritliggende hus

Et tidligere sommerhusområde ved Øresund nord for København var gennem tiden omdannet til helårsbeboelse. I 1996 var der kun ét sommerhus tilbage, som den 96-årige bygherre afhændede til en ung børnefamilie.
Huset har adgang til fælles badebro fra baghaven via en lille sti, og sommerhusstemningen er bevaret, selv om huset nu rummer alle moderne bekvemmeligheder.
Meget af arbejdet er udført af parret selv, familie og venner. Byggematerialer er købt brugt eller genanvendt, bl.a. indvendige døre.

Energi og miljø

For at få helårsstatus skulle de gældende energikrav opfyldes. Huset har nu nye døre/vinduer med energiglas, efterisolering i hulmure samt mod loft og kælder, ny el, naturgas i stedet for oliefyr og gulvvarme i badeværelset.

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Bedre planløsning/udnyttelse af m2
  • Bedre sammenhæng med haven/terrassen
  • Familievenlige løsninger

Pernille Arends, Arends Arkitekter IVS

Pernille Arends har gennem 20 år specialiseret sig i at rådgive private familier...

Se billeder af projektet

Et tidligere sommerhusområde ved Øresund nord for København var gennem tiden omdannet til helårsbeboelse. I 1996 var der kun ét sommerhus tilbage, som den 96-årige bygherre afhændede til en ung børnefamilie. 
Huset har adgang til fælles badebro fra baghaven via en lille sti, og sommerhusstemningen er bevaret, selv om huset nu rummer alle moderne bekvemmeligheder.
Meget af arbejdet er udført af parret selv, familie og venner. Byggematerialer er købt brugt eller genanvendt, bl.a. indvendige døre.,  Ombygning, Fritliggende hus, Køkken
Fra sommerhus til helårsbolig for ung børnefamilie, Køkken

Køkkenet er husets hjerte, og rummet forbinder indgangen og værelserne med stuen, terrasserne og haven.

Et tidligere sommerhusområde ved Øresund nord for København var gennem tiden omdannet til helårsbeboelse. I 1996 var der kun ét sommerhus tilbage, som den 96-årige bygherre afhændede til en ung børnefamilie. 
Huset har adgang til fælles badebro fra baghaven via en lille sti, og sommerhusstemningen er bevaret, selv om huset nu rummer alle moderne bekvemmeligheder.
Meget af arbejdet er udført af parret selv, familie og venner. Byggematerialer er købt brugt eller genanvendt, bl.a. indvendige døre.,  Ombygning, Fritliggende hus, Terrasse/altan
Fra sommerhus til helårsbolig for ung børnefamilie, Terrasse/altan

Træterrassen mod nordvest har eftermiddagssol og fungerer i sommerhalvåret som en ekstra stue.

Et tidligere sommerhusområde ved Øresund nord for København var gennem tiden omdannet til helårsbeboelse. I 1996 var der kun ét sommerhus tilbage, som den 96-årige bygherre afhændede til en ung børnefamilie. 
Huset har adgang til fælles badebro fra baghaven via en lille sti, og sommerhusstemningen er bevaret, selv om huset nu rummer alle moderne bekvemmeligheder.
Meget af arbejdet er udført af parret selv, familie og venner. Byggematerialer er købt brugt eller genanvendt, bl.a. indvendige døre.,  Ombygning, Fritliggende hus, Køkken
Fra sommerhus til helårsbolig for ung børnefamilie, Køkken

Køkkenlågerne er bygget på mål, som er baseret på ovnens front. Opvaskemaskinen er 45 cm bred og skjult bag en låge - det var et særsyn i 1997.

Et tidligere sommerhusområde ved Øresund nord for København var gennem tiden omdannet til helårsbeboelse. I 1996 var der kun ét sommerhus tilbage, som den 96-årige bygherre afhændede til en ung børnefamilie. 
Huset har adgang til fælles badebro fra baghaven via en lille sti, og sommerhusstemningen er bevaret, selv om huset nu rummer alle moderne bekvemmeligheder.
Meget af arbejdet er udført af parret selv, familie og venner. Byggematerialer er købt brugt eller genanvendt, bl.a. indvendige døre.,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Fra sommerhus til helårsbolig for ung børnefamilie, Stue

Stuen har udgang til en stor, ugenert og sydvendt have med en delvist overdækket terrasse.

Et tidligere sommerhusområde ved Øresund nord for København var gennem tiden omdannet til helårsbeboelse. I 1996 var der kun ét sommerhus tilbage, som den 96-årige bygherre afhændede til en ung børnefamilie. 
Huset har adgang til fælles badebro fra baghaven via en lille sti, og sommerhusstemningen er bevaret, selv om huset nu rummer alle moderne bekvemmeligheder.
Meget af arbejdet er udført af parret selv, familie og venner. Byggematerialer er købt brugt eller genanvendt, bl.a. indvendige døre.,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Fra sommerhus til helårsbolig for ung børnefamilie, Stue

Stuen ligger i åben forbindelse med køkkenet. Flere steder i huset adskiller ét eller flere trin rummene, hvilket giver variation og indtryk af mere plads.

Et tidligere sommerhusområde ved Øresund nord for København var gennem tiden omdannet til helårsbeboelse. I 1996 var der kun ét sommerhus tilbage, som den 96-årige bygherre afhændede til en ung børnefamilie. 
Huset har adgang til fælles badebro fra baghaven via en lille sti, og sommerhusstemningen er bevaret, selv om huset nu rummer alle moderne bekvemmeligheder.
Meget af arbejdet er udført af parret selv, familie og venner. Byggematerialer er købt brugt eller genanvendt, bl.a. indvendige døre.,  Ombygning, Fritliggende hus, Bad/toilet
Fra sommerhus til helårsbolig for ung børnefamilie, Bad/toilet

Badeværelset er østvendt, men sikret masser af dagslys med et ekstra tagvindue.

Et tidligere sommerhusområde ved Øresund nord for København var gennem tiden omdannet til helårsbeboelse. I 1996 var der kun ét sommerhus tilbage, som den 96-årige bygherre afhændede til en ung børnefamilie. 
Huset har adgang til fælles badebro fra baghaven via en lille sti, og sommerhusstemningen er bevaret, selv om huset nu rummer alle moderne bekvemmeligheder.
Meget af arbejdet er udført af parret selv, familie og venner. Byggematerialer er købt brugt eller genanvendt, bl.a. indvendige døre.,  Ombygning, Fritliggende hus, Bad/toilet
Fra sommerhus til helårsbolig for ung børnefamilie, Bad/toilet

Badekarret i støbejern er klunset, og håndvask/spejl er genbrug fra husets oprindelige badeværelse.

Et tidligere sommerhusområde ved Øresund nord for København var gennem tiden omdannet til helårsbeboelse. I 1996 var der kun ét sommerhus tilbage, som den 96-årige bygherre afhændede til en ung børnefamilie. 
Huset har adgang til fælles badebro fra baghaven via en lille sti, og sommerhusstemningen er bevaret, selv om huset nu rummer alle moderne bekvemmeligheder.
Meget af arbejdet er udført af parret selv, familie og venner. Byggematerialer er købt brugt eller genanvendt, bl.a. indvendige døre.,  Ombygning, Fritliggende hus, Værelse
Fra sommerhus til helårsbolig for ung børnefamilie, Værelse

Soveværelset er indrettet i et tidligere fyr- og hobbyrum.

Et tidligere sommerhusområde ved Øresund nord for København var gennem tiden omdannet til helårsbeboelse. I 1996 var der kun ét sommerhus tilbage, som den 96-årige bygherre afhændede til en ung børnefamilie. 
Huset har adgang til fælles badebro fra baghaven via en lille sti, og sommerhusstemningen er bevaret, selv om huset nu rummer alle moderne bekvemmeligheder.
Meget af arbejdet er udført af parret selv, familie og venner. Byggematerialer er købt brugt eller genanvendt, bl.a. indvendige døre.,  Ombygning, Fritliggende hus, Værelse
Fra sommerhus til helårsbolig for ung børnefamilie, Værelse

De to børneværelser er adskilt af en gang, men placeringen af dørene over for hinanden udvider rummene og optimerer indfaldet af dagslys.

Et tidligere sommerhusområde ved Øresund nord for København var gennem tiden omdannet til helårsbeboelse. I 1996 var der kun ét sommerhus tilbage, som den 96-årige bygherre afhændede til en ung børnefamilie. 
Huset har adgang til fælles badebro fra baghaven via en lille sti, og sommerhusstemningen er bevaret, selv om huset nu rummer alle moderne bekvemmeligheder.
Meget af arbejdet er udført af parret selv, familie og venner. Byggematerialer er købt brugt eller genanvendt, bl.a. indvendige døre.,  Ombygning, Fritliggende hus, Værelse
Fra sommerhus til helårsbolig for ung børnefamilie, Værelse

Det mindste værelse er kun 9 m2, men står i åben forbindelse med det andet børneværelse på 12 m2, så det virker større.

Et tidligere sommerhusområde ved Øresund nord for København var gennem tiden omdannet til helårsbeboelse. I 1996 var der kun ét sommerhus tilbage, som den 96-årige bygherre afhændede til en ung børnefamilie. 
Huset har adgang til fælles badebro fra baghaven via en lille sti, og sommerhusstemningen er bevaret, selv om huset nu rummer alle moderne bekvemmeligheder.
Meget af arbejdet er udført af parret selv, familie og venner. Byggematerialer er købt brugt eller genanvendt, bl.a. indvendige døre.,  Ombygning, Fritliggende hus, Haveplan
Fra sommerhus til helårsbolig for ung børnefamilie, Haveplan

Alle skillevægge blev revet ned, og en ny hovedindgang er etableret. Køkkenet blev tegnet i gammel stil og udført af en snedker.

  • Køkkenet er husets hjerte, og rummet forbinder indgangen og værelserne med stuen, terrasserne og haven.
  • Træterrassen mod nordvest har eftermiddagssol og fungerer i sommerhalvåret som en ekstra stue.
  • Køkkenlågerne er bygget på mål, som er baseret på ovnens front. Opvaskemaskinen er 45 cm bred og skjult bag en låge - det var et særsyn i 1997.
  • Stuen har udgang til en stor, ugenert og sydvendt have med en delvist overdækket terrasse.
  • Stuen ligger i åben forbindelse med køkkenet. Flere steder i huset adskiller ét eller flere trin rummene, hvilket giver variation og indtryk af mere plads.
  • Badeværelset er østvendt, men sikret masser af dagslys med et ekstra tagvindue.
  • Badekarret i støbejern er klunset, og håndvask/spejl er genbrug fra husets oprindelige badeværelse.
  • Soveværelset er indrettet i et tidligere fyr- og hobbyrum.
  • De to børneværelser er adskilt af en gang, men placeringen af dørene over for hinanden udvider rummene og optimerer indfaldet af dagslys.
  • Det mindste værelse er kun 9 m2, men står i åben forbindelse med det andet børneværelse på 12 m2, så det virker større.
  • Alle skillevægge blev revet ned, og en ny hovedindgang er etableret. Køkkenet blev tegnet i gammel stil og udført af en snedker.
Byg dig til en billigere varmeregning.
Byg dig til en billigere varmeregning. Læs mere ›