Cedertræsvoluminet markerer på havesiden stueetagens terrasseparti samt en sydvendt tagterrasse, der er trukket ind i bygningskroppen og giver lys til husets opholdsstue. Tagterrasse i læ.

Bliv ringet op gratis af Torben Kjær

Skriv en besked herunder eller ring

Komposition af tegl, zink og cedertræ

Nybygget fritliggende hus

Teglmassivet gennembrydes af et cedertræsbeklædt volumen. Mod syd åbner det sig op mod haven med glaspartier i to plan samt en tilbagetrukket tagterrasse. Husets opholdsrum er delt på to etager da bygherre ønskede kontakt til haven fra køkken/alrummet, mens man fra stuen har lange kig mod Aarhus. Som supplement til mursten blev cedertræ indført på udvalgte bygningsdele, ligesom det flere steder er med til at binde vindueshullerne sammen i større partier, indrammet af fremhævede zinkrammer.

Energi og miljø

Energiforbruget suppleres af solceller på taget, skjult bag en let forhøjet murkrone.

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Bedre dagslys
  • Bedre sammenhæng med haven/terrassen
  • Nemmere vedligeholdelse

Torben Kjær, SPOT architecture APS

Arkitekt MAA og partner i Aarhus-tegnestuen SPOT architecture ApS Torben Kjær...

Se billeder af projektet

Cedertræsvoluminet markerer på havesiden stueetagens terrasseparti samt en sydvendt tagterrasse, der er trukket ind i bygningskroppen og giver lys til husets opholdsstue. Tagterrasse i læ.
Sydfacade mod have

Cedertræsvoluminet markerer på havesiden stueetagens terrasseparti samt en sydvendt tagterrasse, der er trukket ind i bygningskroppen og giver lys til husets opholdsstue.

Husets murstensmassiv, gennembrydes af et cedertræsbeklædt volumen der indeholder husets trappe. Tegl, zink og ubehandlet cedertræ er husets gennemgående materialer. Petersen Tegl og Moelven cedertræ
Nordfacade mod vej

Husets murstensmassiv, gennembrydes af et cedertræsbeklædt volumen der indeholder husets trappe. Tegl, zink og ubehandlet cedertræ er husets gennemgående materialer.

Ved husets ankomst trækkes dørpartiet tilbage så ankomsten bliver overdækket og den skrå cedertræs flade leder gæster og beboer ind mod hoveddøren. Moelven cedertræ.
Tilbagetrukket indgangsparti

Ved husets ankomst er dørpartiet trækket tilbage, så ankomsten bliver overdækket, og den skrå cedertræs flade leder gæster og beboer ind mod hoveddøren.

Husets sorte køkken står som kontrast til et eller hvidt inventar. Højskabe indbygges i væggen mod bryggerset og en terrassedør giver direkte adgang til terrassen mod syd.
Kontrastfuldt køkken

Husets sorte køkken står som kontrast til et eller hvidt inventar. Højskabe er indbygget i væggen mod bryggerset og en terrassedør giver direkte adgang til terrassen mod syd.

Husets trapperum oplyses naturligt via tagterrassen mod syd og et højt vindue mod gadefacaden. For at trække dagslys ind og samtidigt modvirke indkig, monteres vandrette cedertræslameller foran det nordvendte høje vindue.
Lyst trapperum forbinder opholdsrum

Husets trapperum oplyses naturligt via tagterrassen mod syd og et højt vindue mod gadefacaden. For at trække dagslys ind og samtidigt modvirke indkig, monteres vandrette cedertræslameller foran det nordvendte høje vindue.

For enden af trappen åbner husets førstesal sig op mod en sydvendt lægivende tagterrasse, der samtidigt trækker dagslyset dybt ind i stuen. På den anden side af trapperummet etableres forældreafdeling med soveværelse, bad og walk-in garderobe.
Tagterrasse giver adgang til lys og luft

For enden af trappen åbner husets førstesal sig op mod en sydvendt lægivende tagterrasse, der samtidigt trækker dagslyset dybt ind i stuen. På den anden side af trapperummet etableres forældreafdeling med soveværelse, bad og walk-in garderobe.

Husets opholdsstue er placeret på første sal for at få glæde af panoramaudsigten ind over Aarhus. Denne maksimeres ved at lade vindue gå om hjørnet.
Hjørnevindue mod udsigt

Husets opholdsstue er placeret på første sal for at få glæde af panoramaudsigten ind over Aarhus. Denne maksimeres ved at lade vindue gå om hjørnet.

De vandrette cedertræsbrædder står ubehandlet, hvilket giver dem en smuk sølvgrå overflade. Træets naturligt høje olieindhold betyder at vedligeholdelse helt undgås.
Cedertræ patinerer sølvgråt

De vandrette cedertræsbrædder står ubehandlet, hvilket giver dem en smuk sølvgrå overflade. Træets naturligt høje olieindhold betyder at vedligeholdelse helt undgås.

For at undgå at husets vinduer fremstår som mange mørke ”huller i osten”, samles flere af dem af markante zinkrammer og cedertræspartier. Zinkrammen fremhæver husets hjørnevindue og matcher de lyse håndstrøgne tegl og murkronens zinkinddækning. Petersen t
Vedligeholdelsesfri materialer med karakter

For at undgå at husets vinduer fremstår som mange mørke ”huller i osten”, samles flere af dem af markante zinkrammer og cedertræspartier. Zinkrammen fremhæver husets hjørnevindue og matcher de lyse håndstrøgne tegl og murkronens zinkinddækning.

  • Thumbnail af Cedertræsvoluminet markerer på havesiden stueetagens terrasseparti samt en sydvendt tagterrasse, der er trukket ind i bygningskroppen og giver lys til husets opholdsstue. Tagterrasse i læ.
  • Thumbnail af Husets murstensmassiv, gennembrydes af et cedertræsbeklædt volumen der indeholder husets trappe. Tegl, zink og ubehandlet cedertræ er husets gennemgående materialer. Petersen Tegl og Moelven cedertræ
  • Thumbnail af Ved husets ankomst trækkes dørpartiet tilbage så ankomsten bliver overdækket og den skrå cedertræs flade leder gæster og beboer ind mod hoveddøren. Moelven cedertræ.
  • Thumbnail af Husets sorte køkken står som kontrast til et eller hvidt inventar. Højskabe indbygges i væggen mod bryggerset og en terrassedør giver direkte adgang til terrassen mod syd.
  • Thumbnail af Husets trapperum oplyses naturligt via tagterrassen mod syd og et højt vindue mod gadefacaden. For at trække dagslys ind og samtidigt modvirke indkig, monteres vandrette cedertræslameller foran det nordvendte høje vindue.
  • Thumbnail af For enden af trappen åbner husets førstesal sig op mod en sydvendt lægivende tagterrasse, der samtidigt trækker dagslyset dybt ind i stuen. På den anden side af trapperummet etableres forældreafdeling med soveværelse, bad og walk-in garderobe.
  • Thumbnail af Husets opholdsstue er placeret på første sal for at få glæde af panoramaudsigten ind over Aarhus. Denne maksimeres ved at lade vindue gå om hjørnet.
  • Thumbnail af De vandrette cedertræsbrædder står ubehandlet, hvilket giver dem en smuk sølvgrå overflade. Træets naturligt høje olieindhold betyder at vedligeholdelse helt undgås.
  • Thumbnail af For at undgå at husets vinduer fremstår som mange mørke ”huller i osten”, samles flere af dem af markante zinkrammer og cedertræspartier. Zinkrammen fremhæver husets hjørnevindue og matcher de lyse håndstrøgne tegl og murkronens zinkinddækning. Petersen t

Plantegninger

Det ellers meget firkantede hus gives et tvist ved at rotere en enkelt væg. Dette har flere praktiske funktioner. Ved ankomsten gøres entréen størst i den ende man kommer ind og har brug for pladsen. Det samme gælder for facadepartiet i alrummet og den ov
Slip glat igennem lovjunglen, når du bygger.
Slip glat igennem lovjunglen, når du bygger. Læs mere ›