stue ovenlys lys spiseplads køkken alrum

Bliv ringet op gratis af Per Hartwig

Skriv en besked herunder eller ring

Mere lys i 80'er-villaen

Ombygning af fritliggende hus

Familien ønskede at få en anden rumlig sammenhæng i huset. Der skulle etableres et åbent og lyst alrum med plads til at samle hele familien til dagligt og til højtider.

Vestfacadens tag er blevet løftet og der blev isat nogle højtsiddende vinduer, således at der trods alrummets placering i husets midte nu er udsyn mod himlen og haven.

Over spisepladsen er etableret et ovenlys, der har ændret rumligheden, sikret et behageligt lys i rummet og og dermed skabt et helt naturligt centrum i huset.

Energi og miljø

I forbindelse med energioptimering og forbedring af indeklimaet er husets belysninger moderniseret med nye indbygningslamper med LED-lys.

Huset blev efterisoleret ved indblæsning af papiruld i tagkonstruktionen.

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Bedre dagslys
  • Bedre planløsning/udnyttelse af m2
  • Bedre sammenhæng med haven/terrassen

Per Hartwig, INSITU ARKITEKTER ApS

Insitu Arkitekter har rødderne fæstnet i den nordiske arkitektur og det gode...

Se billeder af projektet

Familien ønskede at få en anden rumlig sammenhæng i huset. Der skulle etableres et åbent og lyst alrum med plads til at samle hele familien til dagligt og til højtider.

Vestfacadens tag er blevet løftet og der blev isat nogle højtsiddende vinduer, således at der trods alrummets placering i husets midte nu er udsyn mod himlen og haven.

Over spisepladsen er etableret et ovenlys, der har ændret rumligheden, sikret et behageligt lys i rummet og og dermed skabt et helt naturligt centrum i huset.,  Ombygning, Fritliggende hus, Facade
Mere lys i 80'er-villaen, Facade

Her ses hvordan taget tidligere fortsatte ned i karnappen i stuen. Her ses også garagen, der blev revet ned i forbindelse med ombygningen og senere skal erstattes af en ny overdækning.

Familien ønskede at få en anden rumlig sammenhæng i huset. Der skulle etableres et åbent og lyst alrum med plads til at samle hele familien til dagligt og til højtider.

Vestfacadens tag er blevet løftet og der blev isat nogle højtsiddende vinduer, således at der trods alrummets placering i husets midte nu er udsyn mod himlen og haven.

Over spisepladsen er etableret et ovenlys, der har ændret rumligheden, sikret et behageligt lys i rummet og og dermed skabt et helt naturligt centrum i huset.,  Ombygning, Fritliggende hus, Facade
Mere lys i 80'er-villaen, Facade

Her ses huset fra havesiden, hvor man kan se taget der nu vipper op mod vest og giver plads til en række højtsiddende vinduer.

Familien ønskede at få en anden rumlig sammenhæng i huset. Der skulle etableres et åbent og lyst alrum med plads til at samle hele familien til dagligt og til højtider.

Vestfacadens tag er blevet løftet og der blev isat nogle højtsiddende vinduer, således at der trods alrummets placering i husets midte nu er udsyn mod himlen og haven.

Over spisepladsen er etableret et ovenlys, der har ændret rumligheden, sikret et behageligt lys i rummet og og dermed skabt et helt naturligt centrum i huset.,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Mere lys i 80'er-villaen, Stue

Her ses hvordan der midt i huset tidligere var meget mørkt.

Familien ønskede at få en anden rumlig sammenhæng i huset. Der skulle etableres et åbent og lyst alrum med plads til at samle hele familien til dagligt og til højtider.

Vestfacadens tag er blevet løftet og der blev isat nogle højtsiddende vinduer, således at der trods alrummets placering i husets midte nu er udsyn mod himlen og haven.

Over spisepladsen er etableret et ovenlys, der har ændret rumligheden, sikret et behageligt lys i rummet og og dermed skabt et helt naturligt centrum i huset.,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Mere lys i 80'er-villaen, Stue

Her et kig fra den lavereliggende stue op mod spiseplads, køkken og indgang.

Familien ønskede at få en anden rumlig sammenhæng i huset. Der skulle etableres et åbent og lyst alrum med plads til at samle hele familien til dagligt og til højtider.

Vestfacadens tag er blevet løftet og der blev isat nogle højtsiddende vinduer, således at der trods alrummets placering i husets midte nu er udsyn mod himlen og haven.

Over spisepladsen er etableret et ovenlys, der har ændret rumligheden, sikret et behageligt lys i rummet og og dermed skabt et helt naturligt centrum i huset.,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Mere lys i 80'er-villaen, Stue

Her ses spiseplads og køkken før ombygningen - den gamle emhætte hang ned fra loftet og spærrede kigget fra køkken mod stuerne.

Familien ønskede at få en anden rumlig sammenhæng i huset. Der skulle etableres et åbent og lyst alrum med plads til at samle hele familien til dagligt og til højtider.

Vestfacadens tag er blevet løftet og der blev isat nogle højtsiddende vinduer, således at der trods alrummets placering i husets midte nu er udsyn mod himlen og haven.

Over spisepladsen er etableret et ovenlys, der har ændret rumligheden, sikret et behageligt lys i rummet og og dermed skabt et helt naturligt centrum i huset.,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Mere lys i 80'er-villaen, Stue

Det er ikke nødvendigt med pendellampe over spisebordet. Spots placeret i lyskassen sørger for behageligt lys - også om aftenen.

Familien ønskede at få en anden rumlig sammenhæng i huset. Der skulle etableres et åbent og lyst alrum med plads til at samle hele familien til dagligt og til højtider.

Vestfacadens tag er blevet løftet og der blev isat nogle højtsiddende vinduer, således at der trods alrummets placering i husets midte nu er udsyn mod himlen og haven.

Over spisepladsen er etableret et ovenlys, der har ændret rumligheden, sikret et behageligt lys i rummet og og dermed skabt et helt naturligt centrum i huset.,  Ombygning, Fritliggende hus, Køkken
Mere lys i 80'er-villaen, Køkken

Der er nu frit udsyn fra køkkenet, da det nye emfang sidder placeret højt oppe i loftet.

Familien ønskede at få en anden rumlig sammenhæng i huset. Der skulle etableres et åbent og lyst alrum med plads til at samle hele familien til dagligt og til højtider.

Vestfacadens tag er blevet løftet og der blev isat nogle højtsiddende vinduer, således at der trods alrummets placering i husets midte nu er udsyn mod himlen og haven.

Over spisepladsen er etableret et ovenlys, der har ændret rumligheden, sikret et behageligt lys i rummet og og dermed skabt et helt naturligt centrum i huset.,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Mere lys i 80'er-villaen, Stue

Ovenlyset ligger midt i huset og giver derfor masser af lys til det tidligere meget mørke alrum.

Familien ønskede at få en anden rumlig sammenhæng i huset. Der skulle etableres et åbent og lyst alrum med plads til at samle hele familien til dagligt og til højtider.

Vestfacadens tag er blevet løftet og der blev isat nogle højtsiddende vinduer, således at der trods alrummets placering i husets midte nu er udsyn mod himlen og haven.

Over spisepladsen er etableret et ovenlys, der har ændret rumligheden, sikret et behageligt lys i rummet og og dermed skabt et helt naturligt centrum i huset.,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Mere lys i 80'er-villaen, Stue

Her ses hvordan stuen tidligere var meget mørk og lavloftet i karnappen.

Familien ønskede at få en anden rumlig sammenhæng i huset. Der skulle etableres et åbent og lyst alrum med plads til at samle hele familien til dagligt og til højtider.

Vestfacadens tag er blevet løftet og der blev isat nogle højtsiddende vinduer, således at der trods alrummets placering i husets midte nu er udsyn mod himlen og haven.

Over spisepladsen er etableret et ovenlys, der har ændret rumligheden, sikret et behageligt lys i rummet og og dermed skabt et helt naturligt centrum i huset.,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Mere lys i 80'er-villaen, Stue

Her ses hvor meget mere lys, der kommer ind i rummet med de nye ovenlys og vinduespartier.

Familien ønskede at få en anden rumlig sammenhæng i huset. Der skulle etableres et åbent og lyst alrum med plads til at samle hele familien til dagligt og til højtider.

Vestfacadens tag er blevet løftet og der blev isat nogle højtsiddende vinduer, således at der trods alrummets placering i husets midte nu er udsyn mod himlen og haven.

Over spisepladsen er etableret et ovenlys, der har ændret rumligheden, sikret et behageligt lys i rummet og og dermed skabt et helt naturligt centrum i huset.,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Mere lys i 80'er-villaen, Stue

Loftet vipper nu op og giver plads til de nye store vinduer.

Familien ønskede at få en anden rumlig sammenhæng i huset. Der skulle etableres et åbent og lyst alrum med plads til at samle hele familien til dagligt og til højtider.

Vestfacadens tag er blevet løftet og der blev isat nogle højtsiddende vinduer, således at der trods alrummets placering i husets midte nu er udsyn mod himlen og haven.

Over spisepladsen er etableret et ovenlys, der har ændret rumligheden, sikret et behageligt lys i rummet og og dermed skabt et helt naturligt centrum i huset.,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Mere lys i 80'er-villaen, Stue

De nye højtsiddende vinduer i stuen giver kig til trætoppene.

Familien ønskede at få en anden rumlig sammenhæng i huset. Der skulle etableres et åbent og lyst alrum med plads til at samle hele familien til dagligt og til højtider.

Vestfacadens tag er blevet løftet og der blev isat nogle højtsiddende vinduer, således at der trods alrummets placering i husets midte nu er udsyn mod himlen og haven.

Over spisepladsen er etableret et ovenlys, der har ændret rumligheden, sikret et behageligt lys i rummet og og dermed skabt et helt naturligt centrum i huset.,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Mere lys i 80'er-villaen, Stue

I tillæg til den lave stue, spiseplads og køkken er der også en hyggekrog ved siden af dørene ind til værelserne. Her var tidligere et værelse mere, som i dag er fjernet for at give mere plads og lys i fællesrummet.

Familien ønskede at få en anden rumlig sammenhæng i huset. Der skulle etableres et åbent og lyst alrum med plads til at samle hele familien til dagligt og til højtider.

Vestfacadens tag er blevet løftet og der blev isat nogle højtsiddende vinduer, således at der trods alrummets placering i husets midte nu er udsyn mod himlen og haven.

Over spisepladsen er etableret et ovenlys, der har ændret rumligheden, sikret et behageligt lys i rummet og og dermed skabt et helt naturligt centrum i huset.,  Ombygning, Fritliggende hus, Køkken
Mere lys i 80'er-villaen, Køkken

Fra køkkenet har man kontakt til resten af huset og et kig ud af de nye vinduer.

Familien ønskede at få en anden rumlig sammenhæng i huset. Der skulle etableres et åbent og lyst alrum med plads til at samle hele familien til dagligt og til højtider.

Vestfacadens tag er blevet løftet og der blev isat nogle højtsiddende vinduer, således at der trods alrummets placering i husets midte nu er udsyn mod himlen og haven.

Over spisepladsen er etableret et ovenlys, der har ændret rumligheden, sikret et behageligt lys i rummet og og dermed skabt et helt naturligt centrum i huset.,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Mere lys i 80'er-villaen, Stue

I ovenlyskassen er der placeret akustikplader for at sikre god akustik i stuen. Endvidere er der spots monteret over spær, der om aftenen kaster et diffust lys ned over spisebordet.

Familien ønskede at få en anden rumlig sammenhæng i huset. Der skulle etableres et åbent og lyst alrum med plads til at samle hele familien til dagligt og til højtider.

Vestfacadens tag er blevet løftet og der blev isat nogle højtsiddende vinduer, således at der trods alrummets placering i husets midte nu er udsyn mod himlen og haven.

Over spisepladsen er etableret et ovenlys, der har ændret rumligheden, sikret et behageligt lys i rummet og og dermed skabt et helt naturligt centrum i huset.,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Mere lys i 80'er-villaen, Stue

Her ses den nye krog - som tidligere var et lille værelse, der nu ikke længere er behov for.

Familien ønskede at få en anden rumlig sammenhæng i huset. Der skulle etableres et åbent og lyst alrum med plads til at samle hele familien til dagligt og til højtider.

Vestfacadens tag er blevet løftet og der blev isat nogle højtsiddende vinduer, således at der trods alrummets placering i husets midte nu er udsyn mod himlen og haven.

Over spisepladsen er etableret et ovenlys, der har ændret rumligheden, sikret et behageligt lys i rummet og og dermed skabt et helt naturligt centrum i huset.,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Mere lys i 80'er-villaen, Stue

Ned til den lave stue er der lavet en ny trappe, der åbner sig mere op for resten af rummet.

Familien ønskede at få en anden rumlig sammenhæng i huset. Der skulle etableres et åbent og lyst alrum med plads til at samle hele familien til dagligt og til højtider.

Vestfacadens tag er blevet løftet og der blev isat nogle højtsiddende vinduer, således at der trods alrummets placering i husets midte nu er udsyn mod himlen og haven.

Over spisepladsen er etableret et ovenlys, der har ændret rumligheden, sikret et behageligt lys i rummet og og dermed skabt et helt naturligt centrum i huset.,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Mere lys i 80'er-villaen, Stue

Det nye hjørnevindue er uden de mange sprosser, som der var i det gamle vindue, og giver nu et flot kig ud i haven.

Familien ønskede at få en anden rumlig sammenhæng i huset. Der skulle etableres et åbent og lyst alrum med plads til at samle hele familien til dagligt og til højtider.

Vestfacadens tag er blevet løftet og der blev isat nogle højtsiddende vinduer, således at der trods alrummets placering i husets midte nu er udsyn mod himlen og haven.

Over spisepladsen er etableret et ovenlys, der har ændret rumligheden, sikret et behageligt lys i rummet og og dermed skabt et helt naturligt centrum i huset.,  Ombygning, Fritliggende hus, Facade
Mere lys i 80'er-villaen, Facade

På husets ankomstside er der ikke sket så meget. Vinduer og døre er udskiftet, muren er pudset op i ny mørkegrå farve og der er lavet reparationer i fundamentet.

Familien ønskede at få en anden rumlig sammenhæng i huset. Der skulle etableres et åbent og lyst alrum med plads til at samle hele familien til dagligt og til højtider.

Vestfacadens tag er blevet løftet og der blev isat nogle højtsiddende vinduer, således at der trods alrummets placering i husets midte nu er udsyn mod himlen og haven.

Over spisepladsen er etableret et ovenlys, der har ændret rumligheden, sikret et behageligt lys i rummet og og dermed skabt et helt naturligt centrum i huset.,  Ombygning, Fritliggende hus, Facade
Mere lys i 80'er-villaen, Facade

Alle vinduer er udskiftet, så de nu er sidehængte og med en lodret opsprosning - dette gør det nemmere at gennemventilere huset.

Familien ønskede at få en anden rumlig sammenhæng i huset. Der skulle etableres et åbent og lyst alrum med plads til at samle hele familien til dagligt og til højtider.

Vestfacadens tag er blevet løftet og der blev isat nogle højtsiddende vinduer, således at der trods alrummets placering i husets midte nu er udsyn mod himlen og haven.

Over spisepladsen er etableret et ovenlys, der har ændret rumligheden, sikret et behageligt lys i rummet og og dermed skabt et helt naturligt centrum i huset.,  Ombygning, Fritliggende hus, Facade
Mere lys i 80'er-villaen, Facade

Det nye stykke tag er lavet med inddækninger i zink.

  • Her ses hvordan taget tidligere fortsatte ned i karnappen i stuen. Her ses også garagen, der blev revet ned i forbindelse med ombygningen og senere skal erstattes af en ny overdækning.
  • Her ses huset fra havesiden, hvor man kan se taget der nu vipper op mod vest og giver plads til en række højtsiddende vinduer.
  • Her ses hvordan der midt i huset tidligere var meget mørkt.
  • Her et kig fra den lavereliggende stue op mod spiseplads, køkken og indgang.
  • Her ses spiseplads og køkken før ombygningen - den gamle emhætte hang ned fra loftet og spærrede kigget fra køkken mod stuerne.
  • Det er ikke nødvendigt med pendellampe over spisebordet. Spots placeret i lyskassen sørger for behageligt lys - også om aftenen.
  • Der er nu frit udsyn fra køkkenet, da det nye emfang sidder placeret højt oppe i loftet.
  • Ovenlyset ligger midt i huset og giver derfor masser af lys til det tidligere meget mørke alrum.
  • Her ses hvordan stuen tidligere var meget mørk og lavloftet i karnappen.
  • Her ses hvor meget mere lys, der kommer ind i rummet med de nye ovenlys og vinduespartier.
  • Loftet vipper nu op og giver plads til de nye store vinduer.
  • De nye højtsiddende vinduer i stuen giver kig til trætoppene.
  • I tillæg til den lave stue, spiseplads og køkken er der også en hyggekrog ved siden af dørene ind til værelserne. Her var tidligere et værelse mere, som i dag er fjernet for at give mere plads og lys i fællesrummet.
  • Fra køkkenet har man kontakt til resten af huset og et kig ud af de nye vinduer.
  • I ovenlyskassen er der placeret akustikplader for at sikre god akustik i stuen. Endvidere er der spots monteret over spær, der om aftenen kaster et diffust lys ned over spisebordet.
  • Her ses den nye krog - som tidligere var et lille værelse, der nu ikke længere er behov for.
  • Ned til den lave stue er der lavet en ny trappe, der åbner sig mere op for resten af rummet.
  • Det nye hjørnevindue er uden de mange sprosser, som der var i det gamle vindue, og giver nu et flot kig ud i haven.
  • På husets ankomstside er der ikke sket så meget. Vinduer og døre er udskiftet, muren er pudset op i ny mørkegrå farve og der er lavet reparationer i fundamentet.
  • Alle vinduer er udskiftet, så de nu er sidehængte og med en lodret opsprosning - dette gør det nemmere at gennemventilere huset.
  • Det nye stykke tag er lavet med inddækninger i zink.

Plantegninger

Huset har fået en mørkegrå farve, der spiller godt op mod de nye, hvide vinduer., Fritliggende hus, Plantegning
Arkitekten kan tjene sit eget honorar hjem.
Arkitekten kan tjene sit eget honorar hjem. Læs mere ›