Arkitekttegnet lavenergihus med glasfacade.

Bliv ringet op gratis af Werner Thomas Mathies

Skriv en besked herunder eller ring

Grønne tanker i svanemærket lavenergihus

Nybygget fritliggende hus

Huset er udviklet i forbindelse med byggeprojektet "Fremtidens parcelhus", som blev søsat af Køge Kommune i 2006. Formålet var at nytænke det danske parcelhus baseret på fremtidens krav om bæredygtighed og ønsket om arkitektonisk kvalitet. Indtil videre er der opført syv huse af samme type med forskellige planløsninger.

LÆS MERE HER:
http://bobedre.dk/boligen/renovering/gronne-tanker
OG
http://www.bolius.dk/alt-om/dagslys/artikel/dagslys-dominerer-i-lavenergihus/
OG
add-vision.dk

Energi og miljø

Huset er "lavteknologisk", svanemærket og lavenergiklasse 2. Glasarealerne med 3-lags termoruder er disponeret, så den passive solvarme udnyttes fra efterår til forår. Huset har varmegenvindingsanlæg, og det årlige varmeforbrug er ca. 4.500 kr.

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Bedre dagslys
  • Bedre planløsning/udnyttelse af m2
  • Sundere indeklima

Werner Thomas Mathies, Mathies Holding ApS

Kendetegnende resultater fra mit arbejde er huse med funktionelle planløsninger,...

Se billeder af projektet

Huset er udviklet i forbindelse med byggeprojektet "Fremtidens parcelhus", som blev søsat af Køge Kommune i 2006. Formålet var at nytænke det danske parcelhus baseret på fremtidens krav om bæredygtighed og ønsket om arkitektonisk kvalitet. Indtil videre er der opført syv huse af samme type med forskellige planløsninger.

LÆS MERE HER: 
http://bobedre.dk/boligen/renovering/gronne-tanker 
OG 
http://www.bolius.dk/alt-om/dagslys/artikel/dagslys-dominerer-i-lavenergihus/ 
OG
add-vision.dk,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Facade
Grønne tanker i svanemærket lavenergihus, Facade

Husets tagudhæng er nøje afstemt efter solens højde på himlen. Om sommeren skærmer udhænget mod solens stråler og forhindrer overophedning, mens lyset fra den lavtstående sol i vintermånederne når ind i huset og bidrager til opvarmning af huset.

Huset er udviklet i forbindelse med byggeprojektet "Fremtidens parcelhus", som blev søsat af Køge Kommune i 2006. Formålet var at nytænke det danske parcelhus baseret på fremtidens krav om bæredygtighed og ønsket om arkitektonisk kvalitet. Indtil videre er der opført syv huse af samme type med forskellige planløsninger.

LÆS MERE HER: 
http://bobedre.dk/boligen/renovering/gronne-tanker 
OG 
http://www.bolius.dk/alt-om/dagslys/artikel/dagslys-dominerer-i-lavenergihus/ 
OG
add-vision.dk,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Facade
Grønne tanker i svanemærket lavenergihus, Facade

Store skydedøre og glaspartier skaber sammenhæng mellem inde og ude.

Huset er udviklet i forbindelse med byggeprojektet "Fremtidens parcelhus", som blev søsat af Køge Kommune i 2006. Formålet var at nytænke det danske parcelhus baseret på fremtidens krav om bæredygtighed og ønsket om arkitektonisk kvalitet. Indtil videre er der opført syv huse af samme type med forskellige planløsninger.

LÆS MERE HER: 
http://bobedre.dk/boligen/renovering/gronne-tanker 
OG 
http://www.bolius.dk/alt-om/dagslys/artikel/dagslys-dominerer-i-lavenergihus/ 
OG
add-vision.dk,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Stue
Grønne tanker i svanemærket lavenergihus, Stue

Enkle elementer som pejsen og facadepartiet skaber husets forskellige rumlige oplevelser.

Huset er udviklet i forbindelse med byggeprojektet "Fremtidens parcelhus", som blev søsat af Køge Kommune i 2006. Formålet var at nytænke det danske parcelhus baseret på fremtidens krav om bæredygtighed og ønsket om arkitektonisk kvalitet. Indtil videre er der opført syv huse af samme type med forskellige planløsninger.

LÆS MERE HER: 
http://bobedre.dk/boligen/renovering/gronne-tanker 
OG 
http://www.bolius.dk/alt-om/dagslys/artikel/dagslys-dominerer-i-lavenergihus/ 
OG
add-vision.dk,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Stue
Grønne tanker i svanemærket lavenergihus, Stue

Lyset fra ovenlysene bløder lyset fra glasfacaden op, og det optræder balanceret og tilstedeværende i rummet.

Huset er udviklet i forbindelse med byggeprojektet "Fremtidens parcelhus", som blev søsat af Køge Kommune i 2006. Formålet var at nytænke det danske parcelhus baseret på fremtidens krav om bæredygtighed og ønsket om arkitektonisk kvalitet. Indtil videre er der opført syv huse af samme type med forskellige planløsninger.

LÆS MERE HER: 
http://bobedre.dk/boligen/renovering/gronne-tanker 
OG 
http://www.bolius.dk/alt-om/dagslys/artikel/dagslys-dominerer-i-lavenergihus/ 
OG
add-vision.dk,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Stue
Grønne tanker i svanemærket lavenergihus, Stue

Dagslysets variationer opleves tydeligt i huset. Der er et varieret samspil mellem himlens diffuse og solens rettede lys.

Huset er udviklet i forbindelse med byggeprojektet "Fremtidens parcelhus", som blev søsat af Køge Kommune i 2006. Formålet var at nytænke det danske parcelhus baseret på fremtidens krav om bæredygtighed og ønsket om arkitektonisk kvalitet. Indtil videre er der opført syv huse af samme type med forskellige planløsninger.

LÆS MERE HER: 
http://bobedre.dk/boligen/renovering/gronne-tanker 
OG 
http://www.bolius.dk/alt-om/dagslys/artikel/dagslys-dominerer-i-lavenergihus/ 
OG
add-vision.dk,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Køkken
Grønne tanker i svanemærket lavenergihus, Køkken

Også fra køkkenet er der adgang til det fri.

Huset er udviklet i forbindelse med byggeprojektet "Fremtidens parcelhus", som blev søsat af Køge Kommune i 2006. Formålet var at nytænke det danske parcelhus baseret på fremtidens krav om bæredygtighed og ønsket om arkitektonisk kvalitet. Indtil videre er der opført syv huse af samme type med forskellige planløsninger.

LÆS MERE HER: 
http://bobedre.dk/boligen/renovering/gronne-tanker 
OG 
http://www.bolius.dk/alt-om/dagslys/artikel/dagslys-dominerer-i-lavenergihus/ 
OG
add-vision.dk,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Stue
Grønne tanker i svanemærket lavenergihus, Stue

Fra sent efterår til tidligt forår når sollyset langt ind i huset. Børnene finder hurtig en plads, hvor der er rart at være.

Huset er udviklet i forbindelse med byggeprojektet "Fremtidens parcelhus", som blev søsat af Køge Kommune i 2006. Formålet var at nytænke det danske parcelhus baseret på fremtidens krav om bæredygtighed og ønsket om arkitektonisk kvalitet. Indtil videre er der opført syv huse af samme type med forskellige planløsninger.

LÆS MERE HER: 
http://bobedre.dk/boligen/renovering/gronne-tanker 
OG 
http://www.bolius.dk/alt-om/dagslys/artikel/dagslys-dominerer-i-lavenergihus/ 
OG
add-vision.dk,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Terrasse/altan
Grønne tanker i svanemærket lavenergihus, Terrasse/altan

Udhænget skærmer mod sol, regn og dug, men kan også anvendes til ophængningsmulighed for en behagelig hængekøje.

Huset er udviklet i forbindelse med byggeprojektet "Fremtidens parcelhus", som blev søsat af Køge Kommune i 2006. Formålet var at nytænke det danske parcelhus baseret på fremtidens krav om bæredygtighed og ønsket om arkitektonisk kvalitet. Indtil videre er der opført syv huse af samme type med forskellige planløsninger.

LÆS MERE HER: 
http://bobedre.dk/boligen/renovering/gronne-tanker 
OG 
http://www.bolius.dk/alt-om/dagslys/artikel/dagslys-dominerer-i-lavenergihus/ 
OG
add-vision.dk,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Haveplan
Grønne tanker i svanemærket lavenergihus, Haveplan

Husets plantegning kan variere. Denne type er på 188m2. Huset findes i varianter fra 76m2 til 220m2 og indrettes efter eget valg.

Huset er udviklet i forbindelse med byggeprojektet "Fremtidens parcelhus", som blev søsat af Køge Kommune i 2006. Formålet var at nytænke det danske parcelhus baseret på fremtidens krav om bæredygtighed og ønsket om arkitektonisk kvalitet. Indtil videre er der opført syv huse af samme type med forskellige planløsninger.

LÆS MERE HER: 
http://bobedre.dk/boligen/renovering/gronne-tanker 
OG 
http://www.bolius.dk/alt-om/dagslys/artikel/dagslys-dominerer-i-lavenergihus/ 
OG
add-vision.dk,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Facade
Grønne tanker i svanemærket lavenergihus, Facade

Kolumba mursten med tilbagetrukket fuge. Den tilbagetrukkede fuge giver spil i facaden.

Huset er udviklet i forbindelse med byggeprojektet "Fremtidens parcelhus", som blev søsat af Køge Kommune i 2006. Formålet var at nytænke det danske parcelhus baseret på fremtidens krav om bæredygtighed og ønsket om arkitektonisk kvalitet. Indtil videre er der opført syv huse af samme type med forskellige planløsninger.

LÆS MERE HER: 
http://bobedre.dk/boligen/renovering/gronne-tanker 
OG 
http://www.bolius.dk/alt-om/dagslys/artikel/dagslys-dominerer-i-lavenergihus/ 
OG
add-vision.dk,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Facade
Grønne tanker i svanemærket lavenergihus, Facade

Huset i muret udgave. Kolumbasten i lavformat med tilbagetrukket vinduesbånd.

Huset er udviklet i forbindelse med byggeprojektet "Fremtidens parcelhus", som blev søsat af Køge Kommune i 2006. Formålet var at nytænke det danske parcelhus baseret på fremtidens krav om bæredygtighed og ønsket om arkitektonisk kvalitet. Indtil videre er der opført syv huse af samme type med forskellige planløsninger.

LÆS MERE HER: 
http://bobedre.dk/boligen/renovering/gronne-tanker 
OG 
http://www.bolius.dk/alt-om/dagslys/artikel/dagslys-dominerer-i-lavenergihus/ 
OG
add-vision.dk,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Terrasse/altan
Grønne tanker i svanemærket lavenergihus, Terrasse/altan

Store dele af glaspartiet kan åbnes - derved forstærkes sammenhængen mellem ude og inde. Terrassen indbyder store dele af året til udeliv

Huset er udviklet i forbindelse med byggeprojektet "Fremtidens parcelhus", som blev søsat af Køge Kommune i 2006. Formålet var at nytænke det danske parcelhus baseret på fremtidens krav om bæredygtighed og ønsket om arkitektonisk kvalitet. Indtil videre er der opført syv huse af samme type med forskellige planløsninger.

LÆS MERE HER: 
http://bobedre.dk/boligen/renovering/gronne-tanker 
OG 
http://www.bolius.dk/alt-om/dagslys/artikel/dagslys-dominerer-i-lavenergihus/ 
OG
add-vision.dk,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Terrasse/altan
Grønne tanker i svanemærket lavenergihus, Terrasse/altan

Terrasse og udhæng bruges til leg og afslapning

Huset er udviklet i forbindelse med byggeprojektet "Fremtidens parcelhus", som blev søsat af Køge Kommune i 2006. Formålet var at nytænke det danske parcelhus baseret på fremtidens krav om bæredygtighed og ønsket om arkitektonisk kvalitet. Indtil videre er der opført syv huse af samme type med forskellige planløsninger.

LÆS MERE HER: 
http://bobedre.dk/boligen/renovering/gronne-tanker 
OG 
http://www.bolius.dk/alt-om/dagslys/artikel/dagslys-dominerer-i-lavenergihus/ 
OG
add-vision.dk,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Stue
Grønne tanker i svanemærket lavenergihus, Stue

Om sommeren når solen ind til forkanten af vinduespartierne - udhænget skærmer mod solen. De store skydepartier skaber en god kontakt mellem inde og ude

Huset er udviklet i forbindelse med byggeprojektet "Fremtidens parcelhus", som blev søsat af Køge Kommune i 2006. Formålet var at nytænke det danske parcelhus baseret på fremtidens krav om bæredygtighed og ønsket om arkitektonisk kvalitet. Indtil videre er der opført syv huse af samme type med forskellige planløsninger.

LÆS MERE HER: 
http://bobedre.dk/boligen/renovering/gronne-tanker 
OG 
http://www.bolius.dk/alt-om/dagslys/artikel/dagslys-dominerer-i-lavenergihus/ 
OG
add-vision.dk,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Facade
Grønne tanker i svanemærket lavenergihus, Facade

Store dele af facaden kan åbnes mod haven

Huset er udviklet i forbindelse med byggeprojektet "Fremtidens parcelhus", som blev søsat af Køge Kommune i 2006. Formålet var at nytænke det danske parcelhus baseret på fremtidens krav om bæredygtighed og ønsket om arkitektonisk kvalitet. Indtil videre er der opført syv huse af samme type med forskellige planløsninger.

LÆS MERE HER: 
http://bobedre.dk/boligen/renovering/gronne-tanker 
OG 
http://www.bolius.dk/alt-om/dagslys/artikel/dagslys-dominerer-i-lavenergihus/ 
OG
add-vision.dk,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Køkken
Grønne tanker i svanemærket lavenergihus, Køkken

Rene linjer i køkkenet

Huset er udviklet i forbindelse med byggeprojektet "Fremtidens parcelhus", som blev søsat af Køge Kommune i 2006. Formålet var at nytænke det danske parcelhus baseret på fremtidens krav om bæredygtighed og ønsket om arkitektonisk kvalitet. Indtil videre er der opført syv huse af samme type med forskellige planløsninger.

LÆS MERE HER: 
http://bobedre.dk/boligen/renovering/gronne-tanker 
OG 
http://www.bolius.dk/alt-om/dagslys/artikel/dagslys-dominerer-i-lavenergihus/ 
OG
add-vision.dk,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Køkken
Grønne tanker i svanemærket lavenergihus, Køkken

Alle højskabe er indbygget, så der opstår rene linjer

Huset er udviklet i forbindelse med byggeprojektet "Fremtidens parcelhus", som blev søsat af Køge Kommune i 2006. Formålet var at nytænke det danske parcelhus baseret på fremtidens krav om bæredygtighed og ønsket om arkitektonisk kvalitet. Indtil videre er der opført syv huse af samme type med forskellige planløsninger.

LÆS MERE HER: 
http://bobedre.dk/boligen/renovering/gronne-tanker 
OG 
http://www.bolius.dk/alt-om/dagslys/artikel/dagslys-dominerer-i-lavenergihus/ 
OG
add-vision.dk,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Stue
Grønne tanker i svanemærket lavenergihus, Stue

Der er etableret en åbning øverst i skillevæggen mellem stue og værelse - derved forstærkes den rummelige sammenhæng

  • Husets tagudhæng er nøje afstemt efter solens højde på himlen. Om sommeren skærmer udhænget mod solens stråler og forhindrer overophedning, mens lyset fra den lavtstående sol i vintermånederne når ind i huset og bidrager til opvarmning af huset.
  • Store skydedøre og glaspartier skaber sammenhæng mellem inde og ude.
  • Enkle elementer som pejsen og facadepartiet skaber husets forskellige rumlige oplevelser.
  • Lyset fra ovenlysene bløder lyset fra glasfacaden op, og det optræder balanceret og tilstedeværende i rummet.
  • Dagslysets variationer opleves tydeligt i huset. Der er et varieret samspil mellem himlens diffuse og solens rettede lys.
  • Også fra køkkenet er der adgang til det fri.
  • Fra sent efterår til tidligt forår når sollyset langt ind i huset. Børnene finder hurtig en plads, hvor der er rart at være.
  • Udhænget skærmer mod sol, regn og dug, men kan også anvendes til ophængningsmulighed for en behagelig hængekøje.
  • Husets plantegning kan variere. Denne type er på 188m2. Huset findes i varianter fra 76m2 til 220m2 og indrettes efter eget valg.
  • Kolumba mursten med tilbagetrukket fuge. Den tilbagetrukkede fuge giver spil i facaden.
  • Huset i muret udgave. Kolumbasten i lavformat med tilbagetrukket vinduesbånd.
  • Store dele af glaspartiet kan åbnes - derved forstærkes sammenhængen mellem ude og inde. Terrassen indbyder store dele af året til udeliv
  • Terrasse og udhæng bruges til leg og afslapning
  • Om sommeren når solen ind til forkanten af vinduespartierne - udhænget skærmer mod solen. De store skydepartier skaber en god kontakt mellem inde og ude
  • Store dele af facaden kan åbnes mod haven
  • Rene linjer i køkkenet
  • Alle højskabe er indbygget, så der opstår rene linjer
  • Der er etableret en åbning øverst i skillevæggen mellem stue og værelse - derved forstærkes den rummelige sammenhæng
Slip glat igennem lovjunglen, når du bygger.
Slip glat igennem lovjunglen, når du bygger. Læs mere ›