Bliv ringet op gratis af Anders Barslund

Skriv en besked herunder eller ring

Med en ny tilbygning er familiens spiseplads rykket helt ud i naturen

Tilbygning til fritliggende hus

Dette hus var et af de første forsøg på at skabe byggeelementer til samlebåndsproduktion. Det er industrialiseringen der endelig er ved at indhente byggehåndværket. Det sker i Danmark i løbet af 60’erne. Systemet består primært af betonsøjler og facadeplader, ligeledes af beton. De er nemme at masseproducere, og det er nemt at udvide eller ændre form på huset. Der skal dog stadig en masse øvrige håndværksmæssige arbejder til før det er beboeligt. Men som sagt, et af de første spæde skridt. Min opgave var at designe ombygningen med en tilbygning. Her var det vigtigt at kunne arbejde med byggesystemet, og læse de øvrige detaljer på huset. Tilbygningen skulle gerne se ud som om den var født med huset. Det synes jeg er lykkedes.
Med tilbygningen er familiens spiseplads rykket helt ud i naturen. Og vi fik lavet et stort vinduesparti mod vest, hvor man kan sidde oppe i vindueskarmen.
Huset er i 3 forskudte planer. Med ombygningen var det derfor vigtigt at åbne fælles arealet op, så der blev etableret mere sammenhængskraft mellem værelserne ovenpå og stuen nedenunder.
Der kom nyt køkken ind, vi fik etableret et nyt gæstetoilet, og 2 nye badeværelser.
Jeg arbejde med mit princip om “compression & release”, hvor gangen mellem entré og køkken har et lavere loft og dermed virker mere klemt, for så at åbne op til de enorme vinduer i køkkenet, som virkelig lukker det grønne og himlen ind.

Energi og miljø

Efterisolering af hele taget. Dette er den vigtigste sikring mod varmetab. Hertil nye vinduer og udvendige døre. Efterisolering af vægge i området hvor der ombyggedes. Samt efterisolering under gulve i samme område. En besparelse på 50% af varmeudgiften.

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Mere plads
  • Flere rum
  • Bedre dagslys

Anders Barslund, Anders Barslund

Passioneret mester arkitekt. 20+ års solid erfaring med arkitektur,…

Se billeder af projektet

Dette hus var et af de første forsøg på at skabe byggeelementer til samlebåndsproduktion. Det er industrialiseringen der endelig er ved at indhente byggehåndværket. Det sker i Danmark i løbet af 60’erne. Systemet består primært af betonsøjler og facadeplader, ligeledes af beton. De er nemme at masseproducere, og det er nemt at udvide eller ændre form på huset. Der skal dog stadig en masse øvrige håndværksmæssige arbejder til før det er beboeligt. Men som sagt, et af de første spæde skridt. Min opgave var at designe ombygningen med en tilbygning. Her var det vigtigt at kunne arbejde med byggesystemet, og læse de øvrige detaljer på huset. Tilbygningen skulle gerne se ud som om den var født med huset. Det synes jeg er lykkedes. 
Med tilbygningen er familiens spiseplads rykket helt ud i naturen. Og vi fik lavet et stort vinduesparti mod vest, hvor man kan sidde oppe i vindueskarmen.
Huset er i 3 forskudte planer. Med ombygningen var det derfor vigtigt at åbne fælles arealet op, så der blev etableret mere sammenhængskraft mellem værelserne ovenpå og stuen nedenunder.
Der kom nyt køkken ind, vi fik etableret et nyt gæstetoilet, og 2 nye badeværelser.
Jeg arbejde med mit princip om “compression & release”, hvor gangen mellem entré og køkken har et lavere loft og dermed virker mere klemt, for så at åbne op til de enorme vinduer i køkkenet, som virkelig lukker det grønne og himlen ind.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Køkken
Med en ny tilbygning er familiens spiseplads rykket helt ud i naturen, Køkken

Kig fra den nye tilbygning mod det ombyggede køkken produceret af Nicolaj Bo.

Dette hus var et af de første forsøg på at skabe byggeelementer til samlebåndsproduktion. Det er industrialiseringen der endelig er ved at indhente byggehåndværket. Det sker i Danmark i løbet af 60’erne. Systemet består primært af betonsøjler og facadeplader, ligeledes af beton. De er nemme at masseproducere, og det er nemt at udvide eller ændre form på huset. Der skal dog stadig en masse øvrige håndværksmæssige arbejder til før det er beboeligt. Men som sagt, et af de første spæde skridt. Min opgave var at designe ombygningen med en tilbygning. Her var det vigtigt at kunne arbejde med byggesystemet, og læse de øvrige detaljer på huset. Tilbygningen skulle gerne se ud som om den var født med huset. Det synes jeg er lykkedes. 
Med tilbygningen er familiens spiseplads rykket helt ud i naturen. Og vi fik lavet et stort vinduesparti mod vest, hvor man kan sidde oppe i vindueskarmen.
Huset er i 3 forskudte planer. Med ombygningen var det derfor vigtigt at åbne fælles arealet op, så der blev etableret mere sammenhængskraft mellem værelserne ovenpå og stuen nedenunder.
Der kom nyt køkken ind, vi fik etableret et nyt gæstetoilet, og 2 nye badeværelser.
Jeg arbejde med mit princip om “compression & release”, hvor gangen mellem entré og køkken har et lavere loft og dermed virker mere klemt, for så at åbne op til de enorme vinduer i køkkenet, som virkelig lukker det grønne og himlen ind.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Køkken
Med en ny tilbygning er familiens spiseplads rykket helt ud i naturen, Køkken

Farveholdningen fra haven går igen i huset.

Dette hus var et af de første forsøg på at skabe byggeelementer til samlebåndsproduktion. Det er industrialiseringen der endelig er ved at indhente byggehåndværket. Det sker i Danmark i løbet af 60’erne. Systemet består primært af betonsøjler og facadeplader, ligeledes af beton. De er nemme at masseproducere, og det er nemt at udvide eller ændre form på huset. Der skal dog stadig en masse øvrige håndværksmæssige arbejder til før det er beboeligt. Men som sagt, et af de første spæde skridt. Min opgave var at designe ombygningen med en tilbygning. Her var det vigtigt at kunne arbejde med byggesystemet, og læse de øvrige detaljer på huset. Tilbygningen skulle gerne se ud som om den var født med huset. Det synes jeg er lykkedes. 
Med tilbygningen er familiens spiseplads rykket helt ud i naturen. Og vi fik lavet et stort vinduesparti mod vest, hvor man kan sidde oppe i vindueskarmen.
Huset er i 3 forskudte planer. Med ombygningen var det derfor vigtigt at åbne fælles arealet op, så der blev etableret mere sammenhængskraft mellem værelserne ovenpå og stuen nedenunder.
Der kom nyt køkken ind, vi fik etableret et nyt gæstetoilet, og 2 nye badeværelser.
Jeg arbejde med mit princip om “compression & release”, hvor gangen mellem entré og køkken har et lavere loft og dermed virker mere klemt, for så at åbne op til de enorme vinduer i køkkenet, som virkelig lukker det grønne og himlen ind.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Stue
Med en ny tilbygning er familiens spiseplads rykket helt ud i naturen, Stue

Det er et fantastisk kig fra køkken mod syd, via det enorme vinduer. Her er der god forbindelse til både have og himmel.
I den anden ende, skaber sofa, lampe og brændeovn en hyggelig krog.

Dette hus var et af de første forsøg på at skabe byggeelementer til samlebåndsproduktion. Det er industrialiseringen der endelig er ved at indhente byggehåndværket. Det sker i Danmark i løbet af 60’erne. Systemet består primært af betonsøjler og facadeplader, ligeledes af beton. De er nemme at masseproducere, og det er nemt at udvide eller ændre form på huset. Der skal dog stadig en masse øvrige håndværksmæssige arbejder til før det er beboeligt. Men som sagt, et af de første spæde skridt. Min opgave var at designe ombygningen med en tilbygning. Her var det vigtigt at kunne arbejde med byggesystemet, og læse de øvrige detaljer på huset. Tilbygningen skulle gerne se ud som om den var født med huset. Det synes jeg er lykkedes. 
Med tilbygningen er familiens spiseplads rykket helt ud i naturen. Og vi fik lavet et stort vinduesparti mod vest, hvor man kan sidde oppe i vindueskarmen.
Huset er i 3 forskudte planer. Med ombygningen var det derfor vigtigt at åbne fælles arealet op, så der blev etableret mere sammenhængskraft mellem værelserne ovenpå og stuen nedenunder.
Der kom nyt køkken ind, vi fik etableret et nyt gæstetoilet, og 2 nye badeværelser.
Jeg arbejde med mit princip om “compression & release”, hvor gangen mellem entré og køkken har et lavere loft og dermed virker mere klemt, for så at åbne op til de enorme vinduer i køkkenet, som virkelig lukker det grønne og himlen ind.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Køkken
Med en ny tilbygning er familiens spiseplads rykket helt ud i naturen, Køkken

Her ser man tydeligt at huset er delt i 2 halve plan. Der er adgang til det hele fra køkkenet, som derved bliverhusets hjerte. Det er her alle mødes.

Dette hus var et af de første forsøg på at skabe byggeelementer til samlebåndsproduktion. Det er industrialiseringen der endelig er ved at indhente byggehåndværket. Det sker i Danmark i løbet af 60’erne. Systemet består primært af betonsøjler og facadeplader, ligeledes af beton. De er nemme at masseproducere, og det er nemt at udvide eller ændre form på huset. Der skal dog stadig en masse øvrige håndværksmæssige arbejder til før det er beboeligt. Men som sagt, et af de første spæde skridt. Min opgave var at designe ombygningen med en tilbygning. Her var det vigtigt at kunne arbejde med byggesystemet, og læse de øvrige detaljer på huset. Tilbygningen skulle gerne se ud som om den var født med huset. Det synes jeg er lykkedes. 
Med tilbygningen er familiens spiseplads rykket helt ud i naturen. Og vi fik lavet et stort vinduesparti mod vest, hvor man kan sidde oppe i vindueskarmen.
Huset er i 3 forskudte planer. Med ombygningen var det derfor vigtigt at åbne fælles arealet op, så der blev etableret mere sammenhængskraft mellem værelserne ovenpå og stuen nedenunder.
Der kom nyt køkken ind, vi fik etableret et nyt gæstetoilet, og 2 nye badeværelser.
Jeg arbejde med mit princip om “compression & release”, hvor gangen mellem entré og køkken har et lavere loft og dermed virker mere klemt, for så at åbne op til de enorme vinduer i køkkenet, som virkelig lukker det grønne og himlen ind.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Indgangsparti
Med en ny tilbygning er familiens spiseplads rykket helt ud i naturen, Indgangsparti

Indgangspartiet er løftet gevalidgt i ombygningen. Materialesammensætningen er blevet ensrettet, og fremstår stadig legende. Der er glas i overdækningen, og belægningsteglene er nogle af de flotteste fra Petersen Tegl.

Dette hus var et af de første forsøg på at skabe byggeelementer til samlebåndsproduktion. Det er industrialiseringen der endelig er ved at indhente byggehåndværket. Det sker i Danmark i løbet af 60’erne. Systemet består primært af betonsøjler og facadeplader, ligeledes af beton. De er nemme at masseproducere, og det er nemt at udvide eller ændre form på huset. Der skal dog stadig en masse øvrige håndværksmæssige arbejder til før det er beboeligt. Men som sagt, et af de første spæde skridt. Min opgave var at designe ombygningen med en tilbygning. Her var det vigtigt at kunne arbejde med byggesystemet, og læse de øvrige detaljer på huset. Tilbygningen skulle gerne se ud som om den var født med huset. Det synes jeg er lykkedes. 
Med tilbygningen er familiens spiseplads rykket helt ud i naturen. Og vi fik lavet et stort vinduesparti mod vest, hvor man kan sidde oppe i vindueskarmen.
Huset er i 3 forskudte planer. Med ombygningen var det derfor vigtigt at åbne fælles arealet op, så der blev etableret mere sammenhængskraft mellem værelserne ovenpå og stuen nedenunder.
Der kom nyt køkken ind, vi fik etableret et nyt gæstetoilet, og 2 nye badeværelser.
Jeg arbejde med mit princip om “compression & release”, hvor gangen mellem entré og køkken har et lavere loft og dermed virker mere klemt, for så at åbne op til de enorme vinduer i køkkenet, som virkelig lukker det grønne og himlen ind.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Værelse
Med en ny tilbygning er familiens spiseplads rykket helt ud i naturen, Værelse

Tårnværelset har et ovenlys, der sætter fokus på legepladsen foran sengen i drengeværelset. Vinduet mod øst, hvor solen står ind om morgenen, er tæt på gulvet, så selvom man leger på gulvet er der fin kontakt og udsigt til alt det grønne.

  • Kig fra den nye tilbygning mod det ombyggede køkken produceret af Nicolaj Bo.
  • Farveholdningen fra haven går igen i huset.
  • Det er et fantastisk kig fra køkken mod syd, via det enorme vinduer. Her er der god forbindelse til både have og himmel.
I den anden ende, skaber sofa, lampe og brændeovn en hyggelig krog.
  • Her ser man tydeligt at huset er delt i 2 halve plan. Der er adgang til det hele fra køkkenet, som derved bliverhusets hjerte. Det er her alle mødes.
  • Indgangspartiet er løftet gevalidgt i ombygningen. Materialesammensætningen er blevet ensrettet, og fremstår stadig legende. Der er glas i overdækningen, og belægningsteglene er nogle af de flotteste fra Petersen Tegl.
  • Tårnværelset har et ovenlys, der sætter fokus på legepladsen foran sengen i drengeværelset. Vinduet mod øst, hvor solen står ind om morgenen, er tæt på gulvet, så selvom man leger på gulvet er der fin kontakt og udsigt til alt det grønne.

Plantegninger

"Knasten" nederst til venstre er selve tilbygningen. Lille men ualmindelig effektiv. Den indeholder spisepladsen, og placerer familien midt i haven., Fritliggende hus, Plantegning
Tør du gå glip af en god idé?
Tør du gå glip af en god idé? Læs mere ›