Bliv ringet op gratis af Martin Kallesø

Skriv en besked herunder eller ring

Gæsteanneks ved Præstø

Nybygget fritliggende hus

Gæsteannekset er beliggende i et større sommerhusområde ned til Præstø Fjord. Sommerhusområdet er karakteriseret ved nyere, men ret traditionelle typehus-sommerhuse.

Det eksisterende sommerhus på grunden er ligeledes et nyere sortmalet træsommerhus. Familien ønskede fra starten af projektet et gæsteanneks som i sit formsprog gerne måtte skille sig noget ud fra det eksisterende sommerhus og i højere grad end det eksisterende forholde sig til grundens karakteristika; dog ønskede man at den sorte farve og brugen af udvendig træbeklædning gik igen i forslaget.

Gæsteannekset er placeret på grundens nordvestlige hjørne og består af en irregulær sortmalet træboks som får sin irregularitet som følge af den tætte placering ved det eksisterende sommerhus´nordvestlige hjørne og ønsket om at trække sig tilbage fra dette. Ydermere er anneksets formsprog undfanget af ønsket om et langt kig mod havens nordøstlige side samt den tætte placering til et stort gammelt asketræ (hvor en hornugle har taget bolig.) Dette har betydet at annekset har en stor udkragning i sin bygningskrop mod nordøst i form af en karnap som indvendigt fungerer som siddeniche hvorfra man kan sidde i godt lys og læse. Der er ligeledes en mindre udkragning i facaden mod syd som markerer indgangsdøren.

Anneksets facader mod nord og vest fremstår helt lukkede grundet hjørneplaceringen samt tætheden til de tilstødende nabogrunde. Annekset har ensidig taghældning mod nordøst og ovenlysvindue mod vest.??I planløsningen af gæsteannekset stillede bygherren krav om opbevaringsplads samt mulighed for overnattende gæster. Derfor har siddenichen en bredde der præcist er afstemt efter målene på en dobbeltseng samt et indbygget skab og indbygget lysarmatur over sengen.

Indvendigt er alle vægge, loft og gulv beklædt med matlakerede østenfinér plader.??Udvendigt er annekset beklædt med 4,0x2,5 sortmalede lærketræslister monteret vandret på lodrette afstandslister med indbyrdes 2,5 cm afstand; alle dør- og vinduespartier er sortmalede.

Energi og miljø

Der er ikke foretaget nævneværdige energimæssige tiltag.

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Mere plads
  • Bedre dagslys
  • Ekstra opbevaringsplads

Martin Kallesø, Martin Kallesø Arkitekter

AT BO GODT; at føle at man hører hjemme i sin bolig er fuldkommen essensielt for...

Se billeder af projektet

Gæsteannekset er beliggende i et større sommerhusområde ned til Præstø Fjord. Sommerhusområdet er karakteriseret ved nyere, men ret traditionelle typehus-sommerhuse.

Det eksisterende sommerhus på grunden er ligeledes et nyere sortmalet træsommerhus. Familien ønskede fra starten af projektet et gæsteanneks som i sit formsprog gerne måtte skille sig noget ud fra det eksisterende sommerhus og i højere grad end det eksisterende forholde sig til grundens karakteristika; dog ønskede man at den sorte farve og brugen af udvendig træbeklædning gik igen i forslaget.

Gæsteannekset er placeret på grundens nordvestlige hjørne og består af en irregulær sortmalet træboks som får sin irregularitet som følge af den tætte placering ved det eksisterende sommerhus´nordvestlige hjørne og ønsket om at trække sig tilbage fra dette. Ydermere er anneksets formsprog undfanget af ønsket om et langt kig mod havens nordøstlige side samt den tætte placering til et stort gammelt asketræ (hvor en hornugle har taget bolig.) Dette har betydet at annekset har en stor udkragning i sin bygningskrop mod nordøst i form af en karnap som indvendigt fungerer som siddeniche hvorfra man kan sidde i godt lys og læse. Der er ligeledes en mindre udkragning i facaden mod syd som markerer indgangsdøren. 

Anneksets facader mod nord og vest fremstår helt lukkede grundet hjørneplaceringen samt tætheden til de tilstødende nabogrunde. Annekset har ensidig taghældning mod nordøst og ovenlysvindue mod vest.??I planløsningen af gæsteannekset stillede bygherren krav om opbevaringsplads samt mulighed for overnattende gæster. Derfor har siddenichen en bredde der præcist er afstemt efter målene på en dobbeltseng samt et indbygget skab og indbygget lysarmatur over sengen.

Indvendigt er alle vægge, loft og gulv beklædt med matlakerede østenfinér plader.??Udvendigt er annekset beklædt med 4,0x2,5 sortmalede lærketræslister monteret vandret på lodrette afstandslister med indbyrdes 2,5 cm afstand; alle dør- og vinduespartier er sortmalede. ,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Facade
Gæsteanneks ved Præstø, Facade

Gæsteanneksets ene facade mod haven

Gæsteannekset er beliggende i et større sommerhusområde ned til Præstø Fjord. Sommerhusområdet er karakteriseret ved nyere, men ret traditionelle typehus-sommerhuse.

Det eksisterende sommerhus på grunden er ligeledes et nyere sortmalet træsommerhus. Familien ønskede fra starten af projektet et gæsteanneks som i sit formsprog gerne måtte skille sig noget ud fra det eksisterende sommerhus og i højere grad end det eksisterende forholde sig til grundens karakteristika; dog ønskede man at den sorte farve og brugen af udvendig træbeklædning gik igen i forslaget.

Gæsteannekset er placeret på grundens nordvestlige hjørne og består af en irregulær sortmalet træboks som får sin irregularitet som følge af den tætte placering ved det eksisterende sommerhus´nordvestlige hjørne og ønsket om at trække sig tilbage fra dette. Ydermere er anneksets formsprog undfanget af ønsket om et langt kig mod havens nordøstlige side samt den tætte placering til et stort gammelt asketræ (hvor en hornugle har taget bolig.) Dette har betydet at annekset har en stor udkragning i sin bygningskrop mod nordøst i form af en karnap som indvendigt fungerer som siddeniche hvorfra man kan sidde i godt lys og læse. Der er ligeledes en mindre udkragning i facaden mod syd som markerer indgangsdøren. 

Anneksets facader mod nord og vest fremstår helt lukkede grundet hjørneplaceringen samt tætheden til de tilstødende nabogrunde. Annekset har ensidig taghældning mod nordøst og ovenlysvindue mod vest.??I planløsningen af gæsteannekset stillede bygherren krav om opbevaringsplads samt mulighed for overnattende gæster. Derfor har siddenichen en bredde der præcist er afstemt efter målene på en dobbeltseng samt et indbygget skab og indbygget lysarmatur over sengen.

Indvendigt er alle vægge, loft og gulv beklædt med matlakerede østenfinér plader.??Udvendigt er annekset beklædt med 4,0x2,5 sortmalede lærketræslister monteret vandret på lodrette afstandslister med indbyrdes 2,5 cm afstand; alle dør- og vinduespartier er sortmalede. ,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Indgangsparti
Gæsteanneks ved Præstø, Indgangsparti

Gæsteanneksets facade mod haven

Gæsteannekset er beliggende i et større sommerhusområde ned til Præstø Fjord. Sommerhusområdet er karakteriseret ved nyere, men ret traditionelle typehus-sommerhuse.

Det eksisterende sommerhus på grunden er ligeledes et nyere sortmalet træsommerhus. Familien ønskede fra starten af projektet et gæsteanneks som i sit formsprog gerne måtte skille sig noget ud fra det eksisterende sommerhus og i højere grad end det eksisterende forholde sig til grundens karakteristika; dog ønskede man at den sorte farve og brugen af udvendig træbeklædning gik igen i forslaget.

Gæsteannekset er placeret på grundens nordvestlige hjørne og består af en irregulær sortmalet træboks som får sin irregularitet som følge af den tætte placering ved det eksisterende sommerhus´nordvestlige hjørne og ønsket om at trække sig tilbage fra dette. Ydermere er anneksets formsprog undfanget af ønsket om et langt kig mod havens nordøstlige side samt den tætte placering til et stort gammelt asketræ (hvor en hornugle har taget bolig.) Dette har betydet at annekset har en stor udkragning i sin bygningskrop mod nordøst i form af en karnap som indvendigt fungerer som siddeniche hvorfra man kan sidde i godt lys og læse. Der er ligeledes en mindre udkragning i facaden mod syd som markerer indgangsdøren. 

Anneksets facader mod nord og vest fremstår helt lukkede grundet hjørneplaceringen samt tætheden til de tilstødende nabogrunde. Annekset har ensidig taghældning mod nordøst og ovenlysvindue mod vest.??I planløsningen af gæsteannekset stillede bygherren krav om opbevaringsplads samt mulighed for overnattende gæster. Derfor har siddenichen en bredde der præcist er afstemt efter målene på en dobbeltseng samt et indbygget skab og indbygget lysarmatur over sengen.

Indvendigt er alle vægge, loft og gulv beklædt med matlakerede østenfinér plader.??Udvendigt er annekset beklædt med 4,0x2,5 sortmalede lærketræslister monteret vandret på lodrette afstandslister med indbyrdes 2,5 cm afstand; alle dør- og vinduespartier er sortmalede. ,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Facade
Gæsteanneks ved Præstø, Facade

Gæsteannekset set over X

Gæsteannekset er beliggende i et større sommerhusområde ned til Præstø Fjord. Sommerhusområdet er karakteriseret ved nyere, men ret traditionelle typehus-sommerhuse.

Det eksisterende sommerhus på grunden er ligeledes et nyere sortmalet træsommerhus. Familien ønskede fra starten af projektet et gæsteanneks som i sit formsprog gerne måtte skille sig noget ud fra det eksisterende sommerhus og i højere grad end det eksisterende forholde sig til grundens karakteristika; dog ønskede man at den sorte farve og brugen af udvendig træbeklædning gik igen i forslaget.

Gæsteannekset er placeret på grundens nordvestlige hjørne og består af en irregulær sortmalet træboks som får sin irregularitet som følge af den tætte placering ved det eksisterende sommerhus´nordvestlige hjørne og ønsket om at trække sig tilbage fra dette. Ydermere er anneksets formsprog undfanget af ønsket om et langt kig mod havens nordøstlige side samt den tætte placering til et stort gammelt asketræ (hvor en hornugle har taget bolig.) Dette har betydet at annekset har en stor udkragning i sin bygningskrop mod nordøst i form af en karnap som indvendigt fungerer som siddeniche hvorfra man kan sidde i godt lys og læse. Der er ligeledes en mindre udkragning i facaden mod syd som markerer indgangsdøren. 

Anneksets facader mod nord og vest fremstår helt lukkede grundet hjørneplaceringen samt tætheden til de tilstødende nabogrunde. Annekset har ensidig taghældning mod nordøst og ovenlysvindue mod vest.??I planløsningen af gæsteannekset stillede bygherren krav om opbevaringsplads samt mulighed for overnattende gæster. Derfor har siddenichen en bredde der præcist er afstemt efter målene på en dobbeltseng samt et indbygget skab og indbygget lysarmatur over sengen.

Indvendigt er alle vægge, loft og gulv beklædt med matlakerede østenfinér plader.??Udvendigt er annekset beklædt med 4,0x2,5 sortmalede lærketræslister monteret vandret på lodrette afstandslister med indbyrdes 2,5 cm afstand; alle dør- og vinduespartier er sortmalede. ,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Værelse
Gæsteanneks ved Præstø, Værelse

Anneksets ene værelse set fra forskellige vinkler

Gæsteannekset er beliggende i et større sommerhusområde ned til Præstø Fjord. Sommerhusområdet er karakteriseret ved nyere, men ret traditionelle typehus-sommerhuse.

Det eksisterende sommerhus på grunden er ligeledes et nyere sortmalet træsommerhus. Familien ønskede fra starten af projektet et gæsteanneks som i sit formsprog gerne måtte skille sig noget ud fra det eksisterende sommerhus og i højere grad end det eksisterende forholde sig til grundens karakteristika; dog ønskede man at den sorte farve og brugen af udvendig træbeklædning gik igen i forslaget.

Gæsteannekset er placeret på grundens nordvestlige hjørne og består af en irregulær sortmalet træboks som får sin irregularitet som følge af den tætte placering ved det eksisterende sommerhus´nordvestlige hjørne og ønsket om at trække sig tilbage fra dette. Ydermere er anneksets formsprog undfanget af ønsket om et langt kig mod havens nordøstlige side samt den tætte placering til et stort gammelt asketræ (hvor en hornugle har taget bolig.) Dette har betydet at annekset har en stor udkragning i sin bygningskrop mod nordøst i form af en karnap som indvendigt fungerer som siddeniche hvorfra man kan sidde i godt lys og læse. Der er ligeledes en mindre udkragning i facaden mod syd som markerer indgangsdøren. 

Anneksets facader mod nord og vest fremstår helt lukkede grundet hjørneplaceringen samt tætheden til de tilstødende nabogrunde. Annekset har ensidig taghældning mod nordøst og ovenlysvindue mod vest.??I planløsningen af gæsteannekset stillede bygherren krav om opbevaringsplads samt mulighed for overnattende gæster. Derfor har siddenichen en bredde der præcist er afstemt efter målene på en dobbeltseng samt et indbygget skab og indbygget lysarmatur over sengen.

Indvendigt er alle vægge, loft og gulv beklædt med matlakerede østenfinér plader.??Udvendigt er annekset beklædt med 4,0x2,5 sortmalede lærketræslister monteret vandret på lodrette afstandslister med indbyrdes 2,5 cm afstand; alle dør- og vinduespartier er sortmalede. ,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Facade
Gæsteanneks ved Præstø, Facade

Facade og interiør af annekset

  • Gæsteanneksets ene facade mod haven
  • Gæsteanneksets facade mod haven
  • Gæsteannekset set over X
  • Anneksets ene værelse set fra forskellige vinkler
  • Facade og interiør af annekset

Plantegninger

Gæsteanneksets plantegning, Fritliggende hus, Plantegning
Arkitekten kan tjene sit eget honorar hjem.
Arkitekten kan tjene sit eget honorar hjem. Læs mere ›