Hus med tilbygning, som en forlængelse af det eksisterende tag

Bliv ringet op gratis af Anette Mørch

Skriv en besked herunder eller ring

Himmellys og udsigt i udstrakt grad

Tilbygning til fritliggende hus

Det arkitekttegnede murstenshus med det enkle udtryk fra 1951 skulle bygges til og om. Udsigt og lys i udstrakt grad skulle spille. Boligejerne:"Det var vigtigt for os, at tilbygningen blev udformet så den passede i huset stil. Vi fik tegnet en tilbygning, som passer 100% til det oprindelige hus, et dejligt køkken/alrum med udsigt til søen, nøjagtigt som vi havde forestillet os.
Det var vigtigt for os at få arkitektens input, da hun kom men nogle løsninger vi ikke selv ville have fundet på".

Energi og miljø

Husets tag blev ekstraisoleret inden for husets oprindelige arkitekturs muligheder. Hvor tagformens udtryk bl.a. skulle bibeholdes. Der blev i forbindelse med tilbygningen, men uden for dette projekt etableret jordvarmeanlæg til opvarmning af hele huset.

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Bedre dagslys
  • Bedre planløsning/udnyttelse af m2
  • Bedre sammenhæng med haven/terrassen

Anette Mørch, Tegnestuen Blomsten

Tegnestuen Blomsten er specialist i at hjælpe private boligejere gennem et...

Se billeder af projektet

Det arkitekttegnede murstenshus med det enkle udtryk fra  1951  skulle bygges til og om. Udsigt og lys i udstrakt grad skulle spille. Boligejerne:"Det var vigtigt for os, at tilbygningen blev udformet så den passede i huset stil. Vi fik tegnet en tilbygning, som passer 100% til det oprindelige hus, et dejligt køkken/alrum med udsigt til søen, nøjagtigt som vi havde forestillet os.
Det var vigtigt for os at få arkitektens input, da hun kom men nogle løsninger vi ikke selv ville have fundet på".

,  Tilbygning, Fritliggende hus, Facade
Himmellys og udsigt i udstrakt grad, Facade

Det oprindelige hus´ stramme form understeges af tilbygningen, der er skabt som en forlængelse og indgreb hovedhusets tag.

Det arkitekttegnede murstenshus med det enkle udtryk fra  1951  skulle bygges til og om. Udsigt og lys i udstrakt grad skulle spille. Boligejerne:"Det var vigtigt for os, at tilbygningen blev udformet så den passede i huset stil. Vi fik tegnet en tilbygning, som passer 100% til det oprindelige hus, et dejligt køkken/alrum med udsigt til søen, nøjagtigt som vi havde forestillet os.
Det var vigtigt for os at få arkitektens input, da hun kom men nogle løsninger vi ikke selv ville have fundet på".

,  Tilbygning, Fritliggende hus, Stue
Himmellys og udsigt i udstrakt grad, Stue

Tilbygningen er rykket ind den eksisterende bygning og inddraget et hjørne af opholdsstuen; det er markeret med en søjle.

Det arkitekttegnede murstenshus med det enkle udtryk fra  1951  skulle bygges til og om. Udsigt og lys i udstrakt grad skulle spille. Boligejerne:"Det var vigtigt for os, at tilbygningen blev udformet så den passede i huset stil. Vi fik tegnet en tilbygning, som passer 100% til det oprindelige hus, et dejligt køkken/alrum med udsigt til søen, nøjagtigt som vi havde forestillet os.
Det var vigtigt for os at få arkitektens input, da hun kom men nogle løsninger vi ikke selv ville have fundet på".

,  Tilbygning, Fritliggende hus, Stue
Himmellys og udsigt i udstrakt grad, Stue

Det tidligere atelier er husets spot. Ved gentagelse i tilbygning og renoverede kælderetage understeges samspillet mellem det lukkede og åbne mellem de røde mursten,tagtegl og glaspartier. Udsigten og himmellyset lukkes i den grad ind.

Det arkitekttegnede murstenshus med det enkle udtryk fra  1951  skulle bygges til og om. Udsigt og lys i udstrakt grad skulle spille. Boligejerne:"Det var vigtigt for os, at tilbygningen blev udformet så den passede i huset stil. Vi fik tegnet en tilbygning, som passer 100% til det oprindelige hus, et dejligt køkken/alrum med udsigt til søen, nøjagtigt som vi havde forestillet os.
Det var vigtigt for os at få arkitektens input, da hun kom men nogle løsninger vi ikke selv ville have fundet på".

,  Tilbygning, Fritliggende hus, Facade
Himmellys og udsigt i udstrakt grad, Facade

I de østvendte gavle er murværket dominerende. indkik fra naboer er reduceret. De store vinduespartier vender mod udsigt over sø.

Det arkitekttegnede murstenshus med det enkle udtryk fra  1951  skulle bygges til og om. Udsigt og lys i udstrakt grad skulle spille. Boligejerne:"Det var vigtigt for os, at tilbygningen blev udformet så den passede i huset stil. Vi fik tegnet en tilbygning, som passer 100% til det oprindelige hus, et dejligt køkken/alrum med udsigt til søen, nøjagtigt som vi havde forestillet os.
Det var vigtigt for os at få arkitektens input, da hun kom men nogle løsninger vi ikke selv ville have fundet på".

,  Tilbygning, Fritliggende hus, Stue
Himmellys og udsigt i udstrakt grad, Stue

Spisestuen med ateliervindue samt hjørnevindue rettet mod den flotte udsigt.

Det arkitekttegnede murstenshus med det enkle udtryk fra  1951  skulle bygges til og om. Udsigt og lys i udstrakt grad skulle spille. Boligejerne:"Det var vigtigt for os, at tilbygningen blev udformet så den passede i huset stil. Vi fik tegnet en tilbygning, som passer 100% til det oprindelige hus, et dejligt køkken/alrum med udsigt til søen, nøjagtigt som vi havde forestillet os.
Det var vigtigt for os at få arkitektens input, da hun kom men nogle løsninger vi ikke selv ville have fundet på".

,  Tilbygning, Fritliggende hus, Køkken
Himmellys og udsigt i udstrakt grad, Køkken

Tilbygningen tagform har gjort det muligt at etablere ovenlys, der giver dagslys langt ind i huset

Det arkitekttegnede murstenshus med det enkle udtryk fra  1951  skulle bygges til og om. Udsigt og lys i udstrakt grad skulle spille. Boligejerne:"Det var vigtigt for os, at tilbygningen blev udformet så den passede i huset stil. Vi fik tegnet en tilbygning, som passer 100% til det oprindelige hus, et dejligt køkken/alrum med udsigt til søen, nøjagtigt som vi havde forestillet os.
Det var vigtigt for os at få arkitektens input, da hun kom men nogle løsninger vi ikke selv ville have fundet på".

,  Tilbygning, Fritliggende hus, Køkken
Himmellys og udsigt i udstrakt grad, Køkken

Lyset er med ny fold i taget med tre ovenlysvinduer lukket ind i køkkenet.

Det arkitekttegnede murstenshus med det enkle udtryk fra  1951  skulle bygges til og om. Udsigt og lys i udstrakt grad skulle spille. Boligejerne:"Det var vigtigt for os, at tilbygningen blev udformet så den passede i huset stil. Vi fik tegnet en tilbygning, som passer 100% til det oprindelige hus, et dejligt køkken/alrum med udsigt til søen, nøjagtigt som vi havde forestillet os.
Det var vigtigt for os at få arkitektens input, da hun kom men nogle løsninger vi ikke selv ville have fundet på".

,  Tilbygning, Fritliggende hus, Køkken
Himmellys og udsigt i udstrakt grad, Køkken

Tilbygningens tag krager ind over det oprindelige hus og gav mulighed for ekstra ovenlys i taget til køkkenet bag spisepladsen.

Det arkitekttegnede murstenshus med det enkle udtryk fra  1951  skulle bygges til og om. Udsigt og lys i udstrakt grad skulle spille. Boligejerne:"Det var vigtigt for os, at tilbygningen blev udformet så den passede i huset stil. Vi fik tegnet en tilbygning, som passer 100% til det oprindelige hus, et dejligt køkken/alrum med udsigt til søen, nøjagtigt som vi havde forestillet os.
Det var vigtigt for os at få arkitektens input, da hun kom men nogle løsninger vi ikke selv ville have fundet på".

,  Tilbygning, Fritliggende hus, Facade
Himmellys og udsigt i udstrakt grad, Facade

Foto viser facade mod sø med en tidligere udbygning. Den nye udbygning integreres i højere grad i husets arkitektoniske grundform. Udbygningen ønskedes i forbindelse med ønsket om et større køkken i forbindelse med en ny spisestue

Det arkitekttegnede murstenshus med det enkle udtryk fra  1951  skulle bygges til og om. Udsigt og lys i udstrakt grad skulle spille. Boligejerne:"Det var vigtigt for os, at tilbygningen blev udformet så den passede i huset stil. Vi fik tegnet en tilbygning, som passer 100% til det oprindelige hus, et dejligt køkken/alrum med udsigt til søen, nøjagtigt som vi havde forestillet os.
Det var vigtigt for os at få arkitektens input, da hun kom men nogle løsninger vi ikke selv ville have fundet på".

,  Tilbygning, Fritliggende hus, Stue
Himmellys og udsigt i udstrakt grad, Stue

Funktioner er adskilt, men der er tæt forbindelse mellem spisestue, køkken og opholdstue

Det arkitekttegnede murstenshus med det enkle udtryk fra  1951  skulle bygges til og om. Udsigt og lys i udstrakt grad skulle spille. Boligejerne:"Det var vigtigt for os, at tilbygningen blev udformet så den passede i huset stil. Vi fik tegnet en tilbygning, som passer 100% til det oprindelige hus, et dejligt køkken/alrum med udsigt til søen, nøjagtigt som vi havde forestillet os.
Det var vigtigt for os at få arkitektens input, da hun kom men nogle løsninger vi ikke selv ville have fundet på".

,  Tilbygning, Fritliggende hus, Facade
Himmellys og udsigt i udstrakt grad, Facade

Ud for udbygningen af det eksisterende hus er der indrettet en stor terrasse i niveau med stueplanen.
Under tilbygning og terrasse er der blevet plads til havemøbler og redskaber samt indgang til kælderplanet.

  • Det oprindelige hus´ stramme form understeges af tilbygningen, der er skabt som en forlængelse og indgreb hovedhusets tag.
  • Tilbygningen er rykket ind den eksisterende bygning og inddraget et hjørne af opholdsstuen; det er markeret med en søjle.
  • Det tidligere atelier er husets spot. Ved gentagelse i tilbygning og renoverede kælderetage understeges samspillet mellem det lukkede og åbne mellem de røde mursten,tagtegl og glaspartier. Udsigten og himmellyset lukkes i den grad ind.
  • I de østvendte gavle er murværket dominerende. indkik fra naboer er reduceret. De store vinduespartier vender mod udsigt over sø.
  • Spisestuen med ateliervindue samt hjørnevindue rettet mod den flotte udsigt.
  • Tilbygningen tagform har gjort det muligt at etablere ovenlys, der giver dagslys langt ind i huset
  • Lyset er med ny fold i taget med tre ovenlysvinduer lukket ind i køkkenet.
  • Tilbygningens tag krager ind over det oprindelige hus og gav mulighed for ekstra ovenlys i taget til køkkenet bag spisepladsen.
  • Foto viser facade mod sø med en tidligere udbygning. Den nye udbygning   integreres i højere grad i husets arkitektoniske grundform. Udbygningen ønskedes i forbindelse med ønsket om et større køkken i forbindelse med en ny spisestue
  • Funktioner er adskilt, men der er tæt forbindelse mellem spisestue, køkken og opholdstue
  • Ud for udbygningen af det eksisterende hus er der indrettet en stor terrasse i niveau med stueplanen.
Under tilbygning og terrasse er der blevet plads til havemøbler og redskaber samt indgang til kælderplanet.

Plantegninger

Tilbygning, der spiller videre på det eksisterende hus´ tagform på en måde der giver plads til nye ovenlysvinduer til husets midte, hvor det nye køkken er placeret., Fritliggende hus, Plantegning
I en  forlængelse af husets grundform er der blevet en naturlig plads til en ny og rummelig spisestue i direkte forbindelse med et nyt køkken, der er indrettet ind mod husets midte. I køkkenet er der etableret ovenlys i en ny " fold" ind i husets tag., Fritliggende hus, Plantegning
Hovsaløsninger gør dit byggeri dyrere. Se hvordan du undgår dem.
Hovsaløsninger gør dit byggeri dyrere. Se hvordan du undgår dem. Læs mere ›